» »

Akumulatorska zračna tlačilka

Akumulatorska zračna tlačilka

McBoby ::

Jo ima kdo? Kje jo je kupil, katero znamko in koliko je dal zanjo. In koliko zdrži z enim polnjenjem? S tem mislim vsaj, koliko časa lahko tlači-pumpa zrak v recimo čoln ali blazino, predno tlačilka izgubi moč in gre potem več zraka ven kot notri, ker je pritisk v določenem trenutku večji v recimo čolnu, kot ga-pritisk lahko nudi tlačilka. Se pravi efektiva.

Ziga Dolhar ::

Kupil sem eno v Harvey-Normanu, cene ti žal ne znam povedat. V približno 10 minutah napolni "tavelik" Turbomaximus-style blazino, v kakšnih petih pol manjšo; kljub temu ponavadi ponucam še cca 1 minuto za tlačenja s [precej majhno] pumpo na nožni pogon.

Pri čolnu [kanu] je precej slabša, saj dejansko ponucam [povprečno za vsakega od petih elementov] še cca 5 minut: tu _ZELO_ hitro izgubi svojo moč, žal.

p.s.: je pa stvar precej ... mnogo uporabnejša pri praznenju oz. "vakuumiziranju" :))))
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Jaz sem jo kupil v Sun&fun in dal zanjo 8k sit. Vendar sem nekako rahlo razočaran, ker efektivnosti je nekako za 10 min. potem začne pa omagovati, in je bolje, da jo izklopim, ker v nasprotnem primeru gre več zraka ven, kot notri. Mislil sem, da bo delovala vsaj ene 30 min. V navodilih piše, da je priporočljivo, da tlačilka ne obratuje več kot 30 min., v resnici pa se vrti največ 17.30 min. potem pa se čisto ustavi-se pravi da zadje minute komaj obrača propeler. Gledal sem tudi Black & Decker , vendarje 15k sit. Ima mogoče kdo to tlačilko in koliko ta zdrži z enkratnim polnjenjem?

Ziga Dolhar ::

Moja konkretno se ne "ustavi", vendar postane neefektivna [in se obrača še dlje, čeprav očitno 'v prazno'].
https://dolhar.si/

A bi se dalo kje dobiti kakšen že narejen set sončnih celic, s katerimi bi lahko na plaži polnil akumulator talčilke. Zahtevana voltaža je 9V.

ssever ::

Pravkar kupujem tlačilko in izbiram med 12V, 230V in combo (230+12). Ima kdo izkušnje s temi 12V (in combo)? So v osnovi manj močne kot tisti samo na 230V?

Če ima kdo mogoče kak aktualen predlog za nakup, se priporočam za nasvet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mini tlačilka za kolo

Oddelek: Šport
273904 (2987) lolipop2
»

Čiščenje računalnika z stisnjenim zrakom

Oddelek: Pomoč in nasveti
152178 (1642) Jst
»