Forum » Izdelava spletišč » PHP4 <-> 5 in OOP
PHP4 <-> 5 in OOP
blackfly666b ::
Am, do sedaj sem programiral s pomočjo funkcij, ampak sem ugotovil, da se bo treba navadit na objektno programiranje.
Panika je v tem, ker povsod slišim, da se v PHP5 OOP precej razlikuje od PHP4. Ker se bo petica slej ko prej prijela povsod, ne glede na deljena mnenja ali je boljša/slabša od štirice, me zanima naslednje:
Se mi splača oz. je smiselno se učit objektno programirat v PHP4 in nato migrirat v PHP5, al je bolj smiselna varianta direkt na petko it?
hvala in lp.
Panika je v tem, ker povsod slišim, da se v PHP5 OOP precej razlikuje od PHP4. Ker se bo petica slej ko prej prijela povsod, ne glede na deljena mnenja ali je boljša/slabša od štirice, me zanima naslednje:
Se mi splača oz. je smiselno se učit objektno programirat v PHP4 in nato migrirat v PHP5, al je bolj smiselna varianta direkt na petko it?
hvala in lp.
Ziga Dolhar ::
Objektno programirat se ti splača naučit v bilokaterem jeziku. Razlika med (php) 4 in 5 ima bolj naravo nadgradnje oz. izboljšave kot pa korenite spremembe paradigme, tako da se lahko lotiš učenja tudi v štirici. Če pa imaš možnost že takoj pričeti s petico, pa seveda prični z njo.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
OwcA ::
Paradigme (generične rešitve problemov) so povsem neodvisne od jezika, oziroma implementacije objektov v njem.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Močno obiskano spletiščeOddelek: Izdelava spletišč | 2607 (1664) | Jan |
» | PHP OOPOddelek: Izdelava spletišč | 2188 (1659) | Pegaz |
» | [FORK] PHP kot jezikOddelek: Programiranje | 3362 (2701) | [MYTiX] |
» | Glavni PHP razvijalec dal odpovedOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 6649 (4605) | darkolord |
» | PHP - objektno programiranjeOddelek: Izdelava spletišč | 4189 (3577) | Trubadur |