Forum » Operacijski sistemi » pozabljeno root geslo
pozabljeno root geslo
iro ::
Že dolgo je kar sem rabil root geslo na linux severju in seveda sem ga pozabil . je kaksen nacin da pridem do gesla, drugač me čaka nova inštalacija linux tistribucija je red hat
jype ::
Ce imas lilo ob bootu pritisnes shift, napises
Linux init=/bin/bash
Ce imas grub reces da bi editiral boot line (mislim da je tipka e, navodila so ves cas na zaslonu) in dodas init=/bin/bash
Potem bootas (v lilo pritisnes enter, v grubu pa b)
ko se pojavi shell napises:
mount / -o remount,rw
passwd root
dvakrat novo geslo
mount / -o remount,ro
sync
sync
sync
zmolis en LinusNas
in stisnes ctrl-alt-del.
Linux init=/bin/bash
Ce imas grub reces da bi editiral boot line (mislim da je tipka e, navodila so ves cas na zaslonu) in dodas init=/bin/bash
Potem bootas (v lilo pritisnes enter, v grubu pa b)
ko se pojavi shell napises:
mount / -o remount,rw
passwd root
dvakrat novo geslo
mount / -o remount,ro
sync
sync
sync
zmolis en LinusNas
in stisnes ctrl-alt-del.
BigWhale ::
Najprej probaj z mocnim butanjem glave ob steno. Ce ne bo pomagalo, bo pa vsaj vzgojno... ;)
V najslabsem primeru bos disk sraufal ven iz masine v drugo linux kisto, delal chroot in spreminjal password... ;)
V najslabsem primeru bos disk sraufal ven iz masine v drugo linux kisto, delal chroot in spreminjal password... ;)
dr.J ::
seveda je bil točno ta problem že nekajkrat obravnavan na tem oddelku foruma
seveda ima redhat na svojih www straneh do potankosti opisan postopek onb točno teh neprijetnostih
seveda ima redhat na svojih www straneh do potankosti opisan postopek onb točno teh neprijetnostih
moj_nick ::
Sem rekel v najslabsem primeru...
V najslabšem primeru bi disk formatiral ;)
110111001001010001010000
tec ::
A z linux single ne bi slo?
Torej, da v lilotu vpises linux single, kjer te spusti notr in potem tam passwdjas
Se mi zdi da je vcasih delalo
Torej, da v lilotu vpises linux single, kjer te spusti notr in potem tam passwdjas
Se mi zdi da je vcasih delalo
BigWhale ::
V najslabsem primeru, ko ne bi formatiral diska in naredil nove instalacije... ;>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux- unable to mount root fs on unknown-block(0,0)Oddelek: Operacijski sistemi | 1051 (826) | Machete |
» | disable root loginOddelek: Operacijski sistemi | 1491 (1181) | 'FireSTORM' |
» | zunanji USB disk na SuseOddelek: Operacijski sistemi | 1387 (1260) | kriko1 |
» | po nedeljskem dist-upgradu.Oddelek: Operacijski sistemi | 1131 (968) | BigWhale |
» | Oh spet ta Gentoo!Oddelek: Operacijski sistemi | 1349 (1020) | Trubadur |