» »

trojanski konj na računalniku

trojanski konj na računalniku

Fukomuko ::

včeraj zvečer sem iz ene strani po pomoti dol potegnu trojanca in ga zagnal. trojanc se je skril v ozadnje, zapro me je vprašal če mu dovolim dostop do interneta in mu tudi nisem. nod32 me je pa samo opozoril, kje se nahaja in da ga ne more zbrisati. Trojanc je onesposobil explorerja in firefoxa, tako da nisem mogel poledati kako ga naj zbrišem:'( . Potem sem dal z nod32 full system scan, prav tako tudi z ad-aware. Noben ni nič našel. No, nod32 me je opozoril, ko sem ga zagnal, na okuženi datoteki. 1. je bila Prorat.17 trojan, 2. pa se je skrivala v windows\System32\ z imenom wininv.dll, amapk ko kasneje nisem našel.
Šel sem Pogledat za datoteko, ki bi naj bila okužena s Prorat.17 trojan. Skrivala se je v mapi windows z imenom fservice.exe. Ker je nikakor nisem mogel ugasnit/zbrisat, sem jo zbrisal "na silo" s programom kill box. Potem sem za hec ugasnil explorer in ga še enkrat zagnal. Datoteka se je spet pojavila.
Nato se uporabil program Trojan remover. Našel mi je pribižno 5 datotek, me dnjimi tudi winupdate, explorer in fservice.exe, ki sem ga samo preimenoval. Potem sem računalnik resetirov, in ko so se windowsi XP zagnali, je napisalo da niso našli datoteke fservice.exe in explorer.exe je skočil na 100% CPU. Potem sem računalnik samo resetiru in windowse zagnal v safe mode.

iro ::

Nod 32 ni tako vsemogocen kot pisejo o njem, je hiter sam ne najde vsega. Probaj se enkrat cekirat v safe mode pa NE odpirat vsakega kur**vega fajla ki ti pride pod mis. Skoda da virusi niso vec usmerjeni demoliranji hardwera bi se folk hitro naucu .

Fukomuko ::

sej SEM v safe mode in skos klikam tipko refresh in čakam na odgovore. Ampak kaj naj zdej naredim?

Maximus ::

si izklopu system restore?

ql000 ::

pol, ko pobrišeš fajle od trojanca, zbriši še ključe z imenom trojanca v registru, drugače se ti bo zmeraj znova pojavljala zadeva.

ru7 ::

Tko kot je reku maximus, izklopi System Restore pa zaženi msconfig. Poglej, če se ti je naslelil pod startup.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z virusi

Oddelek: Pomoč in nasveti
284673 (4378) solatko
»

Kako zbrisati Virus?

Oddelek: Pomoč in nasveti
92311 (1947) Denny
»

trojanski konj help!!!

Oddelek: Operacijski sistemi
52537 (2210) Izi
»

Kako odstraniti trojanca?

Oddelek: Pomoč in nasveti
154724 (3094) AlexUS
»

Trj/Pibesa.A, kaj ta virus naredi

Oddelek: Pomoč in nasveti
251788 (1356) Dead_Eye

Več podobnih tem