Forum » Kaj kupiti » OEM, Retail, ...
OEM, Retail, ...
Tear_DR0P ::
Neki časa je bil en post, ki je vse te izraze pojasnjeval, zdej ko ga rabim, ga pa ne najdem.
A me lahko napotite do teh podatkov??
V kolikor jih ni več a mi jih lahko nekdo pojasni, prosim.
Zanima me pač kaj pomenijo izrazi OEM,Retail, box, bulk, in vsi podobni. Verjetno nisem edini ki ne ve.
A me lahko napotite do teh podatkov??
V kolikor jih ni več a mi jih lahko nekdo pojasni, prosim.
Zanima me pač kaj pomenijo izrazi OEM,Retail, box, bulk, in vsi podobni. Verjetno nisem edini ki ne ve.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Dr_M ::
OEM je komponenta brez skatle in dodatkov... (dobis jo samo v vrecki)
Retail,box je skatelna verzija, z dodatki (kabli,programje, pac kar spada zraven itd...)
Retail,box je skatelna verzija, z dodatki (kabli,programje, pac kar spada zraven itd...)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Caligula ::
Bulk je enako kot OEM. Pac ne dobis zraven lepe embalaze. OEM, BULK,... je namenjeno pac sestavljalcem in pa nam-zdravim kupcem, ki mamo radi poceni in brez brezvezne fancy embalaze in pa vedno brezveznega in zastarelega softwera, ki ga prilagajo proizvajalci in pol navijajo cene.
Recimo ce kupis retail Nvidio 6800, dobis zraven par gnusnih spilov ala Big Mutha truckers in par takih zaljivk za inteligenco
Skratka Retail in BOX sta obicajno drazja, ker dobis vse v lepi skatli, kak CD z softwerom,.. pr OEM, BULK,.. pa ne.
Recimo ce kupis retail Nvidio 6800, dobis zraven par gnusnih spilov ala Big Mutha truckers in par takih zaljivk za inteligenco
Skratka Retail in BOX sta obicajno drazja, ker dobis vse v lepi skatli, kak CD z softwerom,.. pr OEM, BULK,.. pa ne.
BaRtMaN ::
OEM je za vgradnjo v kište velikih distributerjev, kot so Dell, HP in IBM, bulk je pa za kupce, ki ne marajo brezveznarij, kot je povedal Caligula.
prehlajeni ::
...a pr bulk oz. oem dobiš kable, vmesnike pa cd s drajvrji pa vseen zravn
Zgodovina sprememb…
- spremenil: prehlajeni ()
Caligula ::
Sam mors vedet, da so driverji pa vse kar je potrebno al ze v samem OSu al se pa z neta dol potegne.
Kabli ,... so pa ponavad tud ze vsi v kisti,.. pa vcasih clo v teh paketih se kej od tega zraven pride.
Kabli ,... so pa ponavad tud ze vsi v kisti,.. pa vcasih clo v teh paketih se kej od tega zraven pride.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Retail vs. BoxOddelek: Kaj kupiti | 1068 (880) | ali3n |
» | Ali kupiti CDRW Samsung za 16900 sitOddelek: Kaj kupiti | 1196 (903) | digital II |
» | Lite-ON 32/10/40 A je dobr?Oddelek: Kaj kupiti | 1810 (1488) | borut-t |
» | CDR + DVDOddelek: Kaj kupiti | 1137 (973) | Mercier |
» | bulk, oem, retail,...Oddelek: Strojna oprema | 2278 (2067) | CCD |