Forum » Operacijski sistemi » Slackware 9.1 nekaj vprašanj
Slackware 9.1 nekaj vprašanj
thinker ::
V linux-u sem začetnik pa me zanima sleduče: Na prenosniku imam instaliran Slackware 9.1 .
1.Dela mi samo usb miš.Tista v laptopu ne dela,pa me zanima kako jo dodati v X86config tako,da bosta delali obe .
2.Kako se v linux-u naredi bljižnica do nekega programa,npr. Netscapa ,da ga nebi bilo treba poganjat iz terminala.
3.Screensaver mi ne dela.Uporabljam Gnome desktop.Zmeraj mi javi neko napako.
4.Zraven linux-a imam naložene še win2000pro na ntfs particiji.Zanima me sledeče:
Ker mi lilo ni znal startat Windows-ov sem uporabil dd if=/dev/hda3 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1.
Zdaj mi pa NT loader zažene najprej lilota ,kar ni neka dobra rešitev.Obstaja kakšna bolj eleganta rešitev?
Hvala za odgovore
1.Dela mi samo usb miš.Tista v laptopu ne dela,pa me zanima kako jo dodati v X86config tako,da bosta delali obe .
2.Kako se v linux-u naredi bljižnica do nekega programa,npr. Netscapa ,da ga nebi bilo treba poganjat iz terminala.
3.Screensaver mi ne dela.Uporabljam Gnome desktop.Zmeraj mi javi neko napako.
4.Zraven linux-a imam naložene še win2000pro na ntfs particiji.Zanima me sledeče:
Ker mi lilo ni znal startat Windows-ov sem uporabil dd if=/dev/hda3 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1.
Zdaj mi pa NT loader zažene najprej lilota ,kar ni neka dobra rešitev.Obstaja kakšna bolj eleganta rešitev?
Hvala za odgovore
moj_nick ::
1. Linux on Laptops
2. Launcher se temu reče, pod command napišeš tisto, kar napišeš v terminalu
3. Inštaliraj xscreensaver
4. Odpreš /etc/lilo.conf in na koncu dodaš/spremeniš te vrstici
Pri čemer je X številka particije, na kateri je Windows. Lilo mora bootnit Windows!
2. Launcher se temu reče, pod command napišeš tisto, kar napišeš v terminalu
3. Inštaliraj xscreensaver
4. Odpreš /etc/lilo.conf in na koncu dodaš/spremeniš te vrstici
other=/dev/hdaX label=windows
Pri čemer je X številka particije, na kateri je Windows. Lilo mora bootnit Windows!
110111001001010001010000
noraguta ::
ni treba lilotu bootnit windowsow.
v lilo.conf popravi timeout=0 .
v lilo.conf popravi timeout=0 .
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lilo boot loader problemOddelek: Operacijski sistemi | 1950 (1582) | Michael7 |
» | Rad bi bootal Win98 in Windows XP z LiloOddelek: Operacijski sistemi | 1712 (1639) | Daedalus |
» | Kriv MBR?Oddelek: Operacijski sistemi | 1451 (1251) | CaqKa |
» | mount ntfs ?? (win2k particija v linuxu)Oddelek: Operacijski sistemi | 1544 (1252) | tico |
» | Mandrake 8.0 helpOddelek: Operacijski sistemi | 1395 (1215) | simon |