Forum » Operacijski sistemi » linux in dd.image datoteka
linux in dd.image datoteka
McClane ::
Hojla!
na cdju sem dobil v eni datoteki shranjen nek program z končnico .dd.image, zato me sedaj zanima kako lahko omenjeno zadevo odpakiram v nek direktorij ali pa vsaj vidim vsebino?
Se da mogoče tudi razpakirati samo določeno datoteko?
thanks
na cdju sem dobil v eni datoteki shranjen nek program z končnico .dd.image, zato me sedaj zanima kako lahko omenjeno zadevo odpakiram v nek direktorij ali pa vsaj vidim vsebino?
Se da mogoče tudi razpakirati samo določeno datoteko?
thanks
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Brane2 ::
mount _polno_ime_imagea _obstojeca_mapa_kjer_to_hoces_videt -o loop
pomaga, če mountu prišepneš še filesistem, ki je v tem imga fileu, da se ne bi zmotil:
mount -t iso9660 (ali -t reiser ali kaj drugega) _polno_ime_imagea _obstojeca_mapa_kjer_to_hoces_videt -o loop
pomaga, če mountu prišepneš še filesistem, ki je v tem imga fileu, da se ne bi zmotil:
mount -t iso9660 (ali -t reiser ali kaj drugega) _polno_ime_imagea _obstojeca_mapa_kjer_to_hoces_videt -o loop
McClane ::
hvala za nasvet, kaj pa če ne vem v katerem datotečnem sistemu je zapisana ta datoteka? Pod iso9660 mi namreč zadeve noče zmontirati, ravno tako ne pod ext3 itd..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux] loop naprava in virtualni diskOddelek: Operacijski sistemi | 1518 (1321) | poweroff |
» | Datoteke s končnico *.BIN v LInuxu KubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 1410 (1283) | miha_0003 |
» | mount -t iso9660 cd.iso /mnt/cdrom -o loop pod winxpOddelek: Operacijski sistemi | 961 (923) | BigWhale |
» | Fedora FAQ (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4302 (3617) | meszaj |
» | Pingo linux in priklop particijOddelek: Operacijski sistemi | 2236 (2131) | damjo |