Forum » Pomoč in nasveti » Diski (Dinamicni???wtf) & WinXP = velike tezave
Diski (Dinamicni???wtf) & WinXP = velike tezave
Macketina ::
S kolegom precej prenasava podatkov preko racka, zato imava kompatibilne racke ter posebni disk za v rack (vsak svojega).Vsi OSji v storiji so WinXP pro,minimalno SP1.
Tezave so nastopile ko sem na svojo masino namestil WinXP ter na novo formatiru moj rack-disk.Meni dela brezhibno v racku.TODA,ce ga nesem k kolegu, ga Device Manager + Bios + Disk Managent + WinXP na splosno PREPOZNAJO, toda ne pustijo dostopa do njega.Kajti disk je "DINAMICNI".In kaj je dinamicni disk???To napise ko das Computer Management-->Storage-->Disk Management, kaj pa to pomeni nimam pojma.
Kolegov rack-disk NI dinamicen.Pri njemu dela ter se pri enmu kolegu tudi dela in dela tudi pri meni.Ocitno, ker ni dinamicen ampak je BASIC sedaj ima ta kolega se en disk (ima dva kompatibilna recka) ter se dodaten nov 80GB disk, recimo mu rack-disk2 od kolega.In njemu winxp niso pustili foramtirat da disk v BASIC,ampak so formatirali disk v Dynamic.In ta disk je zopet pri meni neuporaben,ceprav ga win/bios/... prepoznajo.
Zdaj sva pri meni spremenila ta nov disk v Basic, toda vsi podatki so izgubljeni.In kaj je zdaj vprasnje?Beri:
-kaj pomeni DYNAMIC oz. BASIC disk?Ali sta to edini moznosti za ta "status" diska ali je lahko se kaj drugega?
-kako nastimat da bo delalo VEDNO in POVSOD?Kaj doloca to v kaj se formatira?
-a je to odvisno kaj od pozicije diska na kablu primary master/slave,secondary master/slave?Oba diska od kolega sta PRI/SECslave, moj je tudi PRI/ slave.
lp
Macketina!
-zakaj kolegu niso win pustili formatirat v basic disk?
Tezave so nastopile ko sem na svojo masino namestil WinXP ter na novo formatiru moj rack-disk.Meni dela brezhibno v racku.TODA,ce ga nesem k kolegu, ga Device Manager + Bios + Disk Managent + WinXP na splosno PREPOZNAJO, toda ne pustijo dostopa do njega.Kajti disk je "DINAMICNI".In kaj je dinamicni disk???To napise ko das Computer Management-->Storage-->Disk Management, kaj pa to pomeni nimam pojma.
Kolegov rack-disk NI dinamicen.Pri njemu dela ter se pri enmu kolegu tudi dela in dela tudi pri meni.Ocitno, ker ni dinamicen ampak je BASIC sedaj ima ta kolega se en disk (ima dva kompatibilna recka) ter se dodaten nov 80GB disk, recimo mu rack-disk2 od kolega.In njemu winxp niso pustili foramtirat da disk v BASIC,ampak so formatirali disk v Dynamic.In ta disk je zopet pri meni neuporaben,ceprav ga win/bios/... prepoznajo.
Zdaj sva pri meni spremenila ta nov disk v Basic, toda vsi podatki so izgubljeni.In kaj je zdaj vprasnje?Beri:
-kaj pomeni DYNAMIC oz. BASIC disk?Ali sta to edini moznosti za ta "status" diska ali je lahko se kaj drugega?
-kako nastimat da bo delalo VEDNO in POVSOD?Kaj doloca to v kaj se formatira?
-a je to odvisno kaj od pozicije diska na kablu primary master/slave,secondary master/slave?Oba diska od kolega sta PRI/SECslave, moj je tudi PRI/ slave.
lp
Macketina!
-zakaj kolegu niso win pustili formatirat v basic disk?
Microsoft ::
Nekaj linkov:
Before Converting Disks to Dynamic
Working with dynamic disks and Setup
Adding a disk
Importing Foreign Disks
Dynamic Disks
Nekje bos ze nasle odgovor. :))
by Miha
Before Converting Disks to Dynamic
Working with dynamic disks and Setup
Adding a disk
Importing Foreign Disks
Dynamic Disks
Nekje bos ze nasle odgovor. :))
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nujno! Pomoc pri zaznavi CD-roma!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1617 (1436) | pale |
» | Win XP in Cluster SizeOddelek: Operacijski sistemi | 1051 (996) | BigWhale |
» | Win ME, particije NTFS in velike datoteke?Oddelek: Operacijski sistemi | 1042 (1003) | krho |
» | Ali w2k in XP uporabljata enak NTFS file sistem?Oddelek: Operacijski sistemi | 1281 (1112) | Mr.B |
» | Sesuvanje winsov ali blue screen n-tičOddelek: Pomoč in nasveti | 2366 (2155) | fictionel |