Forum » Operacijski sistemi » Gentoo install
Gentoo install
mercury ::
Živjo,
Poskušam namestiti gentoo-ja na svoj PC. Zanima me, kako se med installacijo nastavi slovensko tipkovnico? Gentoo handbook znam že praktično na pamet, a tega še nisem zasledil.
Lep pozdrav
Poskušam namestiti gentoo-ja na svoj PC. Zanima me, kako se med installacijo nastavi slovensko tipkovnico? Gentoo handbook znam že praktično na pamet, a tega še nisem zasledil.
Lep pozdrav
moj_nick ::
nano /etc/rc.conf
Poišči in spremeni vrstico
KEYMAP="slovene"
ter poženi komando
/etc/init.d/keymaps restart
To je "hard" način, lahko da obstaja izbira tipkovnice v boot meniiju.
Poišči in spremeni vrstico
KEYMAP="slovene"
ter poženi komando
/etc/init.d/keymaps restart
To je "hard" način, lahko da obstaja izbira tipkovnice v boot meniiju.
110111001001010001010000
Tarzan ::
Med inštalacijo, to lahko narediš popolnoma enostavno!
Ko zaženeš LiveCD, ne pritisni enter, ampak napiši "gentoo dokeymap". potem ko te bo vprašalo kater nabor znakov nucaš, pa si izberi 36 (slovene).
As easy as it can be ;)
Ko zaženeš LiveCD, ne pritisni enter, ampak napiši "gentoo dokeymap". potem ko te bo vprašalo kater nabor znakov nucaš, pa si izberi 36 (slovene).
As easy as it can be ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux] Sprememba tipkovnice v konzoliOddelek: Operacijski sistemi | 1515 (1455) | epona |
» | šumniki v konzoli v gentoo linuxOddelek: Operacijski sistemi | 3136 (2777) | Juventus |
» | Šumniki v Linuxu na STju- Gentoo way...Oddelek: Operacijski sistemi | 2445 (1869) | ank |
» | Zagon KDE GentooOddelek: Operacijski sistemi | 1057 (902) | MasterMind |
» | v textovnem načinu ni šumnikovOddelek: Operacijski sistemi | 932 (845) | Senzacionale |