Forum » Strojna oprema » podaljšek za UTP kabel
podaljšek za UTP kabel
pirx ::
V eni od sob imam situacijo, kjer iz stene štrli 1,5m zaključen UTP kabel. Računalnik pa imam povsem na drugem koncu, zato si mislim kupiti UTP "podaljšek" (taka mala škatlica, ki ima na obeh straneh vhod za UTP kabel - kot neka povezovalna zadeva med dvema zaključenima kabloma).
Zanima me, kakšen UTP kabel potrebujem? Na eni strani vtaknem tega že narejenega (navaden), kaj pa na drugi strani? Križni ali navaden?
Hvala!
Zanima me, kakšen UTP kabel potrebujem? Na eni strani vtaknem tega že narejenega (navaden), kaj pa na drugi strani? Križni ali navaden?
Hvala!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
ali3n ::
verjetno gre stenski kabel v switch/router? potemtakem das navadnega. če pa gre za direktno povezavo računalnik-računalnik, daj crossover (tudi stenskega).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
pirx ::
Ja, kabel gre v switch, ki je 40m oddaljen. In ta navaden kabel, ki je zaključen, želim samo podaljšati. Hvala za nasvet!
Vtičnice se mi ne ljubi delati, pa še vprašanje, če bi bila cenejša. Podaljšek me je prišel dobrih 350 SIT.
Vtičnice se mi ne ljubi delati, pa še vprašanje, če bi bila cenejša. Podaljšek me je prišel dobrih 350 SIT.
gokky ::
@Riff: Očitno Rok potrebuje to dandanašnji in se mi zdi čisto prav, da ni odpiral nove teme
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?Oddelek: Pomoč in nasveti | 11416 (4949) | SN1P3R |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28362 (14091) | denisbegood |
» | Domače omrežje - precej velikoOddelek: Omrežja in internet | 9297 (7596) | SeMiNeSanja |
» | 1GBase-T: distribucijski panel, kabel in vtičniceOddelek: Omrežja in internet | 2484 (2250) | an0nimen |
» | RJ45 vhod - ženski konektor?Oddelek: Omrežja in internet | 2714 (2491) | toxius |