» »

Problem voltaža ASUS P4C800

Problem voltaža ASUS P4C800

Tribal ::

Torej problem imam plato ASUS P4C800 ni deluxe verzija, in Procesor 2.8 prescot, problem je pa sledeči, ko dam voltažo višje od 1.6V se mi računalnik sam od sebe takoj ko se restarta ugasne, tudi če ni nič navit procesor. Procesor je vodno hlajen in ima okoli 40 stopinj, tako da toplota ni problem, napajanje pa tudi ne saj tudi če ni nič navit procesor voltaža ne gre čez 1.6 V torej zanima me kako naj to popravim??? Ker na voltaži 1.6V je stabilen procesor samo do 3,7GHz :'( rad bi pa prišel vsaj na 3.9GHz

Jackal ::

Na tej plošči se pod obremenitvijo namreč nekoliko "seseda" napetost. Tako naj bi bilo tudi prav za Intelove procesorje. Saj če pogledaš v datasheet novih Intelovih procesorjev, ne boš več dobil samo ene vrednosti za napajalno napetost, pač pa je podan interval napetosti v odvisnosti od obremenitve procesorja.

Tako je zelo verjetno, da ti pod obremenitvijo napetost toliko pade, da procesor ni več stabilen, oziroma se sploh ne zažene.

Malo bi se lahko sprehodil najprej še po sticky temi Preberi me, kjer je tudi podan link na tuje forume, kjer se ubadajo z odpravo te funkcije.

Direkt link: Klik, Klik
Walking the way is something completely different than imagining the way.

DjTonic ::

Zakaj pa Prescotta "tiščiš" na takšni voltaži? Nekoliko veliko ze mi zdi. Kaj pa mosfete si probal kaj pošlatat, morda so kaj vroči. Poskusi z Droop modom, ki zna izboljšati stanje in boš imel tako stabilnejšo napetost.

Tribal ::

Napetost ne vem koliko pade ker se takoj ugasne, ne da stvar ni stabilna, ampak se samo ugasne! Nobena obremenitev ne pride, ne nič. To se zgodi točno nad 1.6V pri 1.625V da smo natančni. Dropmod poznam ampak mislm da to ni krivo. Zakaj prescota ob taki voltaži sprašuješ? Zato da ga navijem do onemoglosti, sem bral test navijanja prescotov, pa je model gnal procesor na 1.7V in to z zračnim hlajenjem. Zato bi tudi sam rad stestiral zmožnosti sploh ker imam vodno hlajenje. Torej vprašanje je še vedno zakaj se mi sistem ugasne ko dam napetost višjo od 1.6V?

DjTonic ::

Probaj si posodobit bios na plati z novejšim morda bo boljša podpora Prescottom. Lahko je kriv tudi napajalnik, če maš kakšnega bolj švoh. Možnosti je torej veliko kaj bi lahko blo. Za napetost sem te pa zato vprašal, ker Prescotti niso znani, kot neki ljubilci visokih napetosti.

Tale ga poganja celo pri manj, kot 1,5V je pa res, da ga dobro hladi :D

Tribal ::

No men bi bilo dosti ze kksne 3.9 GHz :) bom probu tale dropmod, pa porocam kako bo kazalo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Preberi me!

Oddelek: Navijanje
1853961 (18953) galu
»

Modifikacije strojne opreme

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
55651 (5623) sid911
»

Zbirka Voltmodov za Grafične

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
4512976 (7771) r0b3rt
»

GF 6800 voltmod

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
382543 (1275) Tilen
»

Kako ekstremno naviti pomnilnik brez voltmoda

Oddelek: Navijanje
184172 (3641) DjTonic

Več podobnih tem