Forum » Programiranje » začetki c#
začetki c#
fr0sty ::
Lep pozdrav...
Kar se tiče programiranja sem še na začetku tako da zna to vprašanje mogoče zveneti malenkost butasto .
Imam pač nek program, ki v listBox naloži rezultate query-a iz accessove baze. Položaj listBox-a je določen glede na to kateri textBox ima input focus. Stvar me je zafrkavala z komentarji v stilu "Object reference not set to an instance of an object". Internet vkombinaciji z stricom googlom mi je pomagal bore malo tako da se obračam na vas.
Stvar sem porihtal, zanima me pa kakšna je razlika v kodi, ker napak pač ne bi rad ponavljal ...
Lepa hvala za kakršne koli informacije...
LP
KODA PREJ...
KODA POTEM....
Kar se tiče programiranja sem še na začetku tako da zna to vprašanje mogoče zveneti malenkost butasto .
Imam pač nek program, ki v listBox naloži rezultate query-a iz accessove baze. Položaj listBox-a je določen glede na to kateri textBox ima input focus. Stvar me je zafrkavala z komentarji v stilu "Object reference not set to an instance of an object". Internet vkombinaciji z stricom googlom mi je pomagal bore malo tako da se obračam na vas.
Stvar sem porihtal, zanima me pa kakšna je razlika v kodi, ker napak pač ne bi rad ponavljal ...
Lepa hvala za kakršne koli informacije...
LP
KODA PREJ...
private void listBox2_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e) { if(listBox2.Location.Y==113) { textBox2.Text=listBox2.SelectedItem.ToString(); this.listBox2.Visible=false; } else if(listBox2.Location.Y==137 { textBox3.Text=listBox2.SelectedItem.ToString(); this.listBox2.Visible=false; } )
KODA POTEM....
private void listBox2_MouseDown(object sender, MouseEventArgs e) { try { if(listBox2.Location.Y==113) { int index=0;; for(int i=0; i(dokler je i manjši od)listBox2.Items.Count; i++) { if(listBox2.GetSelected(i)==true) index=i; } this.textBox2.Text=listBox2.Items[index].ToString(); this.listBox2.Visible=false; } else if(listBox2.Location.Y==137) { int index=0;; for(int i=0; i(dokler je i manjši od)listBox2.Items.Count; i++) { if(listBox2.GetSelected(i)==true) index=i; } this.textBox3.Text=listBox2.Items[index].ToString(); this.listBox2.Visible=false; } } catch(Exception f) { MessageBox.Show(f.TargetSite.Name.ToString()); } }
- spremenil: Primoz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ASP.NET] Prenos podatkov iz ene spletne strani v drugoOddelek: Programiranje | 940 (799) | Cvenemir |
» | [C++] Prehod na Windows FormsOddelek: Programiranje | 959 (923) | jizzer |
» | Koda kalkulatorja v MS visual C# 2008?Oddelek: Programiranje | 2972 (2309) | smukC |
» | Visual Studio - koda za prikaz OS?Oddelek: Programiranje | 1081 (848) | detroit |
» | C#, Dodajanje podatkov v Arraylist z GumbomOddelek: Programiranje | 2282 (2121) | Beezgetz |