Forum » Operacijski sistemi » Red hat 6
Red hat 6
bradek ::
Nevem zakaj sicer to sprasujes ampak ce ti povem da je RH prenehal z izdajo distribucij za end userje in je zdej na voljo RH Enterprise ki je namenjena serverjem in Fedora Core (verzija 2 je prisla vn 14 dni nazaj) ki jo razvijajo loceno z drugo ekipo (sponzorirajo ekipo), sem ti mogoce kaj pomagal.
Ce pa ne, pa preskoci :)
Ce pa ne, pa preskoci :)
drola ::
Sprašujem zato, ker je pr eni knjigi priložen Pingo Linux, narejen po Red hat 6, pa me zanima, če se mi splača kupit.
Ne vem na cem je pingo linux 1 osnovan, vem da je dvojka na RH9, lahko ti pa povem da je to zelo stara zadeva (dvojka), kaj sele enka. Raje si namesti fedoro core 2 ki je novejsa, hitrejsa in velik lepsa ter lazja za uporabo kot katerikoli stari RH, knjigo si pa kako dobi v zalozbi pasadena, mislim da se bos tako najlazje navadil za zacetek.
Sej, knjigo bom dobil pri založbi pasadena.
Sam še nism dubu nobenka opisa, kaj vsebuje ta Linux (Open Office, Mozzila, ...)
Sam še nism dubu nobenka opisa, kaj vsebuje ta Linux (Open Office, Mozzila, ...)
Fedora core: http://fedora.redhat.com pa poglej kaj vse je v paketu. Karkoli v povezavi z RH6 (pingo...) pa odsvetujem.
frke ::
Kjiga obstaja. Sem jo dobil v knjižnici v Logatcu. Zraven je cd pingo 1, ki ga lahko skopiraš. Če želiš, ti ga tudi pošljem (1000 sit).
Za normalno delo pingo 1 ni več primeren, razen če imaš kakašen p100 računalnik z 32 mb rama. Potem boš lahko probal kako so včasih linuxaši delali in kako so reševali probleme.
Če imaš novejši hardware ti priporočam Pingo 2.0 ali kakašno novejšo distribucijo linuxa, ker je z njo lažje delati.
Za normalno delo pingo 1 ni več primeren, razen če imaš kakašen p100 računalnik z 32 mb rama. Potem boš lahko probal kako so včasih linuxaši delali in kako so reševali probleme.
Če imaš novejši hardware ti priporočam Pingo 2.0 ali kakašno novejšo distribucijo linuxa, ker je z njo lažje delati.
HerrBaron ::
Pomoje da je knjigi naslov "Linux z namizjem KDE" al neki podobnega.
Zadeva je stara že ene 5 let, tko da je to podobno kot da bi hotel kupiti "Windows 98 za telebane"
Zadeva je stara že ene 5 let, tko da je to podobno kot da bi hotel kupiti "Windows 98 za telebane"
Sej, zdej mam WIN 98, sam Linux bi jaz mal probu, neda bi se zares ukvarju z njim. Pa tud knjigo (eno o Linuxu, nevem naslova) bom brezplačno dobil, ker sem se pri pasadeni učlanil v knjižni klub. Sej tiste knjige lst sam nikol nebi kupu, sam ku je pa že zastonj sem pa tisto zbral, pa vrjetn bol zarad CD-ja, kot knjige.
Druga izdaja knjige Linux z namizjem KDE ima prilozen Pingo 2 in mislim da bo za to kar rabis ustrezna zadeva. Upam pa da ves da starejsa ko je zadeva, manj je novemu uporabniku prijazna. Pingo 2 je soliden za zacetek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zahteve za LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1669 (1437) | Gandalfar |
» | Fedora Core 3Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2600 (2600) | MrStein |
» | Kateri LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1190 (918) | c0dehunter |
» | Fedora Core 1 je zunaj ...Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2576 (2576) | undefined |
» | Nič več brezplačnega Red Hat LinuxaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2850 (2850) | ALiEN |