Forum » Operacijski sistemi » Linux v windowsih
Linux v windowsih
kitarist ::
Zanima me, ce obstaja kaksen emulator linuxa (shella), ki bi deloval v windowsih. Ce obstaja, bi vas prosil za ime oz. link.
Hvala
Hvala
ggorjan ::
Zdravo!
Ali obstaja kaksna bistvena razlika med cygwin in colinux oz. kateri se bolj priporoca. S cygwin sem ze delal.
lpg
Ali obstaja kaksna bistvena razlika med cygwin in colinux oz. kateri se bolj priporoca. S cygwin sem ze delal.
lpg
Lep pozdrav,
Gregor
Gandalfar ::
odvisno kaj hoces. coLinux je namenjen laufanju celega linuxa znotraj windowsov .. podobno kot vmware samo, da je samo za linux.
cygwin je pa linux portan na winse tako, da je del native sistema. Ce zelis samo bash shell, da bos npr hitreje delal cudne stvari v winsih potem je cygwin zate. Ce pa hoces linux pa ne zelis met dual-boot sistema pa bi biloz a pogledat colinux.
cygwin je pa linux portan na winse tako, da je del native sistema. Ce zelis samo bash shell, da bos npr hitreje delal cudne stvari v winsih potem je cygwin zate. Ce pa hoces linux pa ne zelis met dual-boot sistema pa bi biloz a pogledat colinux.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux shell, terminal namestitev na win7Oddelek: Operacijski sistemi | 728 (613) | japol |
» | program za preklapljanje med linux in winsi in obratno???Oddelek: Programska oprema | 1395 (1245) | CaqKa |
» | 2 vzporedna sistemaOddelek: Operacijski sistemi | 1149 (901) | Tic |
» | CygwinOddelek: Programiranje | 1070 (931) | BigWhale |
» | Programiranje v lupini (unix)Oddelek: Programiranje | 1364 (1259) | theD3vil |