Forum » Strojna oprema » Ali P4 iz prenosnika paše v desktop računalnik?
Ali P4 iz prenosnika paše v desktop računalnik?
fAtso ::
Torej zanima me sledeče. Ker imam možnost dobiti P4 2.8 800MHz HT za prenosnike, pa me zanima če bi se ga dalo vtakniti na matično ploščo Asus P4C800, ne vem ker nekateri bartoni mobile se dajo :) pa me zanima kako je to s Intelovimi pentiumi.
Hvala za odgovore...
Hvala za odgovore...
Boki_ ::
Pozanimaj se kak socket je. Sicer pa če gre (pomojem ne) bi še jaz vzel enega za tanovo mašino.
I'm back
Pancho ::
Mislim, da se motiš, ko praviš da imaš možnost dobiti P4 2,8 800 HT za prenosnike, ker tega procesorja ni. Obstajajo prenosniki z desktop procesorji, tako da imaš ti kvečjemu možnost dobitidesktop procesor, ki ti ga nekdo hoče prodati za v notebook. Vsi prenosniki do sedaj imajo največ 533MHz FSB in ne vem za nobenega, ki bi bil narejen za 800MHz vodilo. Povej mi prosim, kje ga imaš možnost dobiti, ker me zanima, kdo ga ponuja.
I haven't failed, I just found 1000 ways that don't work...
DjTonic ::
To je res 800QDR mobilnega procesorja ni so samo na 533FSB seveda, če govorimo o Mobilnem Pentiumu 4. So še npr Mobilni P4-M in Mobilni Pentiumi-M (Centrino ti so najboljši dosegajo pa frekvence do 2Ghz Dothan jedro 400FSB). Kr velika zmešnjava na tem področju. Pa ponavadi intelovi mobilni CPU-ji niso dizajnirani za v 478 pinski Socket, saj imajo povsem drugo čipovje. Npr i852 za mobilne P4, i855 za Centrino platformo,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mobile pentium 4?Oddelek: Kaj kupiti | 2700 (2107) | Anney |
» | Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16794 (7755) | Seb4 |
» | Rad bi zamenjal procesor na laptopuOddelek: Strojna oprema | 2758 (2001) | zee |
» | s katerim procesorjem nadgraditi p4 2.6 GHz s478Oddelek: Strojna oprema | 2144 (1721) | tiborrr |
» | P4 2.8ghzOddelek: Kaj kupiti | 840 (777) | JustVi |