» »

Ne morem instalirat Win XP

Ne morem instalirat Win XP

Japonski ::

Sistem:

AMD XP 2500+
maxtor 160 GB SATA
ABIT NF7-S Nforce2
Radeon 9200 128MB
256 Ram

Sprva mi je brez problema uspelo instalirat Windows XP. Ker so se potem pojavili virusi sem se odlocil, da bom ponovno nalozil sistem.

Ko sem pa ponovno poskusil je nastal problem:
- vse potrebne datoteke se skopirajo na disk
- winsi se morajo resetirat, da se zazenojo z diska in nadaljujejo setup
- ko pa se na novo postavijo je na zaslonu samo tema in ni nadaljevanja setupa

Kaj ve mogoce kdo kaj bi to lahko bilo? Prosim!!!

Mirko5 ::

Samo ugibam, ne vem ce pomaga, ampak mogoce je treba updejtat bios.

ja na to sem tudi pomislil, samo zakaj ce je prvic slo, kaj je mozno da je sol virus v bios?

noogy2noogy ::

Kaj pa je bil za en virus???

Probaj ti raje s kakim orodjem za tvoj disk (kerga pa imaš?) čisto na novo instalirati in formatirati disk... na novo določi particije in formatiraj. Jaz vedno tako na novo postavljam sistem, nikoli samo ne sformatiram na hitro. Mogoče bi bilo treba (ampak ne verjamem) celo low level format, če ne bo pomagalo nič drugega.
Povej keri disk imaš
lp noogy

Ja tak kot gori pise :-) maxtor 160GB SATA

Sem probal tudi na cisto drugem disku (FUJITSU 8GB), ki sem ga celega podrl.

Res pa je da sem ga podiral samo z onim iz Win XP, mislis da ce bi probal se s katermi drugim programom celotno podret pa format bi kaj naredo?

Dead_Eye ::

Mene pa zanima kako ZGRADIŠ disk potem ko ga PODREŠ :):D :D :D >:D >:D >:D

Če je tema na zaslonu provaj menjat grafično, pa prej zbriši vse particije in jih naredi na novo.
The one and only

Sem probal. Finta je v virusu, ki mi je bios podrl.

sofoiks ::

Se mi je ze ene parkrat to zgodil ko sem zgubu zivce sem uzel ze instaliran win98 disk in ga z ghostom kloniru tko je blo najprej resen, nisem se pa poglabljal v zadevo mi je mal kr zal.

Gwanaroth ::

Jst bi na tvojem mestu posodobil bios ter lowlevel formatiral disk.

LP.
Lights often keep secret hypnosis..

dipsi111 ::

Kakšno pa imaš grafično kartico ? Jaz imam Atijevo pa mi je naredilo enako (zgleda zaradi driverjov v WinXP). Pri meni je pomagal reset računalnika, nato pa s pritiskom F8 tipke prideš v boot meni. Tam izberi VGA mode. WinXP se potem normalno naložijo. Ko si v Windowsih pa inštaliraš prave driverje za grafično.

LP

Dragi ::

prvo kot prvo :dipsi 111.on je napisou, da ne more inštalirat xp-ju in s tem tud ne driverju,tak da se mi mal čudn zdi, da bi bili krivi gonilniki, če pa jih sploh še nima gor (razen za prikaz).Popolnoma se strinjam z enim, k ti je napisou, da si posodob biose in da dej low level disk format.Obstajajo namreč tudi virusi. k ti biose pokvarijo.Če to ne gre pa probej inštalirat kakšne druge vwindowse in si dej pol xp-je kot update:\

Sem poskusal posodobit bios. Problem je bil tako kot sem reko da mi je virus spremenil bios -> datum pri verziji biosa je nastavo na 2020.

Zaradi tega mi ni pustil biosa flashat ker je vedno javil da mam prestaro verzijo ali pa prestar program (iz win).

Ko sem reko temu programu naj kljub vsemu flasha bios, je zadeva stekla. Po restartu pa tema, maticna se ni gor postavla, ko da nebi mela stroma.

Dragi ::

tak je blu pr men , k sm napačne bios-e nasneu gor.Ponovn zagon, lučke svetjo, na monitorju tema, pc čist miruje, pol sm pa pelou na servis pa dal 7k de so porihtal

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
327159 (6307) kreki
»

od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...

Oddelek: Strojna oprema
201968 (1644) sirotka
»

Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsow

Oddelek: Operacijski sistemi
443121 (2359) xpozed
»

Ne gre naložit winXP na novi hardwer

Oddelek: Pomoč in nasveti
392914 (2195) boštjan
»

Karseda neboleča reinštalacija OS WinXP