» »

Sprememba črke particije iz DOS-a

Sprememba črke particije iz DOS-a

Oldi ::

V mašini imam drugi disk, ki bi ga rad uporabil tudi kot rezervo za moj prvi disk ter kot disk za rezervno mašino, ki sedaj počiva brez diska. Njegova prva particija (sedaj E) je predhodno delovala kot boot particija v stari sedaj rezervni mašini.
Če na ta E zghostam sliko C-ja nove ali stare mašine, se mi sistem ne pobere. Začne se butati (na ekranu je kakih 20s standardna zagonska situacija - XP s tekočimi pikami) vendar po par sekund črnega ekrana počaka s sporočilom welcome na standardni modri podlagi. Kot sem uspel ugotoviti, ta disk ostane za vekomaj označen kot E, XP-ji na njem se pa hočejo butati iz C in zato stvar zamrzne. Če dodam C se zbutajo do konca in tečejo iz C, čeprav je boot E.
Po mojih ugotovitvah ghostanje ne prepiše "črke E", probal sem tudi formatiranje s partition magic in tudi ni šlo, šlo pa je z orodjem od WesternDigital, s katerim sem na novo postavil vse particije in z DOS ghostom prekopiral sliko enega od C-jev.

Problem je torej kako temu E-ju dopovedati, da naj bo C, brez kakega fdisk ali še česa hujšega. To moram narediti iz diskete (DOSa), saj če mi crkne C ali nova mašina, drugega nimam, mi je pa PC neobhoden za delo.

PS: Do teh spoznanj sem prišel po parih dnevih jeb* z ghostanjem in premikanjem diskov, ki pa lahko tudi ni točno - po tako dolgem experimentiranju človek ne ve več.
PS1: Sem nov na temle forumu in ne najdem funkcije Išči, zato se oproščam če je tale tema že bila obdelana.
Že vnaprej vsem najlepša hvala za ukvarjanje z mojo težavo

BigWhale ::

Ja, tisti disk je "E" in bo "E" ostal in XPji vedo, da se bootajo z "Cja" in se hocejo bootat iz "Cja". Ta disk bos moral priklopit tako, da bo postal "C", potem bi se najbrz moral zbootat...

Narekovaji zato, ker je notacija C/D/E tukaj samo zarad kompatibilnosti...

:)

Oldi ::

Saj v tem je problem, prvi disk vzamem ven, ostane samo še ta kao rezervni z boot particijo "E" ampak XP-ji se nočejo naložiti do konca - welcome in konec.

Lith ::

pri kloniranju diska z ghostom uporabi pri zagonu še dodatno -ib (Ghost -ib ) kar pomeni da bo ghost kloniral tudi BOOT sektor diska in naj bi potem delovalo (vsaj pri meni dela)
(če te pa zanimajo opcije pa ghost /? ali ghost -help napiše in razloži)

Oldi ::

Sem pogledal help v katerem za -ib piše:
"The image boot switch copies the entire boot track, including the boot sector, when creating a disk image file or copying disk-to-disk. Use this switch when installed applications, such as boot-time utilities, use the boot track to store information. ..... You cannot perform partition-to-partition or partition-to-image functions with the -ib switch."

Tole mi ne zveni ravno uporabno - lahko uporabljaš le pri delanju slike diska ali kopiranju diska, ne pa pri particijah. Jaz pa rabim pri rerstoru particije iz slike?

PS: Saj ne da se kregam s tabo, le razumel bi rad

Oldi ::

Mislim, da sem našel
http://www.diydatarecovery.nl/~tkuurstr...
opis
http://www.diydatarecovery.nl/~tkuurstr...
glej pod "Windows NT/2K/XP Volume Bytes"

Oldi ::

Dela
S tem programčkom iz DOS-a pobrišeš zadnje 4 byte v MBR-ju in Winsi se morajo potruditi in na novo kao inštalirati disk. Programček je dovolj majhen, da gre na Ghost disketo.

Jux ::

fdisk /mbr pa ni delal?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Oldi ::

To nisem probal, ker ne poznam zadosti kaj naredi ta ukaz - verjetno več kot je potrebno in bi lahko kaj zaj...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk med kopiranjem podatkov nanj šel "offline"

Oddelek: Pomoč in nasveti
6722 (519) nodrim
»

prenos podatkov.

Oddelek: Pomoč in nasveti
281064 (938) Jan987
»

Norton Ghost

Oddelek: Programska oprema
373441 (2671) smirnof
»

Ghost-am Partition to Partition iz starga diska na novga pa ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
9926 (804) AtaStrumf
»

Postavitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
452261 (1632) BlackHole

Več podobnih tem