» »

Rdeče oči pri flešu

Rdeče oči pri flešu

fictionel ::

A je kakšen dober način za to, da ne bi bilo več toliko rdečih oči pri slikanju s fotoaparatom? Sicer imam tisti fleš proti očem, vendar nič ne pomaga..

Skoraj vsi slikani imajo rdeče oči. To se mi dogaja pri dveh Canonovih digitalnih fotoaparatih, tko da ni to samo problem mojega...

Kaj pa uporabljate za "popravljanje" rdečih oči? in kakšna je taktika?
sam se nekaj igram v photoshopu, vendar je zelo dolgotrajno delo..

še kakšni nasveti pri fotografiranju s flešem?

Matty ::

rdece oci nastanejo zato, ker je flash preblizu objektiva... (in to je problem vseh flashov, ki so vgrajeni na fotokamerah). Nekateri to delajo bolj, drugi manj... Vcasih pomaga tudi red-eye program, ni pa fool proof.

Resitev je dokupitev dodatnega zunanjega flesa, saj se tako prej omenjena razdalja poveca! Seveda ce to tvoj fotoaparat podpira...

Dr_M ::

ne smes gledat v objektiv :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ja, na zalost ne morm dodat zunanjega flesha...

pa sploh ni fora ce gledas u objektiv.. vcasih to le POMAGA!

pa sploh ni fora ce gledas u objektiv.. vcasih to le POMAGA!
100% res ne pomaga, pomaga pa 85%.:)

em.. missunderstood :8)

sm mislu, da pomaga proti rdečim očem če gledaš u objektiv... (preskušeno na enih 500 fotkah--zurka)
pa je blo bols ce so gledal u objektiv.. tisti k so stran gledal so imel ponavad rdece...

hm...mozno da pa folk gleda v fles :)
ker eni fotici majo neki funkcijo, da se fles se prej ene 2x sprozi predn slika, zato da stran pogledas od flesa.

Clone ::

Canoni majo rdečo lučko kok AF-asist, sicer ni namenjen a temu ampak če gledaš v to rdečo lučko pol tega ni, ampak sem opazil da imajo rdeče oči samo tisti z rjavimi očmi, ne vem kje je fora, jaz mam na vseh slikah normalne

to pa sploh ne drži da majo sam rjavooki rdeče oči :D :D :D (ker stavk!)

iskra ::

Tudi jst mam tak problem s svojim Sonyem ... Razmišljam o modifikaciji flasha na 15cm večjo razdaljo od objektiva >:D Sicer pa se izogibam flasha kot mačka psa, ker mi dela grozne sence po stenah ko slikam v zaprtih prostorih :(
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Tomay ::

Za popravljanje rdečih oči pa photoshop, magic wand tool, da označiš rdeč del (malo se je treba poigrat z občutljivostjo) potem pa nastavit barve (color adjustments) ponavadi je dovolj v midtones. Z nekaj vaje so rezultati zelo dobri.
Voodoo 4Ever

BigWhale ::

Hm, resitev je preprosta. Vse slikas, ko imajo zaprte oci... ;)

Slowenc ::

Te rdeče oči tut mene zelo motijo. Sem pa opazil, da ni važna razdalja na kateri slikaš, ni važno kam gleda tisti ki ga slikaš, ni važno kakšne barve oči imaš. Sem naredil primerjavo mene in kolega. Slikala sva se skupaj, ampak samo jaz sem imel rdeče oči. Tudi pri moji punci se pojavijo rdeče oči zelo malokrat in še to se vidi zelo malo rdeče barve.
Imam pa Canon A80.

Kako popravim rdeče oči na slikah? Photoshop CS: Color replecement tools. Kako pa nastaviš parametre si pa poglej na Help->How to Fix and Enhence photos->Fix red eyes.
Skiny gate.

PhotoBlaz ::

ACDSee ima odlicen Red-Eye tool....hiter in efektiven, drugace pa PS.

GregiB ::

No, jest ponavad v PhotoShopu označim z magic wand rdeč uč, pol pa z Image ---> Saturation zmehčam rdečo barvo, pa je super rezultat...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

BigWhale ::

Rdece oci so posledica tega, da se zenice ne skrcijo dovolj hitro in je notranjost ocesa osvetljena...

Zdaj pa hitro razmisljat, kako to zdravit ;)

T0RN4D0 ::

Hm, dobr fora. Jst mam pr cannonu ponavad oči takšne k pač so, samo sem zadnč sestričnos lsiku pa je mela čsit _vedno_ rdeče oči. Samo ona. (No ja, sej jih majo tud drugi včasih, samo on jih ma vedno :D ccc)

Vampirji po duši najbrž-...:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

tratto ::

Povzel bom dva posta:

- Dr_M je nekaj postov višje dejal, da nekateri fotoaparati 2x pobliskajo preden fotoaparat zares slika. To ni zato, da bi pogledal stran, ampak zato, da se ljudem, ki jih gledajo v "predosvetlitev", zožijo zenice.

- BigWhale je zgoraj napisal razlago ...

Torej je rešitev (seveda delna) ta, da pri fotografiranju vsi lepo potrpijo in pogledajo v bliskajočo lučko fotoapratata. Tako se jim bodo zenice zožile in od zadnjega dela očesa se ne bo odbilo veliko svetlobe.

Kot je nekdo že napisal, je prava rešitev zunanji flesh, ki je dvignjen dovolj visoko nad objektiv, da svetloba, ki se je odbila od očes, "prileti" nakaj centimetrov pod objektiv.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo za računalnikom - oči

Oddelek: Loža
446060 (4074) spam321
»

problem rdečih oči na digitalnih slikah

Oddelek: Zvok in slika
91786 (1565) Samson
»