» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
558 / 1180
»»

__Devil__ ::

Pomoje se mi splača g1 kupit, ker ga bom zamenjal čez 4 mesce in ga dobim novega za 240EUR.

mtosev ::

TESTING
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PrimozR ::

PIPI, to je samo tema takšna, vem, ker mam sam to temo na mojem G1 naloženo ;)

Pol ni fancy fičrjev, ki jih ma Hero?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Thagirion ::

Hm..ne sledim za Herota kakšne fičrje ima, sam imam naložen Cyanogen mod 4.0.4, tako da si sam poglej če ima kaj, kar ima Hero. :)
Drugače pa mi s tem rom-om baterija na tem ciglu bol dolgo zdrži, kot mi je prej :P

Ne, mislil sem, če podpira mehke rpehode in podobne zadeve, kot v stock SenseUIju. Ker sem gledal port SenseUIja na G1 pa je bil TAKO počasen, da je blo joj.

A mogoče kaj veš, če se splača vzeti hitrejšo SD kartico za te telefone? če se ne motim sem nekaj bral, da se lahko swapa nanjo ter da to močno pohitri delovanje.

Zgodovina sprememb…

Thagirion ::

Imaš mehke prehode tudi, osebno jih nimam vlkjučenih ker so mi bedni :)
Sicer pa ja, se vidi da mu primanjkuje moči na čase, sicer ga ne gonim v skrajnosti, imam samo za klicanje pa sms-e, ter občasno net(moram povedat da je wireless grozen na tem telefonu, oz. tudi prek gprsa) pa ko imaš veliko smsov enostavno šteka :D ok čakam na nov rom, z stock rom-om je delalo vse ok(razn wireless & stuff).
Glede swapa pa si mi dal idejo, bom se poigral v kratkem s tem pa da vidimo če se pozna kaj, iskreno povedano se mi ne da kartice formatirat ker se mi ne da pol kopirat vseh komadov nazaj gor :))
Bom poskusil in poročam ;)
Drugače osebno mnenje, najboljše na tem telefonu je zunanja tipkovnica, zaradi tega ga ne dam vstran, se mi pa Hero močno dopade, ampak se nikakor ne morem navadit na touchscreen tipkat, mi je glupo :D

d0rK ::

Ugh, sovrazim trening nog. Hodim kot da bi me en nategnu...

whatever ::

Je kej pametnega na TVju dans?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Niti ne.

povejte mi ce sem dobro napisal to:
?
mislim da je kr dobro :D

Opkow ::

Zdej pa tisto ni vec AE...

Evo, vecerja specena. Koncno! K'b usaj meu kej za gledat.

Infinity ::

stand back

stand back

povejte mi ce sem dobro napisal to:
?
mislim da je kr dobro :D

Ti itak misliš marsikaj, tko da...

Da ne odpiram po nepotrebnem se enega topica v stilu "HELP MEEE, Kateri racunalnik kupiti!!!!111oneone..." ;)
Postam kar sem.

2x Samsung SpinPoint F3 1000GB SATA II 32MB 7200rpm (HD103SJ) 65,49 €

Gainward GTS 250 512MB GDDR3 PCIe 89,90 €

Intel Core i5 750 4x2.67GHz So1156 BOX 159,90 €

ASUS P7P55D, P55 Sockel 1156 123,90 €

2x Geil 4GB KIT PC3-10667U DDR3-1333 CL6 Ultra 94,90 €

--------------------------------
694 EUR

2x Samsung SpinPoint F3 1000GB SATA II 32MB 7200rpm (HD103SJ) 65,49 €

Gainward GTS 250 512MB GDDR3 PCIe 89,90 €

ASUS P5Q Pro Turbo, P45 (90-MIB840-G0EAY00Z) 108,90 €

2x Corsair XMS2 KIT 4096MB PC2-8500 CL5 59,90 €

Intel Core 2 Quad Q9550 E0 4x 2.83GHz 2x 6MB BOX EO Stepping 184,90 €

635 EUR

Katero konfiguracijo izbrati?
Je i5 res vreden razlike v ceni in GHz-jem navkljub napram Core2 Quad?
Bolj ko berem okoli, manj sem ziher... i7 je pa predrag. Je socket 1156 res samo "muha enodnevnica".
Komponente pasejo skupaj, ali moram kaj zamenjat?

Poudarek bo pa na graficnih orodjih... Adobe CS4, spoznavanje Premiere in podobnih orodij za video obdelavo... Spilam prakticno nic. Za CS 1.6 je ta masina overkill... :)

Za napajalnik pa se tuhtam... nekaj P/P okoli 500 ali 600 W. Ce imate kak predlog, kar na dan z besedo. :)
Po moznosti vsaj 120 cm vent in modularne kable.

Predlagam se dodaten strosek v visini 130EUR. Meni lahko kupis dva Samsunga. :/

Malo si prepozen... :P
Dejansko mi je ze brat rekel, da bo tudi on se kr 2 vzel... Samo, da trenutno koleba med 2x 1 TB ali 1x 2 TB.
Zato se ni na seznamu. ^^

Je pa tujina precej cenejsa... Ni sans, da kupujem robo v sloveniji, ce se gre za nekaj 100 EUR. :|

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Opkow ()

Itak da 2x1. Cenejsa verjetno pa se opcijo RAIDa imas.

Aja, pa se to. Ko jebe brata, WE MET ON THE INTERNET! D:

s775 je mrtev, s1156 je pa DALEČ od muhe enodnevnice. Čeprav če ne špilaš igric (samo sem in tja kakšno starejšo in podobno), bi ti priporočal pogledati Phenome s plato s 785G čipsetom. Grafa v njem je na pol spodobna (mislim da Radeon 4200), za razliko od Intelovih čipsetov. Za LGA1156 pa itak še ni 'integrirane' grafične. Od teh dveh bi sicer vzel Core i5 uz najcenejšo grafično, ki jo dobiš, ter samo en disk. Zdej če se ti gre za hitrost, vzemi 60 GB SSD, ki je sicer 250 EUR, in 1 disk (1,5 TB, 100 EUR). Na SSD si pač delaš 'swap' fajlov, s katerimi trenutno delaš, tako da je nalaganje hitro, običen disk imaš pa za storage. Sam je pa to enih 100 EUR dražji sistem...

EDIT: 2 TB se ne splača, nikoli. Diski stanejo po 200 EUR, medtem ko so 1,5 TB po 100 EUR. Vseeno pa RAID 1 stane, RAID 0 pa jaz ne bi uproabljal, vsja ne pri 2 TB podatkih. Če že moraš, potem vzemi 3 diske in uproabi RAID 5, ampak imajo Intel čipseti grdo navado, da v RAID 5 na random zmečejo ven naprave in naredijo fsckup. TKo da ja, 1,5 TB pa SSD, če znese denarno :)

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

4770> GTS 250

Tut to je overkill.

Za Gainwarda GTS 250 sem se odlocil iz vecih razlogov - Linux, CUDA, fizicno 3 izhodi (DVI, HDMI, VGA), obcasno bratu spizdim najnovejsi spil, da se slinim nad grafiko, ceprav je igralnost v kurcu. ;)

SSD je v planu, vendar cakam na 120 GB varianto, in ceno pod 200 EUR. Trenutno nekih overpriced kompromisnih resitev nocem kupovati.

En HDD bo bil za sistem in podatke, drugi pa na drugi masini za backup.

PIPI: Vidim, da si na tekocem s temi recmi. :) Je gornja i5 konfiguracija, ki sem jo navedel ok, oz kompatibilna med sabo? Rami bodo tapravi?

d0rk: Bolje, da ti ne povem, da hoce imeti 2x1 TB v strippingu... Za morebitno izgubo podatkov, ga ne gane. Hoce imeti ogromno placa in deloma hitrost za nizko ceno. Da mu bo Aion hitreje nalagal, in mu ne bo treba treba brisat garbage po disku vsakic, ko mu primankuje placa. Pravi da so sedaj ratali diski ze tako poceni, da se sploh ne splaca se obremenjevat z brisanjem... :)

Zato naj vzame 1,5 TB :P

Sicer pa ja, sistem je kul. Mnogo bolj zmogljiv od s775 pa IIRC porabi tudi manj energije. Tile LGA1156 proci so hudo zanimivi, a še vedno nekoliko dragi.

Se ena rec, na katero sploh nisem pomislil. Maticno imam namen kupiti v nemciji. Kako je z anglescino v biosu in post proceduri, ali je vse v nemscini? :S
Soferje in navodila itak poberes s proizvajalceve strani.

Jz mam maticno nabavljeno v Nemciji. Je in ingliš ampak razmisli se o temu: Ko se mi je pokvarila sem bil 4 tedne brez kompa.

galu ::

No, zdej sem z i7 860 na 4.3Ghz, 1.45V.:D
Tako to gre.

dOrk: Se zavedam tega, da bi bilo najbolj pametno kupit napajalnik in maticno pri nas. Ker sta to komponenti, ki se najbolj rade kvarijo, in je cela stala, ce si dolgo casa brez. :|
Tuhtam, ce je vredno cca 60 EUR razlike, ce ju kupim tukaj ali v dojclandu...
Bratu sem svetoval tako in je naredil locen nakup... Mene pa vseeno malo mika, da bi pokazal zobe. ^^
Ma za to razliko, bi lohka imel se en F3 1 TB disk. :]

A pri uveljavljanju garancije so oni krili postnino... Ali kako to gre?

bluefish ::

V eno smer jo ti, v drugo pa oni.

Kaj mislite bi lahko dal na 4890 VAPOR-X prek VGA priključka na 17" CRT monitor? ali sploh nebi blo slike? ker bi rad sprobal kok fps mam na tem ekranu.. :P

Kaj mislite bi lahko dal na 4890 VAPOR-X prek VGA priključka na 17" CRT monitor? ali sploh nebi blo slike? ker bi rad sprobal kok fps mam na tem ekranu.. :P

lol, zakaj nebi blo slike?:))
Tako to gre.

Zakaj ne bi mogu dat 17'' gor? A mislš da so grafe na dol omejene z resolucijo? :D

Killer če ti gre v franže, kupiš takrat nov isti model (če se da), tistega iz garancije pa prodaš. nekaj več stroškov, ampak imaš pa skoraj stalno delujoč komp. Pa po novem imajo baje Gigabyte P55-UDx plate x let garancije :)

ok,hvala PIPI.

ZaOstali ::

A to v bistvu deluje?

tocno nazaj s sprehoda z mojim psom :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

whatever ::

jaz sem pa malo zamudil.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Jst pa sem ravno prišel iz bolnice..:P
-zvito koleno (wtf?, posledica vztrajnega teka.:D) in poškodovane/nategnjene vezi. 2 mesca počivat, it k ortopedu.

Pi*do.
Tako to gre.

Športnik?

Seveda. :D
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

Kaj točno treniraš?

"kao" maraton in inland hokej.;)
Tako to gre.

mam enga hokejista v razredu. (loh si moj frend)

Geez, ta eštudent 3G. Da bi za jajca obesu človeka, k je tole 'sprogramiru'...

dolgcas, sam sem doma pa mi je dolgcas. ;((

A sem že reku, da se loh v 2. letnik vpišem? :D

dolgcas, sam sem doma pa mi je dolgcas. ;((

A tebi kdaj NI dolgčas??

Zgodovina sprememb…

Nisi še reko PIPI :D

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tody ::

to spada med funny links :D

Tako to gre.
««
558 / 1180
»»