» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
312 / 1180
»»

LjubimPeezde ::

Saj si tudi sam ne znam predstavljat kako sem bil z punco ko sploh ne uporablja računalnika??!??

To je pa res problem ja:\ >:D

Alexius Heristalski ::

Mate kako idejo kaj bi šel delat da bi se malo razvedril?

Poskusi tole.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

John Abruzzi ::

To sm mu tudi jst že večkrat predlagov...

para! ::

Ko pogledam pod netstat mam tam en IP, ki mi iz takšnih in drugačnih razlogov ni všeč.

Kako oziroma KJE v Windows XP Pro blokiram ta IP?

Al rabm stand-alone firewall?
Death before dishonor!

opeter ::

@P|P

žal ne, ni bilo toliko denarja. :'(
Sem pa za 500 € sestavil spodobno kišto za moje potrebe. V konfiguraciji je verjetno najšibkejši člen grafična - GeForce 7600 (le to sem kupil že prej, ampak je stala v škatli nerazpakirana skoraj tri mesece), ampak meni je najbolj važno, da ima dva DVI izhoda.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

strictom ::

Tero, js mam eno punco k je Need For Speed in The Sims freak. Ti jo prodam. Rahlo rabljena, za male pare :D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

koyotee ::

zračka pa ene 3 poke metkov :P
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

PrimozR ::

Eva? :)

iNooby ::

Adam?
Haters gonna hate...

Tic ::

Kača? Jabolko? Drevo?
persona civitas ;>

Ejsi_Disi ::

Kajn in Abel.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Biblijske zgodbice,
1. del:

Ker je Stvarnik imel ženo, ni pazil kar dela. Tako je ustvaril žensko. Ubogi Adam. Samson je imel dolge lase zato, da bi ga opazil Golijat. Aja, ne veste, da je bil Samson she-male? No v glavnem zelo dobro se je počutil med vojaclji, saj jih je vse po vrsti poteptal po glavi.

Nadaljevanje prihodnjič.

V nadaljevanju si preberite: zakaj si je Mojzes dal pobarvati lase na belo?

SATA standard so uvedl leta 2003. Od tega je 4 leta in mi mamo še vedno kurčev IDE na platah. Backward compatibility, super, se strinjam!

Ampak zakaj INTEL ne poskrbi za en jeben IDE kanal v ICHju, namesto da to delo prepusti jebivetrovskim Kitajcem, ki pol vgrajujejo kontrolerja tipa JMICRON. Ker teh kitajcev očitno ni sploh sram narest slab izdelk, njim se jebe.

In ta kontroler JMICRON naj bi skrbel za SATA RAID (2 porta) in za IDE obenem. Me prav zanima kako se bo to obneslo.

Aja, ne bo se, ker je eden od SATA RAID portov na zadnji strani plate, torej je ESATA !!!! A mi lahko kdo pove zakaj bi mel RAID tko skonfiguriran, da bo en disk izven kompa, en pa not?

Dej, naj mi en razloži, da sm js tist k nečesa ne razumem, prosm!
Death before dishonor!

Uporabš ICH8/9R čipset...

para! ti kitajci so poskrbeli za to, da lahko ti pa jaz itn. kupujemo poceni j*bene Athlone in Core procesorje... tako da ne govorit čez njih, ker mi tukaj sploh ne vemo, v kakih okoliščinah delajo za zalo malo denarja.

P5K-* z ICH9R je 50+ EUR dražja. Vem, da ICH9 nima RAIDa, ampak zato na tej plati skrbi JMicron SATA PATA RAID kontroler.

Jezim se pa zato, ker uporabljajo take fore, da na škatli piše eno v specifikacijah pa drugo. Naletiš na plato, 130 EUR, P35 chipset, na škatli piše 2x SATA RAID 0/1, primerjaš zraven z deluxe verzijo, skoraj 100 EUR dražja, ma nek wifi, pa 6 SATA portov + zame nepomembne dodatke. Hja, odločitev je na dlani.

Ko mi pr sestavljanju vse skup ni blo jasno, pa pogledam specifikacije v priloženi knjižci, kjer piše:

- JMicron controller supports: 1x Ultra DMA, 1x SERIAL ATA 3.0, 1x External SATA 3.0; Supports SATA RAID 0, 1, JBOD.

Malo naprej pa piše: To configure RAID, install an internal SATA hard disk drive to this [notranji] connector and an external SATA hard disk to the external SATA port.

Zdaj pa prosim, da mi nekdo pove, da je ta način razporeditve 2 edinih RAID portov na plati, dejansko uporabna, pa bom se bom sprijaznil s tem, da sem preveč naiven. A naj priklopim prenosni disk na RAID?

V RAID 0 nimaš kaj izklapljat diska, ker zgubi smisel; da boš pustil da se mirrora samo občasno kao backup tud prvič slišim. Z JBODom pa tud nobene uporabne vrednosti ne vidim.

Tko mi pa zgleda čist kot ena marketinška fora, da lahk rečejo da ma eSATA in SATA RAID, za 50+ EUR manj kot ICH9R.

lp
Death before dishonor!

nesi nazaj, zahtevaj vračilo denarja in počakaj oz. kupi, če je že na voljo, P5KR. Enaka P5K, a ima ICH9R SB. Drugič pa vprašaj, smo na voljo ;)

Dans z 15cm dolgih las, grem jutri na 0 :D

A se boš z žiletko? Jst sm se enkrat pa sm bil smešn :|

Prvo z mašinco na ene 0.4 cm da se mi glava malo sonca navadi potem pa mogoče na nulo :D

Aja, para!, P5K-E. 180€ in ima ICH9R SB. To je v bistvu malce slabša Deluxe.

nsane ::

Koliko bi še lahko dobil za AMD64 3700+ 939?

Odvisno komu prodaš in kje ;)
Na bolhi morda lahko iztržiš še kakšnih 100EUR če znaš prav oglas napisat

nsane ::

Mislim, da bo 80€ primerna cena za na bolho?

mare_ ::

Haha, s kolesom prehitel nevihto:D Čeprav sem zaradi tega verjetno še bolj moker, kot če bi me dež ujel:\

balocom ::

Nisi edini:D
Nazaj je blo bul zabavno:D :\ :| :(
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Celeron 633, 64 MB rama (bom probal še kje kaj najti, samo da pogruntam, kaj za en hudič je tam notri) - kako bi se xp-ji na tem počutili? Kolikor sem gledal zahteve, bi načeloma šlo?

Azrael ::

> kako bi se xp-ji na tem počutili?

RAMa je malo malo, CPU OK, chipset?
Nekoč je bil Slo-tech.

ffka ::

a ma kdo lag jz ga mam ga ma se kdo

ŽIVELAAA SLOVENIJAAAAA

na siolu so arafati ja
3 leta nam že obljubljajo ADSL pa še ga zaj niamo;((
Haters gonna hate...

Lej pa sej maš verjetno dial-up zarad tega... a mu kaj manjka>:D

ne MUZIKO mam pa doli v pičlih 20 minutah!!!hehe sem pa car ker špilam cod2 preko telefonske linije>:D
sej bo...čez 5 let!!!;(( baje
Haters gonna hate...

Sergio ::

Ne vem, men se zdita Britney Spears in Bill Gates ful podobna. Ful.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sergio ()

Goldee ::

Mogoče se je Bill Gates pred 26 leti mudil v VB in prinesel pošto...
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Bili je lepši:)

Britney ni angležinja

RAMa je malo malo, CPU OK, chipset?
RAMa se je nekje našlo še 64 MB, tako da ga je skupaj 128 mb (minus tisto, kar si grafična zase vzame), čipset naj bi bil pa Ali Aladdin-TNT2, če prav gledam to.

Edit: Al je chipset gfx pro? No, nekaj od tega menda je :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare_ ()

Ali Aladdin-TNT2 je ALI chipšset, ki ima integrirano nvidia TNT2 grafiko, ki uporablja sistemski RAM (8MB).

Test

XPji bodo delali, samo kakšne hude brzine ne pričakuj. Matična z integrirano grafiko je tu zelo ozko grlo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Hvala, Azrael.

Ja, letelo vem da ravno ne bo. Samo bo pa najbrž vseeno malo drugače od 386ke in windowsev 95 ;) (rač. bo vzel stric. Imajo pet let stare dvojčke:)) in finance niso ravno neomejene ;)

IMO daj raje gor 2000. V funkcionalnosti ne bi smelo biti kake blazne razlike (ali pač?), žrli pa naj bi precej manj resourcev.

seveda pipi, IMO
Haters gonna hate...

balocom ::

Kaj pa tinyXP (al kaj že.. ?)
...kaj pa ubuntu? (ne morem iz svoje kože, konc debate). Itk ne bosta nikoli pogruntala>:D , igrc maš miljon (takih malih, nč hudu zahtevnega).
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Ubuntu ni kaj extra manj požrešen kot pa XPji.

Probi Damn Small Linux. Meni je z tem Linuxom Pentium MMX 150MHz z 128 MB rama dobesedno poletel! Edino cold-start Firefoxa je trajal pol minute ampak to da potem gor uno k majo vsi Linuxsaši, ki je obenem še System Explorer. Kwa pa vem kako se reče.

Če bi že dajal gor linux, bi dal kvečjemu xubuntu ali pa res kakšen tist damn small linux. Samo potem bi se moral zagovarjati, zakaj ne dela hugo pa formulce pa vlakci pa ostale bistvene stvari:P

>IMO daj raje gor 2000. V funkcionalnosti ne bi smelo biti kake blazne razlike (ali pač?), žrli pa naj bi precej manj resourcev

Ne vem, vsaj meni je C333@500MHz, BX chipset, 128MB RAM, Voodoo3 3000 16MB, 4GB SCSI disk, ko je dobil W2k s SP4 in še tisti dodaten paket popravkov in funkcionalnosti, postal nagravžno počasen (zagon odpiranje aplikacij), v primerjavi z XP SP2. Brzina ni bila niti na ravni 200MHz Pentiuma z XPji, ki ima v nulo zrihtan in potweakan BIOS.

Pred vsemi popravki je brzina bila še kar nekam, potem pa je z vsakim popravkom in novo naloženo aplikacijo vse skupaj bilo vedno bolj počasno. Skratka polomija, zrela za format c:

Ne vem, lahko sem kaj naredil narobe, mogoče napačni driverji (Voodoo3 je podprt precej slabo).
Nekoč je bil Slo-tech.

A se komu sanja zakaj men komp šteka če mula downloada?? Če DL ne laufa spljoh (0 kB/s), je okej, tm pri 5-10 kB/s šteka malo, prejle pri 100 kB/s je bilo pa neznosno. štekajo pa filmi v BSplayerju, zvok v winampu, filmčki na youtube-u, špili, skratka cel komp zašteka za nekaj trenutkov in dela potem naprej. Pri malem DLdu je to na nekaj sekund malo, prejle pa je bilo vsako sekundo skoraj pol sekunde.

Disk na PIO mode? Ali umirajoč disk?
Nekoč je bil Slo-tech.

Rekel bi da je prej PIO ker mi to dela od novega kompa naprej. Je pa na JMicron kontrolerju (Abitka AB9 QuadGT). Je IDE in ga uporabljam izključno za DL (mula, torrent, firefox). Podatki so na WD 320 SATA.

EDIT: Na IDE kanalu je še DVD ROM, ne vem točno kateri je master in kateri slave, sta pa na UDMA 4 in UDMA 5...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Yay, pet minut pred koncem inštalacije se pojavi moder zaslon z belimi črtami :/ (Največji hec? Avtomatsko sem pritisnil ctrl-alt-f1 :\)

ffka ::

kle smrdi po plinu
««
312 / 1180
»»