Forum » Programiranje » java - array vectorjev
java - array vectorjev
Zzzzzzz ::
Naslednja stvar mi ne funkcionira, čeprav, če bi bilo kej pravice na tem svetu, bi morala.
Vrne pa NullPointerException
Vector[] ver = new Vector[1000]
int numE = 1000;
// end[] je pač ena 1-d tabela s podatki.
for (int i = 0; i < numE; i++) {
ver[i].insertElementAt(end[i], 0);
}
Any ideas why?
Vrne pa NullPointerException
Vector[] ver = new Vector[1000]
int numE = 1000;
// end[] je pač ena 1-d tabela s podatki.
for (int i = 0; i < numE; i++) {
ver[i].insertElementAt(end[i], 0);
}
Any ideas why?
OwcA ::
Nimaš incializiranih posameznih Vectorjev:
Čemu mešaš array in Vector?
for (int i = 0; i < numE; i++) { ver[i] = new Vector(); ver[i].insertElementAt(end[i], 0); }
Čemu mešaš array in Vector?
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zzzzzzz ::
Aha... THX very much.
V bistvu rabm čim bolj preprosto urejanje 2-d tabele, in sicer dodajanje in brisanje elementov v druge dimenzije, z upoštevanjem dejstva, da ne vem točno koliko elementov je v tabeli. Nekej takga kot da bi imel n vrstic in x1, x2 ... xn vrednosti v vrstici, kjer xi != xj. Take stvari delat na navadnem 2-d arrayu je malce mučno, a ne?
V bistvu rabm čim bolj preprosto urejanje 2-d tabele, in sicer dodajanje in brisanje elementov v druge dimenzije, z upoštevanjem dejstva, da ne vem točno koliko elementov je v tabeli. Nekej takga kot da bi imel n vrstic in x1, x2 ... xn vrednosti v vrstici, kjer xi != xj. Take stvari delat na navadnem 2-d arrayu je malce mučno, a ne?
Sergio ::
Vedno, ko za nek nivo ves, koliko bos imel elementov, uporabi Array. Vedno.
Jaz bi naredil tako -- za notranji nivo bi uporabil Arraye, za zunanji pa ArrayList (ki je v bistvu Javina implementacija growable arraya). Sicer pa, če konkretiziraš problem, ti mogoče lahko bolje pomagamo.
Jaz bi naredil tako -- za notranji nivo bi uporabil Arraye, za zunanji pa ArrayList (ki je v bistvu Javina implementacija growable arraya). Sicer pa, če konkretiziraš problem, ti mogoče lahko bolje pomagamo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
OwcA ::
Aja, prva dimenzija je fiksna. Potemtakem ignoriraj moj predlog.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java - DN] Naključna številaOddelek: Šola | 1353 (882) | nyler |
» | [Java] Urejanje baze z JTableOddelek: Programiranje | 1011 (795) | vonNeumann |
» | C# (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12014 (8849) | Ericssony |
» | [C++] velikost matrikeOddelek: Programiranje | 1695 (1507) | Jean-Paul |
» | std containers vs. own custom containersOddelek: Programiranje | 3757 (3578) | Mmm'Aah |