» »

Kva je boljše?

Kva je boljše?

ChiefThunder ::

Zdravo!

Neki me zanima, in sicer; zdele že kr nekaj časa kupujem špile, ki so kopije originalov, se pravih kokr cd- jev zaseda originalna igra, toliko jih tud kopija. Pol maš pa tu še špile, ki jih je rečmo 10 na cd- ju, so fajn zakompresirane, pa si jih posnameš na disk. Slednje igre so ponavadi prikrajšane za kakšne filme oz. zvokovno okleščene (nekatere). Zanima me če je še kakšna druga bistvena razlika med tema dvema piratskima verzijama. Pa kva se pol bolj splača kupovat, če so cene 1cd- ja v obeh primerih enake. Mogoče mal čudno vprašanje, pa vseen.

lp
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

frudi ::

za moje pojme so ripi totalno bedni, ne samo, da ne vsebujejo 'dodatkov' kot muzika, začetne/vmesne/končne animacije itd, ampak se dostikrat zgodi, da preprosto ne delajo ali pa se špil pogosto vsuva. praviloma tudi raznih patchov ne moreš inštalirat, ker je exe fajl spremenjen...
v glavnem, ostani na kopijah raje
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

`DoC ::

Tudi jazst se pridružujem zadnjemu mnenju, razen v primerih starih šilov je dobr met kkšen cd ripanih zadev...:D:D
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Sumo ::

Ce hoces zares uzivati v igri pol nabavi kopijo celotnega cdja in ne ripa.

frudi: tud skor vsi ISOti imajo spremenjen exe...

abcde7 ::

Men je tud bl ql da je kopija originala, čeprav NE podpiram piratsva!

Pa če nimaš filmov je to bad! ;( Manj maš od igre!

ABX ::

Jaz pa se ne strinjam.

1) v 99% primerih igre delajo, oz. če ne delajo ni kriv rip.

2) Patche lahko uporabljaš vendar je malo bolj jebano.

Glede animacije pa muzike je pa odvisno od posameznika (jaz muziko vedno izklopim) in od igre (pri simulaciji vožnje intro ni glih prvotnega pomena)

Imajo pa ripi par minusov in par prednosti. Če jih pobiraš iz neta in nimaš glih hitro linijo ti unih 400 mega manj pride prav. Največi plus pa je ta da ripi ne šarijo po winxx ker se inštalirajo samo v en dir in je mir.
Za kako dobro igro pa seveda je zakon imet ISO.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

frudi ::

SUmo, že res, da morš praviloma tud pri iso špilih originaln exe fajl presnet s scrackanim, ampak če hočeš inštalirat patch, preprosto presnameš nazaj originaln exe, patchaš in pol potegneš z neta še crack za patchano verzijo. 'simpl' :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

fukisemoron ::

morn, best is original.

(zato ker dobiš vedno kaj za poslat, pa lahko to pošlješ)
fukisemoron

ChiefThunder ::

ja, najboljš je original; to bo to... ?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Tomi ::

Čisto tako je pri meni, da če je igra res v redu, imam kopijo, če ne, je pa rip v redu. Sicer zadnje čase nisem kupil nobene igre ( zadnji CD mi je posnel frend pred več kot pol leta, CMR2 ). Recimo za NFS5 ne bi mogel brez filmov, pa še kakšen špil bi se našel..
Ripi so ponavadi slabši, vsaj pri meni, ker mi nažirajo preveč prostora ( ki ga imam ob 7 GB disku še zelo malo. )
metrodusa.blogspot.com

SpiDEr8 ::

mah ripi dostkrat štekajo če pa ne pol pa se matraš kako uro de daš tist narazn!!!! Kopija je najbul ke veš kwa maš!!!!:D
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

T|mor ::

Da, da...kopija originala je zakon...čeprav je to seveda spet odvisno od zvrsti igre, ki jo hočeš imeti...pri strategijah tipa civ, so ripi čist ok, na drugi strani pa ripi kakšne frpjke, kjer glasba in animacije lahko dodajo novo globino igri niso zadostni...
Bioenergetika...what?!

Monster ::

ripi so res v pizdi dej mal več keša za kopijo pa si kup kopijo cele igre pa maš vse tuto completo..:\
Ka zaboga...

random ::

Kot je ze rekel Black-
Za igre, ki jih igras vec casa(strategije..),
je po mojem mnenju bolje imet rip.
So pa tudi take igre, kjer je ravno bistvo
igre v filmu, ki je ripan.
Torej, vsak naj ima tisto kr hoce, oziroma mu pase. Tako je to.

1309976 ::

Kopija originala in nič drugega...tud filmi dajo igri nek čar (muziko lahko daš ad-on)!

SpiDEr8 ::

sam če maš dost špilov (kopij) se pa kr nabere CDjev pa še kak film pa maš okol 100CD in to je kr dost prostora.... DAMN stran je pa škoda metat....:\
Fear Is Mind Killer! The Fear Has Come!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Colin2

Oddelek: Igre
401957 (1408) Zheegec
»

Win XP pa dos špili

Oddelek: Pomoč in nasveti
191234 (1013) chucki