» »

Microsoft Nokii plačal milijardo dolarjev za odločitev za Windows Phone

1
2
»

Bor H ::

Narobe si informiran, rečeno je bilo ob predstavitvi dogovora da lahko Nokia spremeni v sistemu karkoli in to je njena ekskluzivna pravica. Potrdili so da česa drastičnega vseeno ne mislijo spremeniti.

KaRkY ::

Meni osebno pa ta rast uporabe pametnih telefonov sploh ne diši, ker ga namreč ne rabim in me je malo strah da si čez 10let več nebom mogel kupiti simpl telefona za mogoče vsake toliko nekoga poklicat pa kaki SMS poslat.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

js osebno ::

Ta rast je ubistvu bolj navidezna, ljudje funkcij niti ne uporabljajo, tako da konec koncev definicija "pametni telefon" skoraj ne drži vode, ker ga v večini primerov kupijo za telefoniranje. Je pa res, da bo skoraj vsak na tem forumu začel o tem, kako pogosto in ekstenzivno uporablja telefon, ampak že z obiskovanjem tega foruma padeš iz "raje", in sebe ne moreš šteti kot povprečnega uporabnika.

Za normalne telefone še vedno obstaja ogromen trg, tako da si pomoje lahko brez skrbi :)

Gregor P ::

Sam sem že eden istih, ki kupim običajno povsem navaden telefon, ko rabim telefon. Kar jaz iščem so manjši mobilni računalniki, ki praktično nadomestijo moj namizni PC (to pomeni strojno bogati dlančniki s polnokrvnim OS-om), kjer navadno potrebujem 3G povezavo, da se lahko povežem na internet (tudi za Skype klice). V tem segmentu pa je izbira bolj uboga ker navadni potrošniki ne potrebujejo tega:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

rejven ::

nokia zna na račun združitve precej pridobit na ameriškem trgu. Mislim, da je za nokio dobra združitev.

3p ::

WhiteAngel je izjavil:


Ja, nekaj takega. Če bi M$ hotel dobro, bi posvojil webkit ali gecko. Od M$-ja, čeprav se ima za največjo softversko hišo, še nikoli nismo videli spodobnega, odprtega programskega paketa. Če pogledaš razvoj Jave, Androida, Qt/Gtk, vseh Linux distribucij in jedra, programskih jezikov Python, PHP, Ruby, še C/C++ in GCC itd. vidiš, da je njihov razvoj čisto odprt (lahko dnevno spremljaš, kaj se dogaja z njimi) in je ves čas prisotno tesno sodelovanje s communityjem (beri: poslušajo in se trudijo!). M$ pa v svojem slogu že zadnjih 15 let še vedno naprej fura svojo zaprto strategijo in s tem priklepa uporabnike in razvijalce. V tem je težava. Isto se dogaja z IE9.


Dečko, odrasti. MS hoče služiti denar, ne pa se samoukiniti.

Glede odprtega razvoja zgoraj navedenih izdelkov pa... IE9 ni IE6 in se kar lepo drži standardov. Java ni bila odprta, odkar pa je, pa kar nekako trokira na mestu (no, počasi bo le sedmica, menda, mogoče). Se mi zdi, da jo je "zaprti" (delno standardiziran) .NET lepo odpeljal **** na velikem delu trga. Android je odprt toliko, da si lahko prirediš source, če hočeš narediti svoj gadget, drugače pa Google niti pod razno ni (in ne bo) izpustil razvoja iz rok (in še dobro da ne). Gtk je ostal za leseno žlico (v primerjavi s kakim WPF), QT pa nekako kot kaže tudi ne nosi dovolj denarja (bo pa prišel v odprta nebesa). Za ostale jezike razvoja ne spremljam, C++ pa seveda ni nastal na kak "odprti" način, odkar pa so se spravili k standardizaciji pa se razvoj vleče kot čreva, notri je vsak feature, ki si ga je kdo spomnil, jezik pa je lep kot žolca...

Skratka, končnega uporabnika kaj malo briga, če je njegov telefon zaprt ali odprt? Še razvijalcev aplikativne opreme ne. Glej Apple, če dvomiš.

Pa tudi s tem, ko praviš da "zaprte" firme manj poslušajo "community", si ga pihnil mimo. Zakaj potem vsi pravijo, da je jabolčni sistem intuitiven? Kako pa nastane to, če ne poslušaš uporabnikov?

Seveda je odprta koda super v določenih primerih (in za določeno ciljno publiko, t.j. razvijalce custom rešitev ipd), ni pa potrebno delati tragedije iz tega, da bo na večini Nokij WP.

jkreuztzfeld ::

koramberger je izjavil:

Kaj točno so sploh dobili za to milijardo?
To je nek "legalen" posel? Se pravi so nekaj kupili? Al je kar donacija?


Nokia potrebuje milijardo, ker bodo morali kupiti precej vazelina... >:D
--
Great minds run in great circles.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft bo dobival licenčnino tudi za vsak Samsungov Android telefon

Oddelek: Novice / Android
1310621 (9416) Icematxyz
»

Nokia tone tudi na Kitajskem

Oddelek: Novice / Rezultati
379595 (8204) Ramon dekers
»

Milijardnim vlaganjem v R&R ne sledijo nujno rezultati

Oddelek: Novice / Rezultati
304656 (3066) Mr.B
»

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
7625154 (22344) LordPero
»

Microsoft v razvoj vlaga 9,5 milijarde dolarjev

Oddelek: Novice / Android
83772 (3038) Looooooka

Več podobnih tem