» »

Gingerbread bo Android 2.3

Gingerbread bo Android 2.3

Twitter - Alvaro Fuentes Vasquez, eden izmed vodilnih pri Open Headset Alliance, združenju podjetij, ki skrbijo za razvoj Androida, je na svojem twitter računu objavil, da bo prihodnja večja različica Androida označena z novim kodnim imenom, težko pričakovanim Gingerbreadom. S tem ni več dvoma, ali bo Android 2.3 le servisni paket za različico 2.2 (FroYo), razrešeno pa je še vprašanje, kakšno kodno ime bo nosila različica 3.0, ki se jo je do sedaj večinoma povezovalo prav z Gingerbreadom (najverjetneje bo to Honeycomb).

Gingerbread bo tako že v kratkem na voljo za namestitev na mobilne telefone, a bodo za nadgradnjo prek zraka morali poskrbeti sami proizvajalci svojih mobilnikov. Med prvimi bodo popravek jasno dobili lastniki Googlovih Nexus One, sprva sicer v razvijalski različici, ki so jo predstavili po ukinitvi običajne različice Nexus One. Lastniki teh mobilnikov nadgradnjo lahko pričakujejo že v nekaj dneh. Za nabor novih funkcionalnosti bomo morali počakati do uradne najave, saj se je za Gingerbread pričakovalo popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik, poleg podpore WebM in izboljšanega označevanja ter kopiranja besedila.

Ključen podatek tukaj je, da proizvajalci tabličnih računalnikov z Androidom čakajo enega izmed prihodnjih izidov (večinoma je tukaj omenjen prav Honeycomb), ki bo s seboj prinesel večjim zaslonom prijaznejši vmesnik. Ker naj bi se izid tega zgodil v decembru oz. začetku prihodnjega leta, je popolnoma smiselno sklepanje, da čakajo Honeycomb, ki bo dejansko prinesel prenovljen vmesnik, medtem ko bo Gingerbread mnogo bolj podoben trenutnemu Androidu.

Maskota je pred Googlovimi pisarnami že dobra dva tedna.

6 komentarjev

MrX ::

a bo samsung spacal froyo predn bo gingerbread zuni? :/

igor0203 ::

a bodo za nadgradnjo prek zraka morali poskrbeti sami proizvajalci svojih mobilnikov.


Se pravi, pri Samsungu verjetno ne bo nič oz. bodo za to morali poskrbeti modderji. :8)

Dr_M ::

Verjetno ja. Ceprav je za Galaxy S ze na voljo JPP/JPA preko KIESa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hekerneo ::

ma tale 2.3 bo prej vuni kot za samsunga froyo... ker so malo zajebali samsunga, glede čipovja... če koga zanima naj si pač več prebere o tem, menim pa da bo prišo šele 2.2 froyo za samsunga konec leta... takrat pa bomo imeli na htcjih že 3.0 android....nevem al naj rečem da se samsunga nesplača kupit, saj pol z prog. opremo ostaja 5 let zadi... :/

PrimozR ::

Galaxy S naj bi že dobival Froyo, tako za BTW ;)

Maš kak link o teh čipih pa to?

hekerneo ::

PrimozR je izjavil:

Galaxy S naj bi že dobival Froyo, tako za BTW ;)

Maš kak link o teh čipih pa to?


ne je pa bla fajn tema na tole debato, zakaj so umaknili 1 froyo... malo bi blo treba pobrskat... aja no tole glih zvedu, sm še bol zadnjaški ko je prišo 1 froyo ven za galaxyja in so rekl da konc leta... xD te so že malo pohiteli.

vglavnem gre se zato da je samsung dal not nek čip na kateri je tale ta operaciski in ko se je naložo update es je s tem neka tam sfukalo ker imajo drugačen tist čip kot ga imajo htcji, zaradi tega ker je tisto vezje bol domače samsungu.. nekak tak je obnova xD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družina Desire ter Galaxy S bodo dobili Gingerbread

Oddelek: Novice / Android
259988 (7126) Dr_M
»

Gingerbread za LG Optimus One in Galaxy S pod vprašajem

Oddelek: Novice / Android
187164 (5916) Lonsarg
»

Naslednji Android bo Ice Cream, 2.4?

Oddelek: Novice / Android
3615040 (13308) Dr_M
»

Poplava Android tablic nekoliko manjša?

Oddelek: Novice / Android
4112399 (10609) Jst
»

Android 2.1 za Droid, Hero, hekanje Droida

Oddelek: Novice / Android
196276 (5413) poweroff

Več podobnih tem