»

19-palčniki za množice

Tom's Hardware - Tehnologija LCD zaslonov je postala dostopna ljudstvu že pred kar nekaj časa, cene pa so postale znosne šele v zadnjih nekaj letih. 17 palcev naj bi povsem zadoščalo povprečnega smrtnika, medtem ko pri delu z videom, slikami ali preprosto igranju iger velikokrat pride prav večji zaslon.

19-palčniki, ki jih je tesiral Striček Tom, niso vrhunec tehnologije, vendar predstavljajo cenejše alternative, saj naj cena ne bi presegala tisoč evrov. Če vas zanima, kateri izmed šestih ekranov bi bil najprimernejši za vas, si članek le preberite.

4 komentarji

Preveliko povpraševanje po LCD-jih in visoke cene

The inquirer - Acer in Benq, vodilna proizvajalca LCD-zaslonov trdita, da se je pojavilo presežno povpraševanje po teh zaslonih, ki ponudbo presega tudi do polovice, poročajo na The Inquirerju. Cene 17-palčnih LCD-jev za zdaj ostajajo stalne, medtem ko so cene njihovih manjših 15-palčnih bratcev v Aziji poskočile za več kot petino in se ustalile pri 250 dolarjih. Podražitve se bodo gotovo kmalu odrazile tudi v naših trgovinah, zato če ste odločili, da boste kupili nov zaslon, vsekakor pohitite. Več o tem.

5 komentarjev

LCD-ji se bodo spet podražili

The inquirer - Kar malce prelepo je izgledalo, ko so se cene monitorjev LCD tako umirjeno spuščale proti znesku, ki si ga navadni smrtniki že skoraj lahko privoščijo, vendar pa se padanje cen ne bo več nadaljevalo, saj se bodo LCD-ji zopet podražili. Čeprav podražitev ne bo tako zelo očitna (10-20 $), upajmo da se draženje teh zaslonov ne bo nadaljevalo, kot se je pred časom že zgodilo.

0 komentarjev

Klasični katodni zasloni

Tom's Hardware - Čeprav se LCD zasloni cenijo in cenijo ter postajajo dostopnejši, se navadni, katodni zasloni ne dajo kar tako. Na Tom's Hardwareu so napisali zelo dober članek o teh zaslonih. Od osnovnih principov delovanja - obstreljevanja fosforja z elektroni, zgodovine - črnobelo k barvnem, pa do bolj zapletenih načinov nastavljanja in izničenja konvergence. Na koncu je dodanih tudi nekaj nasvetov za nakup zaslona samega, kjer, tako kot večina zaslono-buljenja veščih, priporočajo nakup točno tistega zaslona, ki ga gledate, ker si niti dva zaslona nista identična. Članek je zelo informativen, branje pa priporočam vsem.

2 komentarja