»

Začetek prodaje A760

PC World - Dejstvo, da odprta koda vse bolj prodira na področje poslovnih uporabnikov, je vedno bolj očitno. Tako smo danes že poročali o prvem tabletniku, ki ima naložen Linux, sedaj pa se mu je pridružila še Motorola, ki je na Kitajskem predstavila svoj nov mobilnik A760, ki ga prav tako poganja odprta koda.

Kakor poročajo na PC Worldu, nudi A760 poleg govorne komunikacije, za kateri skrbi Motorolin čip i250, tudi multimedijsko komponento, ki jo krmili Intelov čip. Mobilnik tako služi kot predvajalnik video in mp3 datotek, digitalni fotoaparat, in vmesnik za instantno sporočanje. Programska stran temelji na okviru Qt/Embedded s podporo Javi, kar pomeni veliko možnosti za razvoj.

Kljub vsemu pa Motorola ni objavila ključnih podatkov, kot je predvidena prodajna cena, ter razpoložljivost na drugih trgih, saj je to prepustila ostalima parterjema pri razvoju. Smela poteza, ni kaj.

Več podatkov pa najdete tukaj in tukaj.

0 komentarjev

Prek 120 testov GeForceov FX

8dimensional - Družino GeForce FX danes, mislim, poznamo že vsi. Večini se je vtisnila v spomin po velikem razočaranju z NV30 in s prijetnim presenečnjem NV35. V času obstoja njenih predstavnikov je na internetu nastalo premnogo testov teh grafikulj. Na 8 Dimensional so opravili garaško delo in povezave na vse te preizkuse zbrali na enem mestu. Po posredovanju je med stodvajsetimi tam tudi Slo-Techov test. Klik!

0 komentarjev

ASUS External CD-RW

Hardware Zone - Na trgu se pojavlja vedno več zunanjih računalniških komponent, saj nekateri potrošniki cenimo prednosti prenosljivih naprav. Napravo, ki jo uvrščamo v to skupino so si ogledali na HardwareZone. Gre za zunanji zapisovalec podjetja ASUS, z imenom External 52x24x52x CD-RW. Priklučimo ga na USB vrata, kot večino ostalih, na testu pa se je odrezal odlično. Kot končno oceno si je zato prislužil 5 točk od petih. Naj omenim še, da ga lahko dobite za slabih 200 ameriških zelencev. Oglejte si celoten članek.

0 komentarjev

HP repair kiti so neuporabni odpadki

The inquirer - Pred kratkim sem poročal o HP-jevih Laser Jet-ih in o njihovem "multifeed" sindromu. Hewlett-Packard je kot odgovor na ta tiskalniški sindrom, ki napade samo Laser Jete odgovoril z brezplačnim dodatkom, ki naj bi printer usposobil za normalno delo. Po nekaj dneh se je na The Inquirer, kjer so objavili zgodbo, vsula prava toča sporočil nezadovoljnih lastnikov, ki so HP-jev dodatek označili za naveden košček govna. Nekdo, je šel celo tako daleč, da se je odločil, da kupi raje nov tiskalnik, kot pa da se še naprej zafrkava s svojim Laser Jet-om. Če HP ni sposoben poskrbeti za svoje uporabnike, bodo morali pa drugi, kajne? No, vse skupaj je prišlo tako daleč, da lahko na eBay-u najdete izdelke drugih proizvajalcev. Pa jih kupite, če jih morete .

0 komentarjev