»

Foxconn P9657AA 8KS2H - P965 za skopuhe

Slo-Tech - Na AnandTechu so si pobliže ogledali Foxconnovo novo osnovno ploščo iz serije CORE, opremljeno z intelovim chipsetom P965. Gre za izdelek nižjega razreda, ki je, kot ste najbrž že ugotovili, namenjen predvsem trenutno najbolj popularnim procesorjem Core 2 Duo, glede na svojo ugodno ceno pa je opisovalce precej navdušil. Sicer se plošča ne ponaša z obilico bombončkov in overclockerskimi zmogljivostmi, zato pa za slabo polovico cene dražjih produktov dobimo še vedno dovolj opremljen izdelek, ki ga odlikujeta kvaliteta in stabilnost.

Vsi, ki so bolj na tesnem z denarjem, namenjenim nakupu novega računalnika, naj se nemudoma lotijo branja.

32 komentarjev

Navijanje Pentiuma 4

OCAddiction - Vsi novopečeni (pa tudi tisti, ki ste se že ohladili) lastniki Pentiumov 4 z 800 megaherčnim zunanjim vodilom, boste kmalu ugotovili, da vaš miljenček le ni tako hiter, kot se je zdel takrat ko ste ga kupili. Morda pa je dovolj hiter, pa bi za vaš denar iz njega iztisnili kar največ - takrat lahko kaj hitro posežemo po navijaškem orodju. Na OCAddiction so za vse take spisali krajši članek o navijanju teh pošastkov in če je v vas vsaj kaj "prekournika", se na branje in nato navijanje le podajte.

2 komentarja

Intelovi procesorji za elito

X-Bit Labs - Intel je pred kratkim predstavil nove procesorje, ki so namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom. Tako so bili predstavljeni novi Itaniumi 2, kodno imenovani Madison in Deerfield, ki so izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji. 1,5 GHz primerek vsebuje 6 MB, 1,4 in 1,3 GHz inačica pa 4 in 3 MB tretjenivojskega predpomnilnika. Ker se cena predpomnilnika povečuje v skladu s količino le-tega, cene procesorjev ne bodo ravno nizke. Po vrsti bodo znašale $4226, $2247 in $1338 za naročilo od 1000 kosov naprej. Prva dva bosta delovala v večprocesorskih sistemih, medtem ko naj bi bil slednji namenjen enoprocesorskim sistemom.

Večprocesorskim sistemom bodo namenjeni tudi novi Xeoni. 2.80GHz (2 MB L3 predpomnilnika), 2.50GHz (1 MB L3 predpomnilnika) in 2.0 GHz (1 MB L3 predpomnilnika) različice bodo stale $3692, $1980 in $1177 za naročila od 1000 kosov naprej.

Pa jih kupite, če jih morete [>:D].

5 komentarjev

P4 3,22 : Athlon XP 3200+

Pregled AMDjevih in Intelovih procesorjev

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pa smo spet pri boju med gigantoma. Tako kot sta v grafičnem svetu večna rivala ATi in nVidia, sta si v svetu procesorjev največja konkurenta Intel in AMD. Da bi ugotovili katero podjetje ima prednost v "višjem" razredu procesorjev so na Tom's Hardware med seboj primerjali Pentiuma 4 s 3200 MHz in AMD-jevega Athlona XP 3200+. Kljub nižji frekvenci slednjega naj bi bila procesorja primerljiva (predvsem zaradi cene), čeprav je v skoraj vseh testih zmagal Intel. A bolj bo zanimivo, ko bo AMD poslal na trg serijo Athlonov 64 in Intel serijo svojih Pentium petic.

3 komentarji

Pentium 3,2 GHz uradno zunaj

več strani - Tokrat se je Intel uspel držati predvidenega roka in danes, 23. junija, je uradno izdal in predstavil svojega novega paradnega konja -- Pentium 3,2 GHz. Procesor je opremljen s 512 kB L2-predpomnilnika, 800 MHz-FSB, HyperThreading tehnologijo in D-1 revizijo Northwood jedra. Tako kot z dobrotami, tudi s ceno pri Inteu niso skoparili, saj boste za novi procesor odšteli krepko prek 700 dolarjev. Čez Lužo, seveda.

Pojavili so se že prvi testi:

29 komentarjev

Pentium serija M

Tom's Hardware -

Intel je že pred časom pričel razvijati novo serijo procesorjev, ki bodo primerni za prenosne računalnike. Zaenkrat še ni na voljo množicam, a na Tom's Hardware so dobili ekskluzvno pravico testa in spisali so kar dolg članek o tej novi Intelovi zverini. Na voljo naj bi bila že v letošnjem letu, a po dokaj zasoljeni ceni, saj boste za sistem z 1,6 GHz Pentiuma M odšteli 3000 dolarjev, kar je cenovno ekvivalentno 2,6 GHz Pentiumu 4. Prišli so do zaključka, da je zaenkrat tehnologija še preslabotna, saj se je v benchmarkih odrezala slabše kot trenutni Intelovi procesorji. A ugotovili so, da ima tehnologija svetlo...

9 komentarjev