»

Nvidiini načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-bit labs, je azijska stran MyHard.com objavila Nvidiin načrt izdajanja grafičnih procesorjev v drugi polovici tega in prvi polovici naslednjega leta.

Tako naj bi na osnovi serije GeForce 6800 izšli procesorji NV48, NV48e, NV43 in NV44, ki bodo od predhodnice prevzeli večino lastnosti, med drugim tudi podporo tehnologiji Shader Model 3.0, ki je vključena v zadnji DirectX. Kot je že iz imena razvidno, bosta obe inačici NV48 namenjeni višjemu cenovnemu rangu, saj bosta nasledili obstoječi NV45 in NV40, medtem ko bosta NV43 in NV44 namenjena vstopnim karticam.

Kot poročajo, naj bi nove kartice z omenjimi čipi prišle na trg še letos. Pri Nvidii navedb še niso komentirali.

1 komentar

NV 36 in NV 38 na Computexu 2003; NV 40 šele naslednje leto?

X-Bit Labs - Poročali smo že, da je nVidia napovedala dve novi seriji grafičnih kartic. Na X-Bit Labs pa so razkrili nove informacije o prihajajočih grafičnih procesorjih. NV 36 in NV 38 bosta prvič predstavljena na sejmu Computex 2003, konec septembra. Kot verjetno veste, bo NV 36 nadomestil NV 31 (Geforce FX 5600), NV 38 pa bo zamenjal NV 35.

Glede na to, da bosta omenjena procesorja prišla malo kasneje kot smo pričakovali, bo, kot vse kaže, zamudil tudi NV 40. Več o tem

5 komentarjev

Sedaj lahko pričakujemo tudi NV38

X-Bit Labs - nVidia je, kakor se lahko spomnimo, pred kratkim napovedala tri nove linije (serije) grafičnih kartic. Grafikuljam iz serije NV3x se je, poleg pred kratkim napovedanimi NV40, NV33 in NV36, sedaj pridružila tudi NV38. Ta grafična kartica bo v bistvu nadomestila NV35, ki bo na trgu preživel zelo kratko dobo, tako kot njegov predhodnik NV30. Na trgu jo lahko po poročanju X-Bit Labs pričakujemo malo pred NV40 s podobno ceno, kot jo ima predhodnik NV35 -- torej okoli 500 ameriških zelencev za "Ultra" izvedenko in približno 400 dolarjev za "NeUltra" verzijo. Izvirna novica.

2 komentarja

Specifikacije GeForceaFX 5700

X-Bit Labs - Kot vam je verjetno že znano, namerava nVidia to jesen rahlo prenoviti svojo ponudbo grafičnih kartic, tako da bo lahko dostojnejši tekmec ATi-ju. GeForceFX 5600 (NV31) se bo tako poslovila, saj jo bo nasledila inačica 5700 s kodnim imenom NV36. Tu so najverjetnejše specifikacije, ki pa so še vedno neuradne:
  • 82 milijonov tranzistorjev,
  • štirje cevovodi
  • 500 MHz GPU in ~325 MHz pomnilnik,
  • 0,13-mikronska tehnologija izdelave.
Kaže torej, da bo NV36 rahlo hitrejša od NV31 in Radeona 9600 Pro predvsem v pomnilniško zahtevnih operacijah, medtem ko se bo tehtnica prevesila na stran Radeona pri delu s Pixel Shaderju 2.0, ki jih je ATi res odlično implementiral. Tu.

3 komentarji

NV 33 in NV 36 kmalu na voljo

X-Bit Labs - nVidiina serija NV3x nekako ni najbolje uspela, tako kot si je nVidia to zamislila. Po izdani seriji NV30, ki je nVidio spravila dobesedno na kolena, se je iz te zagate poskusila rešiti z NV31 in NV34. Kasneje so izdali celo malo bolje dodelani NV30 -- NV35. Nova procesorja NV33 in NV36 bosta po poročanju X-Bit Labs prišla na tržišče že zelo kmalu. Prvi naj bi bil na voljo že letošnjega avgusta, medtem ko bomo morali na NV 36 počakati do septembra. Obe bosta kompatibilni z DirectX 9 in bosta počasi pripravili tržišče na prihajajoči NV40, ki bo ponujal izjemne hitrosti. Luč sveta bo verjetno ugledal konec letošnjega leta, natančneje okoli božiča. Klik!

1 komentar

NV40?!

X-Bit Labs - Na dan so pricurjale neuradne informacije o nVidiinem novem grafičnem čipu s kodnim imenom NV40. Kljub temu, da je nVidia uradno priznala, da je bil NV30 čip pravi polom, se še vedno drži 6-mesečnega ciklusa najave novih čipov, torej si lahko kmalu obetamo novo presenečenje. NV40 naj bi bil dvakrat hitrejši od svojega predhodnika. Zanimivo je tudi dejstvo, da bo arhitektura čipa polpolnoma nova.

Po spletu se širijo tudi izjave, da naj bi bil najboljši sistem za igranje zahtevnih iger osnovan na nVidiini GeForce FX 5900 grafični kartici, AMD-jevem Opteron procesorju in matični plošči s prihajajočim nVidia nForce 3 vezjem, medtem ko izdelovalcem iger nVidia priporoča svojo profesionalno grafično kartico Quadro. Torej lahko uradno najavo NV40 pričakujemo nekje v novembru, same grafične kartice pa proti koncu tega leta ali v začetku naslednjega. A ne pozabimo na konkurenčno podjetje ATi, od katerega lahko kaj kmalu pričakujemo napoved novega čipa, ki bo odgovor na nVidiin NV40. Klik!

15 komentarjev

Podrobnosti o NV36

Warp2Search -

Tako, nekatere spletne strani so se uspele dokopati do detajlnih specifikacij NVidiine naslednje kartice iz NV3x družine, ki zaenkrat nosi še kodno ime NV36. Po sedanjih predvidevanjih naj bi se kartica prodajala pod imenom FX 6500 Pro; imela bo dva 650 MHz RAMDAC čipa. Dobavljive bodo inačice z 256 ali 512 MB pomnilnika, omeniti pa velja samo še popolno DirectX 9.0a kompatibilnost. Ostale tehnične podatke si lahko preberete na tem naslovu.

Še besedica o našem stilistu, xbitexu. Slišati je namreč, da naš uveljavljeni član Slo-Techa s svojo deklino pričakuje naraščaj še letos. Podrobnosti še niso znane. [0:)]

5 komentarjev

NV30 naprodaj prihodnje leto

X-Bit Labs - Poročali smo že, da naj bi nVidia svojega NV30 uradno predstavila 18. novembra, sedaj pa je nVidia celotno zgodbo potrdila še uradno. Kljub temu, da bo NV30 predstavljen že čez dober teden, naj bi bila zadeva v masovni proizvodnji do konca januarja prihodnje leto. Grafični procesor naj bi se pojavil v več izvedbah, ki zaenkrat nosijo še kodna imena NV30, NV31, NV34 ter NV35. O cenah, razlikah med modeli ter dobavljivosti v materi Kokoški kot ponavadi, še ni podatkov. Več statističnih informacij o stroških razvoja NV3x družine najdete na tem naslovu.

0 komentarjev