»

Opteron 246 je tu!

X-Bit Labs - Danes je AMD uradno izjavil, da je po izidu Opteronov 242 in 244 izšel še njun močnejši bratec, Opteron 246. Procesor uporablja x86-64 arhitekturo, njegov frekvenca pa znaša polna dva gigahertza. Procesor, ki je v prvi vrsti namenjen strežnikom in res zmogljivim delovnim postajam, se bohoti s 128 kB L1- in megabajtom L2-predpomnilnika, njegov že vgrajen s PC2700 standardom komptabilen pomnilniški krmilnik pa lahko naslovi do 1 TB pomnilnika. Cena takšne pošasti ne more biti majhna, saj vas olajša za zajetnih 794 zelencev po kosu, če jih kupite vsaj tisoč. Izvirna novica, nove cene AMD-jevih procesorjev.

13 komentarjev

Opteron in nForce 3 Pro

Obdeluj podatke...64-bitno! :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Tako, po krajšem oddihu na obali naših sosedov in na žalost zamujenem Slo-Tech LANu, sem ponovno med živimi in zdravimi v ekipi Slo-Techa. [:D]

Opteron, eden izmed zadnjih upov za AMD, da zleze iz rdečih številk, je pod velikim pritiskom. Predvsem poskuša prodreti na, za nas domače uporabnike, manj zanimivo tržišče 64-bitnih procesorjev. Tokrat so na X-Bit Labs na test postavili najhitrejše čipovje, ki še ni v prosti prodaji -- nForce3 Pro -- naslednika zelo priljubljenega nForce 2 (Ultra), v navezi z Opteronom 144. Ta tiktaka pri 1,8 GHz in vsebuje 1 MB L2-predpomnilnika. Čeprav ta...

16 komentarjev

Načrti AMDja na internetu

The inquirer - Kot poroča The Inquirer so se na Internetu znašli nekateri AMD-jevi zaupni podatki. Tako naj bi AMD 4. avgusta predstavil Opterona 246, 5. avgusta bo zagnal najhitrejši kitajski superračunalnik, 22. septembra pa bo luč sveta ugledal tudi Opteron 846. Datumov je še precej, a ti naj bi se že spremenili, ko so ugotovili, da so prišli v javnost. Če verjameš!?

Prav tako pa naj bi AMD-jeva tovarna v Dresdenu prejela denar s strani Evropske Unije - kar 400 milijonov Eurov posojila (100 milijonov od tega takoj) v pomoč AMD-jevemu in Infineonovemu obratu. The Inquirer drugič!

1 komentar

AMD izdelal 10 milijonov Athlonov

The Register - AMD-jeva tovarna v Dresdenu, ki trenutno zaposluje 1700 delavcev je v 13 mesecih obstoja naredila 10 milijonti Athlon procesor. Tovarna trenutno deluje s 60 % zmogljivostjo, ki pa se bo do konca leta, ko se prodaja računalnikov zelo poveča, stopnjevala do 100 % zasedenosti proizvodnih zmogljivosti. Upajmo, da nas bo AMD še dolgo časa razveseljeval s svojimi Athlon in Duron procesorji, ter predstavljal resno konkurenco Intelu.

0 komentarjev