»

Intel znižal cene Celeronom

X-Bit Labs - Danes je Intel (zopet) spustil cene svojim procesorjem, namenjenim trgu poceni računalnikov, Celeronom. Sicer znižanje ni tako drastično, kot so bila nekatera v preteklosti, saj znašajo 'le' od 6 do 14%, tako da je sedaj treba za najmočnejšega celerona, ki tiktaka pri 2600 MHz, odšteti 89 dolarjev (prej 103), najšibkejši pa od danes naprej velja 69 (prej 74) dolarjev.
Tabelo za ostale Celerone si, skupaj z originalno novico, lahko ogledate na X - bit Labs.

Tako, Intel je pripravil trg na splavitev novega, 2,7 GHz Celerona, ki bo stal predvidoma 103 dolarje. Sedaj pa počakajmo, kako se bo odzval AMD.

In vojna cen se nadaljuje...

1 komentar

Manj procesorjev na 533 MHz FSB

Digit Life - Kot kaže, bodo kaj kmalu Intelovi novi procesorji s prednjim vodilom na 800 MHz zamenjali svoje šibkejše bratce, tiktakajoče pri 533 MHz. Podobno misli tudi Intel, saj je vsem svojim distributerjem zmanjšal število pošiljk šibkejših procesorjev. Čeprav Intelova strategija le-te ne preseneča, z njo niso zadovoljni. Ameriški čipovski gigant izpolni le 30 do 40 odstotkov vseh naročil za procesorje s 533 MHz vodilom. Prodaja Intelovih vezij s podporo 800 MHz vodilu naj bi do konca septembra narasla za 40 odstotkov, do takrat pa distributerjem ne preostane nič drugega kot čakanje. Klik!

0 komentarjev

Cene zopet padajo

Slo-Tech - Tokrat bo Intel znižal cene svojim strežniškim procesorjem Xeon. Cene bodo padle 13. julija ob izdaji novega Xeona 3.06A, ki ga bo odlikovalo prednje vodilo na 533 MHz in 1 MB L2-predpomnilnika. Cena se bo gibala okoli 690 ameriških zelencev. Znesek, ki ga morate plačati ob nakupu trenutno najhitrejšega Xeona, bo padel za 30 odstotkov, na 455 dolarjev. Ostale spremembe cen počasnejših Xeonov si lahko ogledate na tem naslovu.

1 komentar

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Procesorji se vedno bolj ceníjo. Danes smo bili tako priče dvema znižanjema cen iz nasprotnih taborov. V zgodnjem dopoldnevu je Intel najavil, da bo cene Celeronov spustil za 6 (za toliko se je pocenil 2,1 GHz-model) do 18 (2,4 GHz-model) odstotkov. Za to potezo se je bržkone odločil z namenom, da pripravi trg za 2,5 in 2,6 GHz-inačici, ki bosta izšli v začetku prihodnjega meseca. Novica.

Slabi dve uri kasneje je odgovoril AMD. Za 6 - 32 odstotkov so znižali ceno večine AthlonXP procesorjev. Nedotaknjeni sta ostali le ceni najšibkejših in najmočnejših modelov. Ostala znižanja in primerjave s približno enako zmogljivimi Pentiumi in Celeroni najdete tukaj.

6 komentarjev

Znižanje cen Celeronom

The inquirer - Znano je že, da bo Intel 25. maja znižal cene svojim Celeron procesorjem. To se bo zgodilo modelom, ki delujejo pri frekvencah 2,4 GHz, 2,3 GHz, 2,2 GHz in 2,1 GHz. Kmalu za tem, pa naj bi Intel na tržišče poslal tudi dva nova Celeron procesorja, z 2,5 GHz in 2,6 GHz, za ceno $89 ter $102. Do sprememb glede cen, pa je prišlo tudi pri Intelovih Springdale čipovjih, ki naj bi bili na voljo potrošnikom od 21. maja. 865G bo stal 44, 865PE 39 ter 865P 36 ameriških dolarjev, vsi pa bodo na voljo z RAID krmilnikom. Naj omenim še to, da bodo cene čipovji ponovne padle junija letos. Povezava.

5 komentarjev

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Intel znižuje cene

X-Bit Labs -

Če smo dozdaj poročali samo o AMD-jevem zniževanju cen, tokrat konkurenčna novica. Intel je danes uradno najavil, da namerava z 11. majem znižati cene večine svojih procesorjev. Na prvi pogled nenavadna odločitev dobi smisel, čim izvemo, da bo kakšen teden kasneje Intel izdal nove procesorje z 800 MHz-vodilom in HyperThreadingom (HT) -- tokrat tudi v počasnejših inačicah.

Znižanje bo več kot očitno, saj se bo naprimer cena Pentiuma 2,8 GHz spustila s 375 na 262 dolarjev. Razumljivo, saj bo enako hiter procesor z 800 MHz-vodilom in HT stal 278 dolarjev. Tabela cen.

9 komentarjev