»

Grčija: game over?

Dnevnik - Se spomnite novice izpred nekaj dni, kjer je Tomi poročal o domnevni prepovedi igranja računalniških igric v Grčiji? Današnji Dnevnik piše o isti temi, s tem da so novinarji novico skušali preveriti na grški ambasadi. Tam so jim povedali, da s tovrstno zakonodajo Grki želijo omejiti igranje iger na srečo na igralnih avtomatih, niso pa vedeli ali omejitev velja tudi za računalniške igrice.

Bi bilo pa povsem možno, da bi bil zakon napisan tako nerodno, da bi se kasneje res izkazalo, da prepoveduje igranje računalniških in celo igric na mobilnih telefonih. Peticije se že podpisujejo...

12 komentarjev

Suma Geforce4 Ti4200

Digit Life - Digit-life-ovci so si ogledali 3 Sumine kartice, ki temeljijo na Nvidiinem čipu Geforce4 Ti4200. Prva Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 64 MB in druga Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 64 MB imata obe, kot že ime nakazuje po 64 megabajtov DDR pomnilnika proizvajalca Hynex, ki pri prvi deluje pri frekvenci 250 (500) MHz, pri drugi pa pri 275 (550) MHz. Tretja kartica Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 128 MB pa ima 128 megabajtov DDR pomnilnika, prav tako proizvajalca Hynix delujočega pri 275 (550) Mhz z dostopnim časom 3.3 ns. Procesor pri vseh treh karticah deluje z 250 milijoni cikli na sekundo [:P] . Kartice se po izgledu le malo razlikujejo od referenčne Nvidiine kartice, imajo pa lastnost, ki jo ceni vsak overclocker in to so dobre navijalske zmožnosti. Jedro jim je uspelo najbolj naviti pri drugi kartici, in sicer iz 250 na že, za Geforce 4 Ti 4200 čip, kar zavidljivih 320 MHz, pomnlinik pa pri tretji, in sicer iz 550 MHz na 715 MHz. To je navitje za realnih 82 MHz, kar je brez...

0 komentarjev

Izboljšanje 2D slike pri GeForce 2 GTS/MX karticah

Overclockers Australia - Kljub vsej odličnosti Nvidiinih GeForce 2 GTS/MX čipov v 3D, imajo ti čipi pogoste probleme v 2D grafiki. Nekatere kartice s tema dvema čipoma (pa tudi ostale kartice z drugimi Nvidiinimi čipi) imajo precejšnje težave s prikazovanjem teksta. Namesto, da bi kartice prikazale oster tekst, je le-ta precej razmazan. Rešitev? Obiščite to stran, kjer najdete razlago in rešitev problema (cinjenje!!!). Na isti strani najdete tudi načrt, kako običajen GeForce 2 MX predelati v GeForce MXR. Želim vam veliko uspeha pri cinjenu .

1 komentar

Še ena GeForce3

X-Bit Labs - V zadnjem času se proizvajalci GeForce3 kartic pojavljajo kot gobe po dežju. Skoraj vsak teden se pojavi nov, ki naznani, da bo tudi on izdeloval grafične kartice na GeForce3 čipu. Na žalost pa si je večina teh kartic, po sposobnostih in lastnostih, podobna kot jajce jajcu.
Tokrat je kartico na najnovejšem Nvidiinem čipu napovedala korejska SUMA. Specifikacije so...standardne. Čip bo deloval pri 200 MHz, pomnilnik pa pri 460 MHz. Kartica bo izšla v dveh različicah. SUMA Platinum GeForce3 in SUMA Platinum GeForce3 SE. Razlika med obema je, da bo pri drugi še TV-Out izhod. Kar je pri karticah zanimivo, je njuna estetika. Obe kartici bosta namreč črni. Medtem ko bodo hladilniki in ventilator platininaste barve (njam!). Pa še ena stvar je. SUMA bo kartici prodajala v lepi, estetski kovinski škatli! Na žalost pa so vse te "posebnosti" (le) estetske narave.

1 komentar

Testa SUMA Platinum GeForce2 kartic

Digit Life - Na Digit Life ( BTW, kul novi design... ) so objavili test SUMInih Platinum GeForce2 GTS/MX kartic. Če se spomnite novice izpred nekaj dni, je SUMA tisto podjetje, ki na kartice pritrjuje velike hladilnike in ki uporablja kvaliteten 5.5ns Hyundai pomnilnik ( vsaj na dražjih modelih... ). Mene je prav zanimalo, kako se te kartulje obnesejo in moram reči, da nisem bil razočaran. Testi si lahko ogledate tukaj, jaz pa upam, da se bo našlo kakšno slovenesko podjetje, ki bi jih bilo pripravljeno uvažati, saj je tudi cena navse ugodna!

7 komentarjev

Najbolj overclockabilna GeForce2 kartica

X-Bit Labs - Podjetje SUMA ( urg? ) je najavilo verjetno najbolj overclokabilno GeForce2 Pro kartico, SUMA Platinum GeForce2 Pro. Tako kot druge kartice, je tudi ta opremljena s Pro procesorjem in 5ns pomnilnikom, ki deluje pri 400MHz. Razlika med SUMIno in drugimi karticami pa je v tem, da to podjetje uporablja kvaliteten 5ns Hyundai pomnilnik, medtem ko se drugi proizvajalci zatekajo h komaj zadostnem 5ns EliteMT pomnilniku. Že samo iz tega podatka lahko sklepamo, da gre za zelo overclockabilno kartico, SUMA pa se je še dodatno potrudila in na pomnilnik namontirala pin-fin hladilnike ( vsi, ki ste kdaj videli Alpha hladilnike veste, o čem govorim ), ki hladijo precej bolje, kot navadni. Seveda se tudi procesor hladi pod masivnim hladilnikom. Vsekakor gre za sanjsko kartico vsakega overclockerja!

6 komentarjev