»

Intel bo omogočil programsko pohitritev nekaterih modelov procesorjev

AnandTech - Intel je na svojih spletnih straneh objavil, da bo ponovno ponudil programsko nadgradnjo nekaterih svojih procesorjev za doplačilo. Izboljšati bo mogoče karakteristike treh modelov, ki bodo po nadgradnji imeli višjo frekvenco delovanja, eden pa tudi več predpomnilnika.

Core i3-2312M se bo po nadgradnji predstavljal kot i3-2393M, saj bo frekvenca dvignjena z 2,1 GHz na 2,5 GHz, predpomnilnika pa bo po novem 4 MB in ne več 3 MB. Model i3-2102 bo po novem i3-2153, njegova nova frekvenca pa bo 3,6 GHz (prej 3,1 GHz). Najvišje pohitritve bo deležen Pentium G622, ki bo pridobil 600 MHz in tiktakal s 3,2 GHz.

Ni še znano, koliko bo Intel za nakup kode, ki bo po prenosu ustreznega programa z njihove spletne strani odklenila...

25 komentarjev

Epson preganja proizvajalce kompatibilnih kartuš

PC World - Po zaslugi podjetja Seiko Epson sta v preteklem tednu morala kar dva proizvajalca kartuš iz prodaje umakniti svoje proizvode, ki so kompatibilni z Epsonovimi tiskalniki.

Environmental Business Products je ustavil dobavo omenjenih izdelkov po izvensodni poravnavi, potem ko je Epson proti londonskemu podjetju sprožil sodni postopek zaradi kršitev številnih Epsonovih patentov in registriranih oblik. Poleg ustavitve prodaje bo britansko podjetje krilo tudi sodne stroške ter Epsonu plačalo stroške za povzročeno škodo (vsota še ni določena).



Že v začetku tedna pa je uspelo Epsonu doseči poravnavo s podjetjem Multi-Union Trading in podjetju iz Hongkonga preprečiti uvoz in prodajo kompatibilnih kartuš v ZDA. Japonski...

78 komentarjev

Intelovi bodoči upokojenci

X-Bit Labs - Ameriško podjetje Intel se je odločilo, da bo iz prodaje umaknilo nekatere izmed svojih mikroprocesorjev, ki so že malo zastareli in neaktualni. Intel bo upokojil 1,80 GHz Celerona, Pentiuma III s frekvenco 1,26 GHz in 512 KB L2-predpomnilnika in celo vrsto mobilnih Pentium III procesorjev. Uradno naj bi bili procesorji na voljo še celo leto, sicer pa jih bomo kaj kmalu pozabili, predvsem po zaslugi zmogljivejših procesorjev, kot so Pentiumi 4, da ne omenjamo procesorjev konkurenčnega podjetja AMD. Kakor v džungli, velja tudi v računalniškem svetu pravilo: Močnejši ostanejo. Klik!

0 komentarjev

Novi Pentium 4 in Celeron uradno najavljeni

Digit Life - Na strani Digit-Life so nas obvestili, da je podjetje Intel uradno naznanilo prihod novih procesorjev. Na prodajne police kanimu kmalu ugledati procesorje Pentium 4-M 2.5 GHz, mobilni Celeron 2.2 GHz in 1.26 GHz. P4-M in 2.2GHz Celeron podpirata 400 MHz sistemskega vodila, medtem ko 1.26GHz Celeron deluje na 133. Znane so že cene -- Pentium 4-M se bo prodajal za ceno 562 dolarjev, 2.2 GHz Celeron za 149 ter 1.26 GHz Celeron za 107 zelencev. Več o tem ...

0 komentarjev

Intel končuje s proizvodnjo nekaterih procesorjev

X-Bit Labs - Kot si lahko preberemo v tej novici na x-bit labs, bo Intel kmalu prenehal z proizvodnjo nekaterih svojih 'počasnejših' procesorjev. Tako se bodo od nas najprej poslovili Pentiumi 3 M z hitrostjo 1 GHz in 800 MHz ter mobilni Celeron 1,33 GHz, sledili jim bodo Pentium 4-M 1,70 GHz, Pentium III-M 1,13GHz ter mobilni Celeron 1,20 in 1,50 GHz, za njimi bodo v pokoj odšli Pentium III Xeon 700 MHz z 1 MB/2 MB L2 predpomnilnika in 900MHz model z 2MB L2 predpomnilnika, na koncu pa nas bodo zapustili še Pentium III 1,13 GHz z 512 KB L2 predpomnilnika.

2 komentarja

Novi server CPUji od Intela

The Register - Po besedah The Registerja, naj bi Intel na prihajajočem sejmu Computex predstavil novo družino procesorjev za zelo obremenjene serverje.
Govorimo o nizko voltažnih CPUjih, ki pa niso namenjeno notebookom ampak serverjem. Prvi Pentium III-S LV (tako se dobesedno imenujejo) bodo delovali pri 700 MHz in bodo temeljili na 0.13 mikronskem Tualatin jedru z 512 KB L2 predpomnilnika. Novi procesor bo najprej podpiral 100 MHz vodilo in potreboval 1.1 V elektrike (navadni Tualatini potrebujejo 1.475 V).
Kasneje naj bi Intel razširil Pentium III-S LV družino procesorjev, ki bodo delovali pri višjih frekvencah in podpirali 133 MHz vodilo. Torej, naslednji februar bi morali že videti Pentium III-S LV 800 MHz z 133 MHz vodilom, ob koncu leta 2002 pa naj bi družina procesorjev dosegla 1 GHz.

3 komentarji

Intelovi Pentium III-M procesorji

X-Bit Labs - Intel je pred kratkim izdal nove Pentium III-M procesorje, ki so v bistvu mobilni Tualatini. Ti bodo proizvedeni v 0.13 mikronski tehnologiji, namenjeni pa bodo petim različnim hitrostim: 1.13GHz, 1.06GHz, 1.0GHz, 933MHz, in 866MHz. Procesorji bodo obvladali trg prenosnikov do prihoda mobilnih Pentium4 procesorjev, ki naj bi prišli na trg nekje v Q1 2002. Pred tem, pa bo Intel v Q4 izdal še en Pentium III-M procesor, ki bo deloval s hitrostjo 1.2 GHz. Novi Pentium III-M procesorji prinašajo v primerjavi s Coppermini kar precej novosti. Najbolj bosta padli v oči večja količina L2 predpomnilnika, ki znaša kar 512 KB in 133MHz FSB. Tudi 0.13 mikronska arhitektura ni od muh, saj omogoča nižji Vcore, ki znaša 1.4 V (starejši mobilni Pentiumi 3, 1.7 V Vcore) in se v načinu Speed Step še zmanjša. Vse to omogoča manj oddane toplote - kar za 40%. Rezultat vseh teh napredkov je, da Pentiumi III-M s Thermal Design Power tehnologijo oddajo samo 21.8 W toplote (9.3 W v primeru Speed Stepa)....

0 komentarjev

Pentium III-S 1.26 GHz v trgovinah

X-Bit Labs - Čeprav je Intel uradno najavil samo 1.13 GHz različico Pentiuma III-s (Tualatin, ki ima 512 KB L2 cacha in podpira večprocesorsko delovanje), se nam očitno obeta še 1.26 GHz verzija, katere Intel še ni uradno naznanil. Po čem lahko to sklepamo? Po prodaji na Japonskem. Kot gotovo že veste, se vse nove komponente najprej pojavijo na Japonskem. Cena novega procesorja je kar precej visoka; 496 $, kar znese okoli 120 000 slovenskih tolarjev. Precej draga stvar, ni kaj. Če sodimo po ceni, potem novi Pentiumi III-S že zaradi cene ne bodo konkurenčni AMD-jevim Athlonom. Vendar, ker so vse stvari na Japonskem dražje kot drugod po svetu, pač počakajmo na objavo cen drugod po svetu. Kdo ve, morda utegne cena novih Pentiumov še močno pasti .

0 komentarjev