»

Test Hitachijeve kamere

CDR-Info - Na CDR-infu so se spravili testirati kamero Hitachi DZ-MV100A DVD RAM. Za shranjevanje slike uporablja 8 centimeterske 1.4 GB DVD-R ploščke ( prostornina se podvoji ob shranjevanju na obe strani ploščka ), posnetke pa lahko shranjujemo v dveh resolucijah ( HIGH = 704x480 ali STANDARD = 352x480 ). Če je vredna svoje cene ( okoli $2000 ), presodite sami, a naj vam povem, da se je sam ne bi branil .

0 komentarjev

Teacov 24-kratnik

CDRLabs - Na res zelo dobri strani, kjer najdemo karkoli povezanega z zapisovanjem na zapisljive zgoščenke, CDR Labs, so stestirali novega štiriindvajsetkratnika od Teaca. Izgleda, da bo ta model nekako ponovil tisto slavo modela CD-R58S, zaslovelega pred dvema letoma, saj je dobil visoko oceno 9/10. Je robusten, hiter, zanesljiv, zmore pisati s polno hitrostjo na skoraj vse medije, ter ima kvalitetne programe v paketu. Sicer se oblika Teacovih pečk ni spremenila že mnogo let (kar lahko zaradi učinkovitosti štejemo tudi kot pozitivno), a izgled ni vse. Sicer pa enota ni pravi 24x zapisovalni dirkač, saj začne zapisovanje pri 16x hitrosti, v povprečju piše z 22,5x. Kliknite na ta naslov ter si test preberite, saj je kvaliteten, poučen ter obsežen.

6 komentarjev

Plextor PX-S88T

CDR-Info - Japonski oddelek Plextorja (zadnje čase je zemljepisni položaj pri Plextorju pomemben ) je predstavil novega pekača. Podpira 8× pisanje, 8× prepisovanje in 24× branje, BURN-Proof in je opremljen z 2 MB predpomnilnika. Sedaj pa me verjetno že čudno gledate, saj to ni nič posebnega. O ja pa je . To je pečka za prenosnike in je visoka samo 7 mm. Uradno stran si lahko ogledate tukaj. Čeprav japonščine verjetno ne razumete, sta slika in tabela dovolj zgovorni.

1 komentar

Plextor Plexwriter 161040A

The Tech Zone - Pri Tech Zoneu so si ogledali ta hiter pekač. Specifikacije verjetno že veste, vsebino in zaključek testa pa prav tako. Plextor se je izkazal kot plextor in je hitro ter zanesljivo zapekel CDje. Stvar, ki pa mene osebno, pa verjetnu tudi koga drugega moti so dooolgi dostopni časi, v povprečju kar 150ms. Ahm.. test si lahko ogledate tukaj.

Za konec te novice pa še razčistimo eno nejasnost. Pred časom sem postal novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI inačice svojih pogonov. No, temu verjetno ni tako. Očitno so stvari v Plextorju malo zmedene, saj daje delavec v Evropi javnosti drugačne informacije kot pa tisti iz Amerike.

3 komentarji

Plextor 16/10/40

CDR-Info - Najprej vam dolgujem opravičilo za novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI verzije svojih pekačev. Očitno se informacije pri Plextorju od celine do celine razlikujejo, saj v Ameriki trdijo, da SCSI CD recorderjev ne bodo nehali izdelovati. No sedaj pa h konkretnim novicam...

Na CDR-info so dodobra pretestirali nov Plextorjev model (PX-W1610A), ki je zmožen resničnega zapisovanja na CD-R ploščke s 16-kratno hitrostjo. Ploščke CD-RW prepisuje z 10-kratno hitrostjo, CDje pa bere z 40-kratno hitrostjo. Pohvalili so njegovo tiho delovanje in izredno dobro podporo Overburningu. Podpira UDMA 2 (ATA33) in CD-Text, prav tako pa ima tudi izboljšano tehnologijo BURN-Proof.
Od drugih 16-kratnih pečic zelo odstopa po paketnem zapisovanju in paketnem branju, kjer odstopa tudi za 250 odstotkov. Slaba lastnost Plextorjev pa je zelo visok dostopni čas. (Za celotno širino 255ms). Še ena zanimivost tega pogona je, da ima na zadnji strani vgrajen ventilator... heh, morda se bliža čas...

5 komentarjev