»

Dva procesorja: se splača?

Bitbender Forums - Pred kratkim sem v forumu zasledil zanimivo debato o tem, koliko se splača uporaba dveh procesorjev doma. Prišli smo do zaključkov, da je razmerje cena/zmogljivosti pri dvoprocesorskih rešitvah zelo neugodno za domačo uporabo.

Na Bithbender Forums pa so preizkušali prednosti in slabosti dvoprocesorskih sistemov iz čisto performančnih vidikov. Ni jih zanimala cena, v tem primeru je bila pomembna zmogljivost. In prišli so do zelo zanimivih zaključkov. Klik!

2 komentarja

Primerjava termalnih past

Review Makers - Termalne paste so najbrž eden izmed glavnih dejavnikov, ki še kako vplivajo na navijanje, saj brez dobre paste niti še tako dober hladilnik ne more priti do izraza. Termalne paste so svoj višek priljubljenosti doživele s pojavom navijalske mrzlice in danes predstavljajo nepogrešljivi pripomoček vsakega računalniškega zagrizenca. Sinonim za kvaliteto danes predstavlja Arctic Silver, kar pa niti slučajno ne pomeni, da ostali posnemovalci ne znajo narediti dobrih izdelkov. To so potrdili na tej strani, kjer so primerjali paste Nanotherm Ice II in Blue II ter Arctic Silver II in 3. Rezultati samo potrdijo prejšnjo ugotovitev in so še celo v prid Nanothermovim izdelkom, saj Ice II in Blue II rahel zaostanek nadomestita s privlačno ceno. Zanimiv test!

0 komentarjev

Test termalnih past @ OC Oustralia

Overclockers Australia - Termalna pasta je nujno zlo vsakega računalnika, saj brez nje tudi najboljši hladilniki zaradi slabega stika s procesorjem ne pridejo do izraza. Včasih se malo nostalgično spominjam časov, ko si na procesor samo nasadil hladilnik in hlajenje procesorja je bilo tu. Danes je vse skupaj malce bolj zapleteno, saj so se pod pritiskom overclockerske publike pojavile številne paste in izbira dobre termalne paste je postala skoraj nekaj takega kot izbira dobrega hladilnika, saj vas lahko napačna izbira paste prikrajša za sanjsko navitje procesorja. In katera pasta je najboljša za navijanje? Sicer že slišim, kako večina izmed vas vzklika "Arctic Silver 2", vendar pa vas moram razočarati, da tudi Arctic Silver 2 ni najboljša, saj obstajajo nekateri primerki, ki Silverje prehitijo. Sicer ne tako opazno, vendar je včasih vsaka stopinja minusa še kako pomembna. Če vas zanima kateri proizvajalec je Arcticu zbil krono iz glave, si oglejte tole primerjavo na Overlcokcers Australia, kjer so...

0 komentarjev

Arctic Silver Pasta tudi v Sloveniji

Slo-Tech - Novico nam je poslal Tine Tomažič:

Pozdravljeni, danes zjutraj sem dobil najnovejši E-trading-ov (Condrad) katalog po pošti. V njem je tudi artikel Arctic Silver termalna pasta in sicer po 4.500 SIT (standardna pakaža). V primeru zanimanja lahko pogledam in vam pošljem tudi kataloško števiko...
Mislim, da bo tole zanimalo več ljudi, tako da le pošlji. Hvala!

Še Tinetov dodatek:

Kataloška: 15 03 62-30
Popravljena cena: 4900 SIT
Pakaža je 3 gramska, kao za 15-20 nanosov na povprečen CPU...

5 komentarjev

Nemška OC trgovina

Jaz - Hm, to novico ne razumite kot kakršnokoli reklamo, ker to ni . Gre za omembno ene zelo dobro založene OC trgovine, ki se povrhu vsega nahaj v Evropi, točneje Nemčiji. Gre za Innovatek, imajo pa zares zanimivo ponudbo, med drugim tudi bakrene SocketA/370 distančnike, Arctic Silver termalno pasto ter TurboPPL. Posebej TurboPLL je pritegnil mojo pozornost, saj gre za vzhodnjaško OC legendo, zunanji overclocking krmilnik za FSB, s katerim lahko zunanjo frekvenco spreminjate do desetinke MHz natančno. Wow !

7 komentarjev