»

Pyramac

Pyramac

vir: HardOCP
HardOCP - Moram reči, da me kar malce preseneča, da nam modifikatorji dnevno servirajo bolj ali manj predrugačena kvadrasta ali kockasta ohišja, medtem ko ohišja v obliki drugih teles niso ravno pogosta. Zato sem si s toliko večjim užitkom ogledal projekt, ki se imenuje Pyramac. Avtor projekta pravi, da so ga navdušile egipčanske piramide, zato se je odločil, da za svojega Maca naredi ohišje v obliki piramide. Stran je še v izdelavi, zato bo treba na nekatere podatke še počakati, na voljo pa so že slike samega ohišja in njegovega prototipa. Gotovo se take modofikacije ne bi sramoval prav nihče, kajne?

6 komentarjev

Računalnik - krogla

vir: Akiba
Akiba - Ponavadi so računalniška ohišja v obliki takega ali drugačnega kvadra. A tole ohišje je malce drugačno - ima namreč obliko krogle. Ta zelena (imajo tudi srebrno) zadevica je zanimiva predvsem oblikovno, saj je vsebina precej borna: zmanjšana matična plošča s samo enim PCI mestom, enim trdim diskom in DVD-ROMom, ki se odpre tako, da se dvigne ena polobla krogle. Primerno predvsem za računalnik za povezavo s televizijo ali za bahanje pred sosedi.

4 komentarji

Borgovska kocka

Overclockers Australia - Uff, očitno tudi temu modifikatorju ni zmanjkalo domišljije, saj se je tudi sam odločil, da izpelje projekt, ki bo nekaj posebnega. Tip se je odločil, da bo izdelal ohišje v obliki borgovske kocke. Kako mu je vse skupaj uspelo, si lahko ogledate na priloženi sliki in na tej strani. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da v kocko ni vgrajeno samo drobovje računalnika, ampak tudi monitor. Skratka, zanimiva modifikacija, ki jo ne smete spregledati.

1 komentar

Kost za modifikatorje - Oak Project

Slashdot - Vsak dan slišimo za raznorazne modifikacije. Pri modifikacijah so gotovo najbolj obravnavana računalniška ohišja, saj prva padejo v oči (drobovina, se pravi komponente so ponavadi skrite razen, če je ohišje prozorno). Skratka neki tip se je prav tako odločil, da ima dovolj svojega starega in dolgočasnega ohišja, ter se odločil izdelati svojega. Vendar je to ohišje nekaj posebnega. Ni izdelano v tower izvedbi, ampak v cube izvedbi - tip je izdelal ohišje v obliki kocke, za material pa je izbral hrastov les (oak = hrast). Na tej strani si lahko preberete, kako je avtor izdeloval to svoje čudo, na isti strani pa najdete tudi slike.

10 komentarjev

Nanozilla ---> Nxzilla

LinuxDevices - Gotovo vas večina še nikoli ni slišala za Nanozillo. Priznam, da tudi jaz nisem vedel za ta projkt vse do danes, ko sem si prebral to novico o preimenovanju Nanozille v Nxzillo. Že ime pove, da ima Nanozilla oz. Nxzilla neko povezavo z zelo znanim projektom Mozillo. Če ste tako sklepali, potem niste veliko zgrešili. Nxzilla je del družine open source programov, ki so v sorodu z Mozillo, za uporabo v internetnih, mobilnih in še kakih drugih napravah. Seveda pa Nxzilla ni projekt, ki bi bil usmerjen v samo en cilj. V okviru Nxzille programerji (tako kot pri Linuxu) delajo na različnih projektih. Kratke opise teh projektov prav tako najdete na isti strani.

0 komentarjev

Galerija ohišij

Tweak Town - Tweak Town je objavil par novih modificiranih ohišij v njihovi Kick A$$ galeriji. Nekatera so pobarvana, nekatera imajo veliko ventilatorjev, druga pa okna. No, je pa tudi nekaj posebnih. Kot recimo ohišje v obliki ohišja malo večjega opitčnega bralnika (No ja, bolj poznan izraz skener), ali pa računalnik v kovčku - nekašna prenosna različica. Sicer pa, zakaj pa ne bi dali računalnika kar v manjšo gajbico?

4 komentarji