»

9 GB na 96 kvadratnih centimetrih (DL DVD-/+R)

DigiTimes -

Konec tega, začetek naslednjega četrtletja lahko pričakujemo iz tovarn podjetij Ritek in CMC Magnetics prve enostranske dvoslojne zapisljive DVD medije. Kapaciteta takih medijev znaša 2*4,7*109 bajtov (8,75 GiB) - taki kapaciteti pravimo tudi DVD9.

Philips in Pioneer uvajata striktnejšo licenčnino za proizvajanje DVD+R DL medijev, zato bo proizvodnja teh medijev za manjše izdelovalce onemgočena, kar pa za nas v končnem efektu pomeni boljše medije. Ritek med drugim načrtuje masovno proizvodnjo ploščkov, okrog konca junija.

Prve enote Japonci že napovedujejo za sredino maja, Tajvanci so pa povedali, da bodo njihovi mediji 20-30% cenejši od konkurenčnih iz Japonske.

Opozarjajo pa nas, da naj ne pričakujemo hitrega padanja cen...

9 komentarjev

Kaj vse lahko storite s CD-ji

Gospod natakar, ribjo ploščo prosim. :)

vir: Olympus.Net
CD Sculpture - Kaj storimo, ko nam priljubljeni štedilnik, ehm, oprostite, priljubljeni program za peko CD-jev, le-tega uniči? Plošček vržemo v najbližnji koš, kakopak, po možnosti z veliko jeze [;)]. Če pa imate teh medijev na zalogi veliko, lahko uporabite svojo domišljijo in napravite prave umetnine[:D].

Katere, vprašate? Hja, če sodite med ljudi, ki se jim valja doma kakšnih pet neuporabnih ploščkov, jih lahko porabite za okras vašega avtomobila. Ako jih imate na zalogi nekje od deset do trideset, lahko morebiti okrasite vašo sobo. Če pa imate na zalogi še več neuporabnih CD-jev, potem si velja ogledati tole stran! Dobili boste lahko namig, kaj z vašimi pokvarjenimi ploščki storiti.

11 komentarjev

Modificiranje glodalcev

TheModFathers - Modificiranje je vse bolj priljubljeno, zato se nekateri odločajo tudi za bolj ali manj zahtevne in zanimive stvari. Ena od bolj zanimivih pa je tudi modificiranje miške. Vse kar potrebujete, je nekaj LED diod (če imamo optično miško, le-teh ne potrebujemo), nožek in seveda miško -- brez katere ne gre -- ter nekaj drugih pripomočkov. Vse kar morate storiti pri tem je, da odvijačite zgornji del, in LED diodo, ki osvetljuje zadek, dvignete. Za modifikacijo pa vsekakor potrebujete tudi svojo domišljijo in nekaj potrpljenja.

0 komentarjev

Izpad

Slo-Tech - Danes smo ponovno nazaj na SMP sistemu, tako da bi stran morala delovati hitreje. Zaradi izpada, ki je posledica nepričakovanih komplikacij ob zamenjavi, se opravičujemo. Zahvala gre pa zagotovo tudi podjetju RedRat Store, ki nam je ta mesec in pol, ko je bila SMP plošča na popravilu, dostavilo zgleden nadomestek. Hvala!

10 komentarjev