»

Sony ne bo znižal cen PS3 v Evropi

GamesIndustry.biz - Kot že veste, Sony namerava znižati ceno PS3 za 100$, kljub temu pa nas evropejce to znižanje ne bo doletelo. Prav tako v Evropi ne bo možno dobiti 80GB model PS3.

Sony Computer Entertainment Europe navaja, da bo namesto znižanja cen, obogatila nakup PS3 konzole s še enim Sixaxis kontrolerjem in dvema izmed naslednjih iger: Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition in Ridge Racer 7. Tako boste 1. 8. že lahko kupili dopolnjen komplet, seveda za isto ceno, 599€.

Predsednik SCEE, David Reeves pa še navaja:

"With sell through of over 1.2 million units in the SCEE territories to date, PlayStation 3 has proved to be an instant and huge success ..."

... kar bo pa pokazal čas.

15 komentarjev

Lik-Sang.com zapira svoja vrata?

GamesIndustry.biz - Če gre verjeti novici na xbox-scene, in objavi na domači strani Lik-Sang.com, je omenjena spletna trgovina, ki je prodajala igralne konzole in dodatke za njih, prenehala poslovati. Razlog za to naj bi bile tožbe podjetij Sony Computer Entertainment Europe Limited in Sony Computer Entertainment Inc. Sony je namreč na sodišču v Londonu dobil tožbo proti omenjeni spletni trgovini, ker je le-ta prodajala izdelke, namenjene azijskemu trgu, drugod po svetu. Sony trdi da ti izdelki "ne ustrezajo strogim standardom EU" in da "ne omogočajo predvajanj vsebin (DVD in BluRay) izdanih za evropsko tržišče".

Lik'Sang odgovarja, da so imeli vsi prodani izdelki oznake o ustreznosti tudi za evropski trg, prodajali pa so jih skupaj z originalnim Sonyjevim 100V-240V AC adapterjem, ki prav tako nosi oznako ustreznosti za evropsko tržišče.

Pri Lik-Sangu zagotavljajo, da bodo poskrbeli za vse dosedanje kupce (kar se tiče garancije in popravil), vsem, ki pa so oddali naročilo in niso prejeli naročenih...

6 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev

Podrobnosti o PS3

Slo-Tech - Ken Kutaragi, vodja Sony Computer Entertainment, je na PlayStation Business Briefing 2006 na Japonskem izdal nekaj podrobnosti o igralni konzoli nove generacije.

Potrdil je govorice, da bi izid konzole preložen zaradi zapletov pri zaščiti nosilcev iger za PS3, zdaj že znani Blu-Ray. Kot datum svetovnega izida (konzola iz tabora konkurence je postopoma izhajala na različnih delih sveta) je napovedal začetek novembra 2006. Ob izidu naj bi bile proizvodne zmogljivosti 1.000.000 enot mesečno, do marca 2007 naj bi izdelali 6 milijonov enot.

Za omejitev piratstva bodo vse nove igre izšle izključno na Blu-Ray medijih, vendar bodo podprti tudi CD-ji in DVD-ji (za igre oz. filme), konzola pa bo popolnoma kompatibilna z igrami za PS1 in PS2 ter bo prikazovala vse igre (tudi stare) v HD resoluciji.

Vsaka enota bo opremljena s 60GB trdim diskom, ki bo nadgradljiv. Omenjena je tudi podpora Linuxu, ki bo skrbel za povezavo med drugo zabavno elektroniko, hkrati pa bo ponujal možnost...

26 komentarjev

Sony je za PlayStation 3 izbral Blu-ray

The Register - Sony je potrdil, da bo nova in težko pričakovana igralna konzola PlayStation 3 še posebej novodobna tudi na področju prenosnih medijev, saj bodo v svojo napravo vgradilih optično enoto Blu-ray. Trenutno še ni znano, ali bo enota samo za branje ali bo tudi zapisovalec. Verjetno bo nanjo moč spraviti do 50 GB podatkov, saj bo v času izida PlayStation 3 že na voljo nova generacija diskov Blu-ray. Sony se je za novo tehnologijo odločil zato, da bi uporabnikom omogočil visoko kvaliteto video-vsebin.

Žal pa je tehnologija Blu-ray še vedno nezdružljiva s trenutno tehnologijo DVD, zato je vprašanje, ali ne namerava Sony vgraditi celo dodatne enote DVD, ki bi zagotavljala združljivost za nazaj; ne samo za video-posnetke, ampak tudi za igre. Morda pa bodo uporabili enoto z dvema laserjema, ki se bo znala rokovati z obema vrstama optičnih medijev. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

18 komentarjev

Pocenitve PlayStationa 2

Game Pro - Po ogromnem uspehu prodaje teh konzol se je Sony Computer Entertainment odločil, da bo ceno PlayStationov znižal za eno petino na Japonskem, kot so tudi storili v Združenih državah Amerike meseca avgusta.

Vzrok za pocenitve je najbrž to, da je sedaj konzola že precej stara, saj je na tržišču že 4 leta in si jo sedaj lasti že skoraj vsak Japonec. Za akcijo pa so se verjetno odločili tudi zaradi finančnih težav, saj so pred dnevi oznanili, da bodo morali zaradi zmanjšanega dobička od predvidenega odpustiti 1400 delavcev in prestrukturirati podjetje.

Cena naj bi padla na 180 ameriških zelencev, kar bi pri nas znašalo okoli pičlih 37.000 tolarjev. Mogoče ni niti tako zanemarljiv sledeč podatek. Klik.

Pocenitve za Japonce, kaj pa za nas?

2 komentarja

Nov Playstation od Sonyja

GameSpot - Sony je na konferenci v Tokyju naznanil novo konzolo, PSX imenovano. Mogoče se spomnite raznih govoric o Playstation 3, ki so krožile po internetu. Koliko je bilo v tistem resnice, ni znano. A PSX ne bo neposreden naslednik Playstationa 2. PSX je v bistvu le predelava PS2. In kaj je novega? PSX v prvi vrsti ne bo namenjen igram, temveč DVD filmom in glasbi.

Glede same tehnične zasnove glede na PS2 ni izboljšanega nič, nekaj pa je dodanega. 120 GB disk, DVD(+ in -)RW pekač, Ethernet kartica, USB 2.0 in TV tuner. Že samo po specifikacijah se lahko sklepa, da bo konzola namenjena trgu zabavne elektronike in to potrujejo tudi dejstvo, da je ne bo tržil Sony Computer Entertainment (SCE) ampak Sony's...

5 komentarjev