»

Dva VGA hladilnika

Kartica z "velikanom II"

vir: Overclockers Cafe
več strani - Novejši grafični procesorji (GPU-ji) se zelo grejejo zaradi česar so na njih nameščeni hladilniki, ki so včasih zelo glasni ali pa neučinkoviti. V ta namen obstaja kar nekaj hladilnikov, ki jih namestimo na grafične kartice in s tem izboljšamo hlajenje. Eden izmed dodatnih hladilnih kompletov je tudi Thermaltake-ov Giant II. Le-ta pa ni neslišen saj je na njem še vedno ventilator, ki proizvaja minimalno hrupa, medtem pa sta obe hladilni površini povezani z "toplotno cevjo".

Če pa vam je škoda enega PCI mesta, lahko razmislite tudi o nakupu Vantecovega iCEBERQ4, ki pa je sestavljen iz ventilatorja z bakrenim dnom in posameznih pomnilniških hladilnikov. Na ventilator pa svetijo tudi...

3 komentarji

Pisani ventilatorčki

Bolje več kot malo.

vir: Overclockers Cafe
Overclockers Cafe - Ventilatorje z vgrajenimi svetilnimi telesi lahko najdemo v skoraj vsaki trgovini z računalniško opremo. Ponavadi na njih svetijo LED diode ali hladne katode, ki v našem predelu Evrope še niso doživele razcveta. Zelo zanimivi pa so "pisani ventilatorji", ki svetijo v več različnih barvah. Da pa bi dokazali, da ventialtorji niso le "lepi", temveč tudi dovolj močni, so z njimi ohladili procesor, na katerem je čepel SLK 800. [:D]

1 komentar

CritiCool Powerplant

Overclockers Cafe - Hrup je nezaželjen v našem življenju, še posebej pri računalniku, kjer vsak šum moti pri mirnem gledanju DVD-jev. To in izvrstne hladilne sposobnosti, so prisilile kar nekaj ljudi, da jim računalnik hladi voda. A tudi tu nastaja problem, saj moramo črpalko zagnati še preden prižgemo računalnik. Če le-tega ne storimo, lahko prav kmalu zavohamo zažgano plastiko, kar naznanja bridki konec procesorja. Da bi se izognili takim nezgodam, je podjetje CritiCool izdelalo rele, ki ob vklopu računalnika avtomatično prižge tudi črpalko. To, ali pa sprehod v trgovino s procesorji, vaša izbira [:D].

2 komentarja

Koolance Tower Liquid ohišje

3dGameMan.com - Dandanašnje dni je vodno hlajenje možno kupiti skoraj v vsaki malce bolje založeni računalniški trgovini. Ponavadi se potrošniki odločijo za komplete, ki jih je potrebno vgraditi v lastno ohišje. Če pa se vam že vgradnja zdi zamudna, bi morali poseči po ohišjih z vgrajenim vodnim hlajenjem. Eden izmed takih je tudi Koolance PC2-601BLW Tower Liquid, ki vsebuje že vse potrebne komponente - na vrhu ohišja je celo hladilnik z LED ekranom, ki prikazuje temperaturo vode. Da pa si boste stvar lažje predstavljali so na 3DGame Man posneli 1. del videa o tej napravi. Tako kot vedno si je posnetek možno ogledati v *.WMV in *.MOV obliki.

2 komentarja

Vodno hlajenje prihodnosti

Science Blog - Procesorji se vedno bolj grejejo in kot napovedujejo, bodo procesorji kmalu proizvajali 4x več toplote kot sedaj. Zato so znanstveniki odkrili nov način hlajenja. Prednost takega vodnega hlajenja je ta, da ne potrebuje črpalke, saj bodo v hladilni tekočini mikro mehurčki, zaradi katerih bo posledično nastal tlak, ki bo poganjal vodo skozi zaprt krog. Seveda bo tudi hlajenje postalo učinkovitejše in predvsem tišje.

5 komentarjev

Danger Denovo vodno hlajenje

NexusHardware - Vodno hlajenje postaja vse bolj priljubljeno, kot lahko že vidimo na forumu. Na Nexus Hardware so si ogledali komplet, v katerem dobite vse -- vodni blok, črpalko, radiator, ventilator, itn. Ta komplet so označili kot odličen nakup, čeprav so v kompletu dobili pokvarjeno črpalko ter jo vrnili proizvajalcu, ki jim je odvrnil, da je to prva vrnjena črpalka. Vodni bloki so lepo oblikovani in že na pogled izgledajo dodelani. Sam članek sicer ni tako dolg, a branje nikoli ne škodi [:D]. Več o tem.

1 komentar