Slo-Tech

»

Pekač

Hardware Zone -

Na HardwareZone so objavili nov test računalniške opreme, ki pride zelo prav ob vsesplošnem pomanjkanju novic (spet, pardon me). Tokrat so si ogledali nov CD-zapisovalnik podjetja ASUSTeK. Zadevščina je deklarirana z 52x branjem in zapisovanjem, pri prepisovanju pa boste počakali malce dlje (24x). Napravo, jasno, priključimo na IDE priključek, podpira pa vse CD formate, kar si jih lahko zamislite. Zakaj torej ocena dobro plus? Berite test, berite ...

0 komentarjev

CD zapisovalnik

Hardware Zone - V svetu domačih pekarn so tenutno vodilni 52x zapisovalniki, kljub temu da takšne hitrosti ne potrebuje praktično nihče. A številke so pač številke, marketing pa tudi dela svoje. No, dovolj besed o tem. Enega izmed teh zapisovalnikov so izmučili tudi na Hardware Zone. AOpenova pečka premore že omenjeno 52x zapisovanje in branje ter 24x prepisovanje. V testu se je izkazala dokaj solidno, a ta ocena je okvirna, saj je bila primerjana le z LiteOn-ovim dvainpetdesetkratnikom. Hitrost je norost!

9 komentarjev

LGjeva pečka

Tom's Hardware - V svetu CD zapisovalnikov se je pojavil nov predstavnik družine LG. Ogledali so si ga na Tom's Hardware. V hitrosti zapisovalnik sicer malce zaostaja za konkurenco. 48x zapisovanje in 16x prepisovanje je seveda zadovoljivo za vse potrebe povprečnega uporabnika, a vseeno se dobi tudi že hitrejše modele. V zelo obsežnem članku boste našli vse, kar je treba vedeti o tem novem LG-jevem izdelku. Klik!

1 komentar

Lite-On 52x24x52x

Hardware Zone - Kljub temu, da CDji ne dohajajo zahtev po sodobnih kapacitetah, se med njihovimi proizvajalci še vedno bije bitka za najhitrejši pogon. Tokrat si lahko ogledate test CD zapisovalnika podjetja Lite-On, ki je deklariran kar za 52x zapisovanje, 24x prepisovanje ter 52x branje. Pod drobnogled so ga vzeli na HardwareZone, kjer so spisali tudi krajši članek oz. test, v katerem so mu podelili štiri zvezdice od petih možnih. Klik!

1 komentar

Maxtorjeva 40GB USB 2.0 zunanja enota

Maxtor - Maxtor je danes najavil novo prenosno rešitev za vse uporabnike PC in Mac računalnikov t.i. Maxtor Personal Storage 3000LE, ki je zmožna shraniti 40GB podatkov preko USB 2.0 vmesnika. Rešitev je idealna za prenos fotografij, glasbe ali karkoli drugega. Preko USB 2.0 vmesnika se tako podatki prenašajo 40x hitreje kakor preko USB 1.1 vmesnika. Z ceno malo manj kot $400 dolarjev in 40GB diskom, ki se vrti z hitrostjo 5400rpm bo enota 3000LE vsekakor zelo zanimiva za nakup. Maxtor pa med svojo ponudbo ponuja tudi USB 2.0 PCI adapter za $100, na katerega lahko priključimo 4 zunanje in eno notranjo enoto.

0 komentarjev