»

Firefox z oznakami verzije po poti Chroma

Slo-Tech v Firefox 4 Beta 9

vir: CNet
CNet - Še ena izmed lastnosti Googlovega brskalnika Chrome, ki počasi prihaja v konkurenčne brskalnike, je neobremenjenost s številčnimi oznakami različic oz. vsaj neobremenjenost z večjimi izidi. Google namreč redno vsakih šest tednov izdaja nove različice z višjo zaporedno številko (ravno pred kratkim smo videli Chrome 9), ki pa pogosto prinesejo le majhen kupček novosti. Mozilla, kot večina drugih razvijalcev programske opreme, še vedno stavi na večje izide (Firefox 4 npr. prinaša popolnoma nov izgled, nov pogon za izris spletnih strani, imel bo nov vmesnik za upravljanje z zavihki, itd.), a je v zadnjem primeru to tudi eden izmed morebitnih razlogov za zamude. Vse to bi se...

28 komentarjev

Pisanje.com

Slo-Tech - Ker je tukaj veliko ustvarjalcev spletnih strani, ki niso ravno vešči spletnega pisanja lahko danes, 7. aprila ob 19.00 pridejo na druženje v Kiberpipo, kjer se bo lansiralo novo spletno mesto, ki bo nadaljevalo prizadevanja za funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora. Pri pisanju objav bo sodelovalo več avtorjev, ki se s temo tako ali drugače ukvarjajo.

Letos je bil v ta namen izdan priročnik Pisanje.com s 30 praktičnimi navodili za spletno pisanje in uredništvo projektov. Kot se za tovrstno literaturo spodobi, so navodila orisana s primeri iz slovenske prakse, uvodni del knjige pa bralca pouči o metodologiji postavitve spletnega mesta, njegovih uporabnikih ter orodjih, s katerimi si lahko projektna skupina pomaga.

Knjiga pa je samo začetek obsežnejšega projekta, katerega glavni namen je funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora. Prizadevanja nadaljujemo v širši sestavi prav na spletu. Na naslovu www.pisanje.com bo zaživel blog (t.i. spletni...

10 komentarjev

Slovenski splet se nezadržno širi

Najdi.si - Pri znanem slovenskem iskalniku Najdi.si so objavili rezultate spremljanja dokumentov na slovenskem spletnem prostoru v četrtletnem obdobju. Naj naštejem nekaj glavnih izsledkov. 13-odstotno povečanje slovenskih spletnih dokumentov - na skoraj 4 milijone in 19.500 strani v zadnjih šestih mesecih. Slovenci najpogosteje iščemo strani povezane z internetnimi storitvami, nakupovanjem, spolnostjo, turizmom, izobraževanjem, računalništvom, avtomobilizmom, telekomunikacijami in glasbo. Slovenci smo bojda tudi vse bolj zadovoljni s ponudbo informacij na slovenskih spletiščih. Ali je k temu pripomogel tudi Slo-Tech, pa presodite sami.

6 komentarjev

Po SiMobilu in Vegi še Najdi.si

Najdi.si - Vsi uporabniki E-SMS-storitev ste lahko opazili, da so sprva na SiMobilu in kasneje še na Vegi ukinili možnost pošiljanja SMS-sporočilc prek interneta. Sedaj je tu še ena slaba novica. Tudi Najdi.si je sledil trendu in onemogočil pošiljanje SMS-ov prek svoje strani. Namesto obrazca za pošiljanje nas tako na njihovi strani pričaka obvestilo:
    Najdi.si bo storitev brezplačnega pošiljanja SMS-ov omogočil, ko bodo tej storitvi mobilni operaterji dali potrebno prioriteto in tehnično podporo.
A nekatere alternative še ostajajo, tako da zazdaj še ni razloga za preplah.

17 komentarjev

Raziskava informatizacije Slovenije

Slo-Tech - V okviru projekta Raba interneta v Sloveniji ( RIS) je Ministrstvo za informacijsko družbo ( MID) v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede ( FDV) predstavilo rezultate raziskave o informacijski družbi v Sloveniji. E-minister Pavel Gantar pravi, da bomo ob vstopu v EU že na ravni evropskega povprečja.

V Sloveniji je trenutno 642.000 mesečnih (rednih) uporabnikov interneta, 528.000 tedenskih in 362.000 dnevnih uporabnikov. Z internetom se je že srečalo kar 900.000 Slovencev. Raziskali so tudi število uporabnikov mobilnega telefona, uporabo e-storitev, število gospodinjstev z računalnikom in druge indikatorje informacijske družbe.

3 komentarji