»

nVidia predstavlja GT440, pripravlja novo serijo?

GT 440

vir: VR - Zone
VR - Zone - Kot odgovor na prihajajoče grafične kartice AMD-ja, serijo Radeonov HD 6000, naj bi nVidia pripravljala svojo različico osvežitve trenutnega nabora. Da bodo novi Radeoni za bolj ali manj enako zmogljivost precej cenejši in hladnejši od svojih starejših različic in obenem od nVidiine ponudbe, v primeru serije 6800 predvsem od nVidiinega para kartic GX 460, vemo že nekaj dni, medtem ko bo uradna potrditev sledila čez dva dneva. S precejšno zamudo je nVidia s Fermijem komajda ujela korak z AMD-jem, ki pa narekuje hud tempo. Da bi korak še obdržali, zeleni tako načrtujejo GeForce GTX 580.

Uporabljen naj bi bil čip GF110, ki bo očitno to, kar bi moral biti Fermi že ves čas. Pošasten kos...

13 komentarjev

IBM-ov POWER5

POWER5

vir: The inquirer
The inquirer - Na strani The Inquirerja se je pojavila slika novega IBM-ovega procesorja, sestavljenega iz štirih POWER5 čipov, v vsakem sta dve procesorski jedri, zraven pa je še zajetnih 144 MB L3 predpomnilnika.

Procesor, ki je že skoraj nared za proizvodnjo, bo tiktakal pri dveh gigahertzih, moč pa jih bo povezati v sistem šestnajstih. Prodaja se bo začela v prvi polovici prihodnjega leta, cena pa bo verjetno nekje tam zgoraj, v oblakih. Še klik.

12 komentarjev