»

Green day na zanimiv način rešuje svoje investicije

Slo-Tech - Punk skupina Green day se trudi čimbolj izkoristiti težavne čase, ko na njihov zaslužek (bolje rečeno na zaslužek založb) prežijo taki in drugačni pirati. Tako so uporabnikom ponudili posebnen zbirateljski komplet petih CD-R plošč, potiskanih z grafikami skupine. Za osem dolarjev tako dobite lične zgoščenke za glasbo, ki ste jo prenesli s spleta -- na nelegalen način.

Očitno se člani Green day zavedajo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Sedaj lahko samo še čakamo, kdaj bodo glasbene skupine na svojih spletnih straneh objavile povezave do njihovih računov za mikroplačila.

21 komentarjev

Mnenje o vplivu mobilnikov ostajaja neenotno

mid.gov.si - Če ste bili prisotni na torkovi elektronski klepetalnici Ministrstva za informacijsko družbo in spremljali razpravo o neioniziranih sevanjih v povezavi z mobilno telefonijo, problematiki baznih postaj in podobno, lahko ugotovite kar smo že zapisali in sicer: da so strokovnjaki še vedno deljenega mnenja o (ne)škodljivosti omenjenih vplivov. Presodite lahko tudi sami in si, če ste zamudili razpravo, preberete še prepis razprave. Nekateri so celo obžalovali odsotnost Urada za preprečevanje korupcije.

0 komentarjev

Vpliv mobitelov v klepetalnici MID

mid.gov.si - V torek, 13. maja 2003, bo Ministrstvo za informacijsko družbo (MID) organiziralo javno soočenje pristojnih državnih organov in predstavnikov mobilnih operaterjev v okviru elektronske klepetalnice. Tema razprave so neionizirana sevanja, katerih vpliv se povečuje pri postavitvi baznih postaj mobilne telefonije. V zadnjem času je bilo v zvezi z baznimi postajami kar precej "hude krvi", saj jih ljudje zaradi strahu pred negativnimi vplivi ne želijo v neposredni bližini bivanjskega okolja.

1 komentar

Raziskava informatizacije Slovenije

Slo-Tech - V okviru projekta Raba interneta v Sloveniji ( RIS) je Ministrstvo za informacijsko družbo ( MID) v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede ( FDV) predstavilo rezultate raziskave o informacijski družbi v Sloveniji. E-minister Pavel Gantar pravi, da bomo ob vstopu v EU že na ravni evropskega povprečja.

V Sloveniji je trenutno 642.000 mesečnih (rednih) uporabnikov interneta, 528.000 tedenskih in 362.000 dnevnih uporabnikov. Z internetom se je že srečalo kar 900.000 Slovencev. Raziskali so tudi število uporabnikov mobilnega telefona, uporabo e-storitev, število gospodinjstev z računalnikom in druge indikatorje informacijske družbe.

3 komentarji

MID-ova klepetalnica

Slo-Tech - Ministrstvo za informacijsko družbo bo imelo v ponedeljek, 13. januarja ob 20. uri odprto klepetalnico v živo.

V klepetalnico se boste lahko vključili prek spletnih strani MID-a ali pa prek irc.gov.si, port: 6667, kanal #MID.

V klepetanici se boste lahko pogovarjali z
gosti iz MID-a in Telekoma Slovenije in sicer o prihajajočem referendumu, ki bo v nedeljo, 19. januarja, pa tudi o drugih vprašanjih o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Razprava bo odprta za vse in ne bo moderirana. Na koncu bo na voljo prepis klepeta.

3 komentarji

Poročilo s CESa

The Tech Zone - Osebno sem nekako deljenega mnenja o raznih poročilih z računalniških sejmov. Čeprav jih rad prebiram potem vedno zova ugootovim, da sem ogromno zamudil in da bi bilo bolje, če bi si zadeve ogledal osebno. No, ja, sanje so zastonj, kajne ? Kakorkoli, v Tech Zonovem poročilu si lahko ogledate kar veliko število zanimivosti, ki so jih razkazovali na letošnjem CESu. Med njimi je tudi slikica predstavitve XBoxa, predsednik IBMa v družbi dveh modrih čudakov, usnjene podlage za miško... skratka, zabava za celo družino !

0 komentarjev