»

Prenovljen Mac Mini

Mac Mini - še manjši

vir: engadget
engadget - Čeprav se je prenova Applovega najmanjšega računalnika (in s tem tudi najmanjšega računalnika, na katerem teče OS X) pričakovala že za pred dnevi končan WWDC, temu ni bilo tako. Vseeno smo novega malčka dobili ob osvežitvi Applove spletne trgovine, ko so omogočili prednaročila za 4. iPhone v ZDA.

Novinec je zdaj še manjši, čeprav je nekoliko pridobil v širino in dolžino. V primerjavi s starim, ki je zasedal kvadrat s stranico 16,7 cm, najnovejši Mac Mini zaseda 19,7 cm v obe smeri, a le 3,6 cm v višino, v primerjavi z dobrimi 5 cm predhodnika. Ohišje je, kot je za Apple dandanes običajno, izdelano iz enega kosa aluminija. V nasprotju s preteklimi izkušnjami bo tokrat celo mogoča nadgradnja doma, brez da bi imeli težave s priznavanjem garancije. To bo sicer omejeno le na pomnilnik, ki bo dostopen skozi odprtino na dnu ohišja.

Procesorji...

71 komentarjev

Kaj lahko pričakujemo v naslednjem DirectX

Slashdot - Čeprav je DirectX 9.0b izšel pred sorazmerno malo časa in večina grafičnih kartic, sploh starejših, niti ne podpira vseh njegovih funkcij, pri Microsoftu že pospešeno razvijajo njegovega naslednika. Deseta inkarnacija DirectX, ki se za zdaj imenuje še s kodnim imenom DirectX Next, bo izšla šele z Longhornom, torej je ne bomo ugledali še vsaj dve leti, a navzlic temu so na Beyond3D pripravili zanimiv članek, ki oriše bistvene novosti in spremembe, ki nas čakajo, naprimer Pixel in Vertex Shaderje 4.0. Zagotovo zelo zanimivo branje.

Ogledate si lahko tudi uradno Microsoftovo prezentacijo o novem DirectX.

5 komentarjev

Sapphire 9800 Pro

Tweak Town - ATIjev R350 je že kar precej časa v vrhu grafičnih kartic, kar dokazuje njegove sposobnosti. Kljub temu, da v primerjavi z nVidii-nim NV35 dosega slabše rezultate pri višjih, je Radeon še vedno boljši pri nižjih frekvencah.

Sapphire Radeon 9800 Pro Atlantis, ki so ga testirali na Tweak Townu, se od sorodnih kartic razlikuje predvsem po načinu hlajenja, saj je delovanje tega primerka povsem neslišno. To omogoča Zalmanov pasivni "heatpipe" hladilnik, ki ga poleg kartice dobimo že standardno. Še klik.

4 komentarji

Sapphire Atlantis Radeon 9800 PRO 128MB

Sapphirjeva zverina

vir: Beyond 3D
Beyond 3D - ATijeva R350 serija je opazen napredek v primerjavi z R300, zato so se na Beyond 3D odločili preizkusiti Sapphirjev model Radeona 9800 Pro, ki je trenutna najbolj zmogljiva zadeva za poganjanje grafično zahtevnih aplikacij -- iger. Hladilnik, ki je nameščen na to kartico, je razmeroma majhen, na pomnilniku pa ni nameščenih nobenih hladilnih reber. Grafični procesor tiktaka pri 380 MHz, pomnilnik pa se poti pri 680 MHz. Stestirali so jo v kar nekaj testih in ugotovili, da je napredek v primrjavi z 9700 PRO kar lep. Sapphirjev model pa so primerjali tudi z ATijevim proizvodom iz iste serije. Celoten test.

2 komentarja

PowerColor Radeon 9800 Pro 128MB

PowerColor Radeon 9800 Pro

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na spletni strani VR-Zone so si pogledali grafično kartico Radeon 9800 Pro, ki jo je izdelalo podjetje CP Technology, bolj poznano pod imenom PowerColor. Kartica je osnovana na Ati-jevem Radeon 9800 Pro čipu ter vsebuje 128 MB pomnilnika, na njej pa najdemo VGA, DVI ter TV-Out priključke. Grafikuljo so temeljito stestirali ter opisali vso opremo, ki jo dobimo zraven kartice same, poleg tega pa so jo preiskusili tudi v navijanju. Pri testih se je obnesla odlično, priporočajo pa jo vsem, ki potrebujejo vrhunsko grafično podporo. Povezava do članka ter testov.




0 komentarjev

Hočete ATI Radeon 9800 Pro?

Slo-Tech - Če si želite to vrhunsko grafično kartico podjetja ATI, si le poglejte tole temo iz foruma strani DriverHeaven. Ker se hitro bliža prvi rojstni dan prej omenjene strani, so se srečnemu članu odločili podariti ATI Radeon 9800 Pro. Da pa lahko sodelujete v igri, morate v forumu imeti vsaj 10 sporočil ter v temo napisati stavek ''I love ATI''. Administratorji bodo kasneje naključno izbrali uporabnika, ki bo dobil grafikuljo, poslano naravnost od kanadskega podjetja.

6 komentarjev

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev