»

Dražje dražbe na nemškem Ebayju

vir: Heise
Heise - Nemški Ebay, ki je najbolj pogosto uporabljeni Ebay v Sloveniji, je v pismu uporabnikom najavil, da bodo s 13. junijem 2011 nekoliko spremenili obračunavanje provizij in stroškov za oddajo oglasov, ki bodo pomenile dražje dražbe za prodajalca. Podražile se bodo avkcije za izdelke, ki so cenejši od 500 evrov, razen za avtomobile, plovila, ladje in - naročniške pogodbe za mobilne telefone.

Brezplačen ostaja osnoven oglas, pri katerem se licitacija prične pri enem evru, ki se pojavi v eni kategoriji in ima eno sliko. Drugačna pa bo tarifa za dražbe, kjer je začetna cena višja. Doslej je bila provizija odvisna od cene (do 50 evrov 8 odstotkov, do 500 evrov 4 evre in 5 odstotkov, nad 500 evrov 26,5 evra in 2 odstotka), sedaj...

14 komentarjev

Prihaja GeForce FX 5900/5900 Ultra

več strani - Kot je navedeno na tej strani, se bo 4. julija (heh [:\\]) tudi uradno začela prodaja kartic, temelječih na Nvidiinem najnovejšem procesorju GeForce FX 5900 in izvedenki Ultra. Ali bo Nvidia upravičila visoko ceno novih kartic in znova prevzela vodilno vlogo med proizvajalci grafičnih procesorjev, si lahko preberete tukaj, kjer so si to Nvidiino čudo podrobneje ogledali, ali tu, kjer so izvedenko Ultra primerjali s trenutno najbolj konkurenčnim Radeonom 9800 Pro.

0 komentarjev

GeForceFX 5900 Value s 128 ali z 256 biti?

X-Bit Labs -

Na spletu so se pojavila ugibanja, da bo imel GeForce 5900 Value, ki ga bo izdala Nvidia in bo šibkejši bratec Ultra inačice, le 128-bitno pomnilniško vodilo. nVidia še ni dala uradne izjave. A če malo pošpekuliramo ...

Trenutno najzmogljivejši kartici sta GeForceaFX 5900 in 5900 Ultra, ki imata 256-bitno vodilo in 128 oz. 256 MB pomnilnika. Njuni ceni se gibljeta okrog 400 oz. 500 dolarjev, kar je veliko. Šibkejša kartica je GeForceFX 5600, ki pa ponuja veliko, veliko manj, tako da je praznina med temi karticami velika. Že pred časom je nVidia najavila, da bo izdala še okrnjeno verzijo 5900, ki bo stala 300 dolarjev. Zdi se logično, da bo to prav GeForceFX 5900 Value s 128-bitnim pomnilniškim vodilom. Bomo videli.

7 komentarjev

Specifikacije NV35 razkrite

X-Bit Labs - Na X-bit Labs so nam razkrili spesifikacije novega nVidiinega čipa NV35, poznanega tudi pod imenom GeForce FX 5900. Novi čip je veliko lastnosti ''podedoval'' že od svojega predhodnika GeForce FX 5800. nVidia bo skupaj s partnerji izdala tri grafikulje, ki bodo osnovane na novem čipu. Procesor najzmogljivejše različice, GeForce FX 5900 Ultra, bo tiktakal pri 450 MHz, njenih 256 MB DDR SDRAMa pa na 850 MHz. Na njej bomo našli DVI-I, D-Sub in VIVO priključke. Priporočena cena za grafično kartico naj bi bila 500 evrov.

Naslednja kartica se bo imenovala GeForce FX 5900. Imela bo 128 MB DDR SDRAMa, frekvence procesorja in pomnilnika pa naj bi bile nižje od GeForce FX 5900 Ultra. Oborožena bo s DVI-I, D-Sub in TV-Out priključki, priporočena cena pa znaša sto evrov manj, torej 400 EUR.

Zadnja inačica grafične kartice, osnovane na NV35 vezju, pa se imenuje GeForce FX 5900 Value. Velikost pomnilnika bo znašala 128 MB, frekvence procesorja in pomnilnika pa bodo že nižje kot pri prej...

8 komentarjev

NV35 bo GeForce FX 5900 Ultra

Techconnect - Po poročanju TechConnect se je nVidia odločila svoj najnovejši grafični čip NV35 poimenovat kar GeForce FX 5900 Ultra. Luč sveta naj bi ugledal 14. tega meseca, teste pa lahko pričakujemo v kratkem. Seveda bo najnovejši grafični čip hitrejši od 9800 Pro in 5800 Ultra, a velikih razlik naj ne bi bilo. Največje razlike naj bi se pokazale pri velikih ločljivostih, omogočenem glajenju robov FSAA in anizotropnem filtriranju.

Seveda pa ima ATI že pripravljen odgovor na FX 5900 Ultra, a so se odločili da želijo najprej videti zmogljivosti NV35. Kot pravijo ima R350 še velike arhitekturne potenciale in najboljši dokaz naj bi bil Radeon 9800 Pro podjetja POWERCOLOR z 2 ns pomnilnikom in višjimi frekvencami grafičnega procesorja in pomnilnika. Več!

7 komentarjev

NV 35: že znano ime?

X-Bit Labs - Tako je. Na X-Bit Labs so objavili zanimivo novico o tem kakšno ime naj bi nosila nova serija NV 35. Po vsej verjetnosti bo tak kot ostali - se pravi GeForce. Zanimivo pa je, da se bo imenoval kar GeForce FX, tako kot NV 30 serija, le da bo za "FX" druga številka. Bo mogoče to GeForce FX 6000? Ali pa mogoče 6800? Mogoče pa celo 11600. Vse bomo videli kmalu, takoj ko bo nVidia to uradno objavila[:)] . Izvirna novica.

5 komentarjev

NV35 uradno prihodnji mesec

X-Bit Labs -

Tajvanski mediji poročajo, da bo Nvdiin grafični procesor naslednje genarcije, NV35, uradno predstavljen naslednji mesec, prav kmalu po tem pa naj bi se tudi pojavil na prodajnih policah, tako da očitno ne bo šlo za t.i. paperlaunch.

Verjetno se še spomnite, da je bilo nekončno verzjo tega čipa moči videti tudi na CeBIT-u, ko je Nvidia poudarila, da za pričetek masovne prodaje potrebuje okrog sto dni. Ako malce pošpekuliramo, lahko torej v začetku maja omenjeno kartico že pričakujemo. Kartica bo v glavnem zgolj nadgradnja in posodobitev že izdane NV30 z eno bistveno spremembo. Prinesla bo 256-bitno pomnilniško vodilo, ki naj bi doprineslo dobršne pospeške. Klik!

4 komentarji

Video urejanje

Tom's Hardware - Gotovo vas je kar nekaj, ki si lastite digitalno kamero in za vas je Matrox izdal kartico, ki bo vaše posnetke prenesla v računalnik. Tako kartico so si danes ogledali na Tom's Hardware. Na njej bomo našli kar močan procesor, Firewire priključek, port na katerega priključite box s podaljški in pa audio vhod. Če vas je kartica pritegnila, klik!

6 komentarjev