»

Celeron 2,7 GHz še ta mesec

X-Bit Labs - Intel, procesorski gigant, je napovedal nov procesor iz serije Celeronov, ki bo tiktakal pri 2,7 GHz in komuniciral z zunanjim svetom pri 400 MHz ter vseboval 128 KB L2-predpomnilnika. Štiriindvajsetega tega meseca bo luč sveta torej ugledal ta procesor s priporočeno Intelovo ceno 103 ameriške dolarje, na isti dan pa bo proizvajalec znižal cene tudi ostalim procesorjem iz linije Celeronov za okoli 7-14 odstotkov. Izvirna novica.

Še en hud udarec za AMD, ki bo prisiljen znižati ceno Athlona XP 2700+ ...

10 komentarjev

Cene zopet padajo

Slo-Tech - Tokrat bo Intel znižal cene svojim strežniškim procesorjem Xeon. Cene bodo padle 13. julija ob izdaji novega Xeona 3.06A, ki ga bo odlikovalo prednje vodilo na 533 MHz in 1 MB L2-predpomnilnika. Cena se bo gibala okoli 690 ameriških zelencev. Znesek, ki ga morate plačati ob nakupu trenutno najhitrejšega Xeona, bo padel za 30 odstotkov, na 455 dolarjev. Ostale spremembe cen počasnejših Xeonov si lahko ogledate na tem naslovu.

1 komentar

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Procesorji se vedno bolj ceníjo. Danes smo bili tako priče dvema znižanjema cen iz nasprotnih taborov. V zgodnjem dopoldnevu je Intel najavil, da bo cene Celeronov spustil za 6 (za toliko se je pocenil 2,1 GHz-model) do 18 (2,4 GHz-model) odstotkov. Za to potezo se je bržkone odločil z namenom, da pripravi trg za 2,5 in 2,6 GHz-inačici, ki bosta izšli v začetku prihodnjega meseca. Novica.

Slabi dve uri kasneje je odgovoril AMD. Za 6 - 32 odstotkov so znižali ceno večine AthlonXP procesorjev. Nedotaknjeni sta ostali le ceni najšibkejših in najmočnejših modelov. Ostala znižanja in primerjave s približno enako zmogljivimi Pentiumi in Celeroni najdete tukaj.

6 komentarjev

AMD boljši od Intela pri pomnilniku flash

SiOL - Flash pomnilnik uporabljajo predvsem proizvajalci mobilnih telefonov, digitalnih fotoaparatov in ostalih manjših digitalnih naprav, ki uporabljajo medij za shranjevanje podatkov. Tovrstni pripomočki so vedno bolj priljubljeni, zato je njihov potencial na trgu vedno pomembnejši. Vzrok pri povečanem povpraševanju AMD pripisuje Intelovi podražitvi omenjenih pomnilnikov, kjer niso pričakovali odhoda kupcev k cenejši konkurenci. Je že tako, da je konkurenca zdrava. Izvorna novica.

3 komentarji

Celeron 2,5 in 2,6 GHz

vir: Intel
X-Bit Labs - Intel je javnosti sporočil, da namerava na hitro razširiti paleto Celeronov z novimi modeli. Novinca se bosta pridružila dosedanjim 2,40, 2,30, 2,20 in 2,10 GHz modelom, ki se bodo pocenili na 85, 79, 74 in 74 ameriških zelenih lističev. Potila se bosta pri 2,5 oziroma 2,6 GHz. Nova modela naj bi prišla na prodajne police čez približno en mesec. Klik!

30 komentarjev

Znižanje cen Celeronom

The inquirer - Znano je že, da bo Intel 25. maja znižal cene svojim Celeron procesorjem. To se bo zgodilo modelom, ki delujejo pri frekvencah 2,4 GHz, 2,3 GHz, 2,2 GHz in 2,1 GHz. Kmalu za tem, pa naj bi Intel na tržišče poslal tudi dva nova Celeron procesorja, z 2,5 GHz in 2,6 GHz, za ceno $89 ter $102. Do sprememb glede cen, pa je prišlo tudi pri Intelovih Springdale čipovjih, ki naj bi bili na voljo potrošnikom od 21. maja. 865G bo stal 44, 865PE 39 ter 865P 36 ameriških dolarjev, vsi pa bodo na voljo z RAID krmilnikom. Naj omenim še to, da bodo cene čipovji ponovne padle junija letos. Povezava.

5 komentarjev

Ponovno znižanje cen

Digit Life - Zadnje čase smo priče pogostemu nižanju cen procesorjev. Tokrat je podjetje Intel znižalo cene svojim Celeron procesorjem. Znižanje se pozna predvsem pri procesorjim z višjo zmogljivostjo, kot je naprimer Intel Celeron 2.3 GHz, kateremu je cena padla za kar 24 odstotkov. Cene modelov nižje zmogljivosti pa so ostale nespremenjene. Tabela.

1 komentar

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Win95, Win98 in problemi z 2.1+ GHz procesorji

Microsoft - Mogoče že malce stara novica, ampak vseeno: kot kaže se starima operacijskima sistema Windows 95 in Windows 98 počasi bliža konec, saj je prvi padel že na odpad zgodovine, medtem ko je drugi z eno nogo že tudi praktično v grobu. To potrjuje tudi napaka, ki vas bo doletela med inštalacijo, če posedujete procesor, ki je hitrejši od 2.1 GHz. Vse kar boste dobili, je naslednje sporočilo: While initializing device NDIS: Windows protection error . Več o samem problemu in kako ga odpraviti, si lahko preberete tukaj. Za tiste, ki pa še vedno vztrajate na Windowsih 95 pa naj povem, da za vas ni rešitve, saj Microsoft za ta operacijski sistem ne namerava izdati popravka.

0 komentarjev