»

Plošče pripravljene na 64 bitov

Abitova plošča

Hardware Zone - AMD je že pred nekaj časa napovedal svojo najnovejšo serijo procesorjev - Athlone 64. Zaenkrat se procesorji še niso prijeli pri domačih uporabnikih, saj je cena previsoka, da bi si ga lahko privoščili vsi. A plošče so že priseple na trg in ponudba je že kar dobra, če upoštevamo, da sta na voljo dve čipovji - nForce 3 in K8T800. Na Hardware Zone so spisali res obsežen preskus, saj obsega kar 46 strani in 15 plošč različnih proizvajalcev.

4 komentarji

Moj XP je lahko tudi MP

Hardware Zone - Na Hardware Zone so objavili člančič, ki opiše zanimivo modifikacijo, ki vam lahko prihrani nekaj soldov. Bartona XP lahko namreč, kot je bilo v navadi že pri Athlonih, z minimalno spremembo pretvorite v Bartona MP, ki je sposoben večprocesiranja. Modifikacijo so izvedli tudi v praksi, tako dobljen Barton pa bojda ne ponuja vse moči in stabilnosti, ki smo ju deležni ob nakupu čistokrvne inačice. Članek.

1 komentar

Dell Latitude D600

Hardware Zone - Na HardwareZone so si pogledali novi Dellov prenosnik z imenom Latitude D600. V njem tiktaka Intel Pentium-M procesor s frekvenco 1.3 GHz do 1.6 GHz, odvisno od denarja, ki ga namenite nakupu, in 1 MB drugostopenjskega predpomnilnika. V njem najdemo tudi 512 MB RAMa, Hitachi trdi disk s kapaciteto 40 GB, ki deluje pri 5400 obratih na minuto ter ATI Mobility Radeon 9000 grafiko. Velikost zaslona znaša 14.1", poleg vseh standarnih priključkov pa ob nakupu...

1 komentar

ASUS External CD-RW

Hardware Zone - Na trgu se pojavlja vedno več zunanjih računalniških komponent, saj nekateri potrošniki cenimo prednosti prenosljivih naprav. Napravo, ki jo uvrščamo v to skupino so si ogledali na HardwareZone. Gre za zunanji zapisovalec podjetja ASUS, z imenom External 52x24x52x CD-RW. Priklučimo ga na USB vrata, kot večino ostalih, na testu pa se je odrezal odlično. Kot končno oceno si je zato prislužil 5 točk od petih. Naj omenim še, da ga lahko dobite za slabih 200 ameriških zelencev. Oglejte si celoten članek.

0 komentarjev

Bentley med poslovnimi prenosniki

Tom's Hardware - Tak je bil naslov, ki se je pojavil na priljubljeni strani s strojno opremo -- Tom's Hardware. Ogledali so si namreč IBM Thinkpad T40, v katerem tiktaka Intel Penitum M (Centrino) procesor. Ta mlinček ima kar 1 MB drugonivojskega predpomnilnika, kar omogoča še hitrejše delovanje. GPU (Radeon 9000 PRO) je ohlajen s pomočjo heatpipe tehnologije, ki prenaša toploto do hladilnika, pod katerim leži procesor. V sebi pa nosi pošast tudi 512 MB PC2100 pomnilnika. Prenosnik se je odrezal odlično in ga priporočajo vsem, ki so zanj pripravljeni odšteti malo čez 2000 dolarjev.

0 komentarjev

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev