»

Matrox predstavil TripleHead2Go

Hartware.net - Po lanski predstavitvi Matrox DualHead2Go, je Matrox predstavil nov izdelek v segmentu GXM (Graphics eXpansion Modules), rešitev TripleHead2Go. Gre za zunanjo enoto, ki VGA signal grafične kartice namiznega ali prenosnega računalnika razdeli med kar tri monitorje. TripleHead2Go priključimo lahko tako na ATI-jeve kot nVidiine grafične kartice.

Kljub temu, da velja za proizvajalca grafičnih rešitev za profesionalno uporabo, Matrox poudarja, da je njihova nova rešitev primerna tudi za igranje igric. Surround-Gaming namreč omogoča prikaz slike na več monitorjih, kar omogoča prikaz veliko večjega horizonta, kot na enem samem monitorju. Seveda pa za tekoče igranje iger potrebujete zmogljivo grafično kartico. Seznam iger, ki podpirajo Surround-Gaming najdete tule.

Več o TripleHead2Go si lahko preberete...

32 komentarjev

Novi ZZZ Online

Slo-Tech - Izšla je že 114. številka meni najljubšega neobičajnega futuristično-računalniškega magazina, ZZZ Online. Česa so se dotaknili tokrat? Ste vedeli, da okoli Zemlje kroži dobesedno milijarde odvečnih kosov raznih neuporabljanih satelitov, katerih kinetična energija je enaka žogici, vrženi iz stotih metrov višine na tla? Pa to, da je Nike vrgel dva milijona dolarjev za razvoj tekaške obleke, ki pokrije tekmovalca od glave do peta? Branje obvezno. Sedaj vsaj veste, kam gre denar, ki ga porabite za nove superge .

2 komentarja

ATI kupil HydraVision tehnologijo

X-Bit Labs - Mogoče je nekaterim ta novica že znana, vendar jo bom vseeno objavil. Kaj mislite, kateri dve tehnologiji sta zadnje čase potiskali v ospredje Nvidio in Matrox? Odgovor je zelo preprost: Nvidia je blestela s svojo Twin View tehnologijo, in Matrox s svojo Dual Headom. Če odštejemo STMicro, je edini proizvajalec, ki ni imel tehnologije za prikaz na več monitorjih, ostal ATI. Vendar nič več. Tudi ATI hoče iti v korak s časom, zato so z Appian Graphics opravili 2 milijona $ vreden nakup HydraVision programov in tehnologije, blagovne znamke ter nekaterih patentov, ki omogočajo prikaz na večih monitorjih.
Komaj čakam, da vidim, kako se bo nova tehnologija obnesla proti Nvidiini in Matroxovi.

3 komentarji

Konfiguracija z več monitorji

Turbo Tech - Ker Microsoft, naš dragi "Operation Systems Provider", zelo (in s tem mislim zelo zelo) slabo skrbi za dokumentacijo svojih možnosti, ki jih je vgradil v operacijske sisteme, se dostikrat pojavijo vprašanja. Turbo Tech se je dotaknil problema vezave večih monitorjev na več grafičnih kartic. Ja, tudi to je možno, Dual Head kartice niso nujne . No, fantje so se stvari lotili res pošteno, saj so se dotaknili vsake teme, ki bi nas utegnila zanimati pri vzpostavitvi "večmonitorjenja". Klik!

5 komentarjev

Resnica o napaki v i850 čipovju

CNet - Pred nekaj dnevi ste lahko brali o še eni odkriti napaki v Intelovem i850 P4 čipovju, ki je onemogočala ali zelo upočasnjevala delo z več monitorji, če je grafična kartica (ali kartici) bila na PCI vodilu. Glede zadeve se v bistvu nihče posebej ne razburja, saj enostavno ni dovolj uporabnikov, ki bi se znašli v taki situaciji (uporaba P4 sistema z PCI grafično kartico na dveh monitorjih), vseeno pa je vredno pomisliti koliko takih majhnih napak se še skriva v čipovju. Zanimivo analizo lahko preberete na CNetu.

0 komentarjev