»

Nvidia poziva k odgovorni prodaji grafičnih kartic vsled kriptovalut

Slo-Tech - Po celem svetu se ubadajo s pomanjkanjem grafičnih kartic. Ne ker bi proizvodne obrate prizadela kakšna naravna katastrofa, temveč ker vse razpoložljive grafične kartice višjega razreda pokupijo rudarji, ki na njih neutrudno pridelujejo kriptovalute. Zaradi tega so se proizvajalci znašli pred problemom, na katerega je Nvidia izrecno opozorila. Pričelo je zmanjkovati kartic za igralce iger.

Cene grafičnih kartic so se zaradi tega povišale, kar je precej vznejevoljilo igralce iger. Sicer lahko svoj vložek nekoliko pokrijejo z rudarjenjem, ko ne igrajo iger, a to je bolj slaba tolažba, če kartic sploh ni. Proizvajalci grafičnih kartic v kratkem času proizvodnje ne morejo povečati, pa tudi sicer bi bilo to tvegano početje. Norija s kriptovalutami verjetno...

72 komentarjev

Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kaj

več strani - Za konec te nedelje vam na Slo-Techu ponujamo več testov in novičk nadvse raznoliko obarvane narave. Za začetk je na vrsti Acer-jeva napoved, da bo začel s prodajo novih 20- in 24-inčnih zaslonov s 6 milisekundnim odzivnim časom za 538 oziroma 817 ameriških zelencev. Prvi novinci bodo na voljo v Tajvanu, v Evropi pa si jih lahko obetamo v zadnji četrtini leta (20-inčni modeli so v Evropi sicer že na voljo).

Naslednja na seznamu novic za konec dneva je umik uradnega Google Toolbara za Firefox iz bete. Trenutna verzija je torej 1.0.20050923, najbolj omembe vredna novost pa je Google Suggest.

Če še za trenutek postanemo še pri Googlu - slednji je začel s testiranji svojega Wi-fi omrežja na manjših območjih v okolici San Francisca. V prihodnjosti nameravajo ponuditi svoje Wi-Fi omrežje brezplačno vsem prebivalcem ZDA.

Ameriška vesoljska agencija, NASA, se ogreva za nakup ruskih raket tipa Sojuz z namenom vzdrževanja mednarodne vesoljske agencije. Ameriški kongres je nakup že...

9 komentarjev

All in Wonder 9800 Pro

Najhitrejši All in Wonder do sedaj!

vir: HotHardware
HotHardware - ATi je s svojo All-in-Wonder serijo naredil prav gotovo odličen korak na trgu. Predstavlja zelo dobro kombinacijo med grafično in TV kartico. Tokrat so si na Hot Hardware ogledali Vse-v-enem verzijo trenutno najhitrejšega ATi-jevega grafičnega čipa -- 9800 Pro. Grafikulja je opremljena s 128 MB pomnilnika, ki tiktaka pri 680 MHz. Karakteristike te kartice smo omenili že velikokrat, zato naj vam povem le še to, da se kartica v testih obnese odlično in za vrat diha močnejšemu bratu z 256 MB pomnilnika ter geforcu FX 5900 Ultra. Klik!

19 komentarjev

MouseCaster

DJ mišek

vir: Extensiontech
Extensiontech - Na Extension Tech so se pobliže seznanili z miško MouseCaster. Ta se po zunanjem videzu ne razlikuje od ostalih, a bistvena razlika je vgrajeni FM radio. Ni na primer brezžična ter nima optičnega senzorja, ima pa vgrajen FM radio. Zvok, ki ga v spisanem testu lahko poslušate v MP3 datoteki je kar v redu. Za konec pa naj še omenim, da omenjeni glodalec stane 25 ameriških zelencev. Klik!

7 komentarjev

Hercules All-in-Wonder 9000 Pro

All in Wonder 9000 Pro

vir: Overclockers Online
Overclockers Online -

Predstavniki ATI-jeve družine grafičnih kartic All in Wonder so "navadni" Rradeoni z dodano TV kartica, tako da si lahko z njimin napravimi pravcati multimedijski center. Tokrat si so pobliže ogledali na Overclockers Online Herculesov model Radeona 9000 Pro, vključujoč TV kartico, torej All in Wonder 9000 Pro.

Grafični procesor se poti pri 275 MHz, pomnilnik pa tiktaka pri 550 MHz (DDR). Na kartici se nahaja tudi 64 MB pomnilka, ki deluje s 128-bitnim vodilom. Kartica ima 4 cevovode in podpira DirectX 8.1. Kartico so preizkusili v nekaj testih, tudi navito, a kar takoj povejmo, da ne bo zadovoljila "hardcore" igralcem iger, kljub temu pa ponuja veliko za svojo ceno, ki znaša 250...

4 komentarji

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

Sapphire Beast All-In-Wonder 9000 PRO

Beyond 3D - Grafične kartice so ene izmed ključnih komponent v računalu, saj brez njih ni slike (aja? nisem vedel! -- alien-w). Eni izmed boljših so ATI-jevi Radeoni, ki spadajo v sam vrh ponudbe. Na Beyond 3D so si ogledali manj močnega iz družine -- Radeona 9000 Pro.

Posebnost te kartice je v tem, da ima še nekaj dodatnih funkcij, kar lahko razberemo iz besedne zveze All in Wonder. Poleg grafikulje je vanj vključena še TV kartica z daljinskim upravljalnikom. Tako boste lahko izbirali med 125 različnimi televizijskimi kanali (če jih toliko lahko ponudi vaš ponudnik kabelske), kartica pa bo zadovoljila tudi skoraj vsakega igralca iger, saj so ostale lastnosti popolnoma enake običajnemu Radeonu 9000 Pro, vključno z 275MHz...

2 komentarja

Radeon 9000 Pro tudi na Macih

X-Bit Labs - Kanadski gigant, podjetje ATI Technologies, je danes objavil vest, da so začeli z masovno prodajo svojih grafičnih kartic Radeon 9000 Pro -- tokrat za uporabnike Macev. Kartica bo tako kot PC inačica delovala pri 275 MHz (RAM in GPU), zanimivo pa je dejstvo, da ne bo imela aktivnega hlajenja. Kartica bo na voljo s 64 MB pomnilnika, njena cena pa bo znašala približno 170 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja

Test TV kartic

LMBA Tech - No, po nekaj testih grafičnih kartic ter predvsem matičnih plošč se prileže še kakšen drug test, kajne. Tokrat vam na LMBATech predstavljajo test štirih TV kartic in sicer: Hauppauge WinTV Go, Hauppauge WinTV USB, Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe ter Pinnacle PCTV Pro. V kolikor kupujete novo TV kartico in se ne morete odločiti, katera si bo pridobila častno mesto v vašem računalniku, klik!

10 komentarjev