»

Se Registru obeta propad?

The Register - Vsi, ki pri novicah preberete še vir, veste, da je The Register med Slo-techovci zelo čislana stran. Vendar, če gre verjetni tej novici, se strani slabo piše. Ni kriva kriza informacijske tehnologije, fantje in dekleta se prav tako niso naveličali dela, razlog je veliko bolj banalen. Nekdo jim namreč streže po življenju.

Oziroma jim je ali bolje rečeni jim nikoli ni. V uredništvu so namreč dobili pošto, ki je v bistvu povedala, da jih bo avtor v primeru, da ne bodo posredovali sporočila naprej, umoril, saj bo sklepal, da so odgovorni na smrt njegove zaročenke Ayumi Tachibana. Sledilo je še nekaj opozoril, da se ljudem, ki niso odgovorili, zadnje čase dogaja čudne stvari.

Sporočila seveda niso posredovali. In še vedno so živi, saj je zgodba dobila epilog. Avtor pisma je ljubitelj ene od iger za konzole, Ayumi Tachibana pa je še vedno "živa". Šlo je seveda za potegavščino. Celotno vsebino sporočila najdete tukaj.

Se Registru torej obeta propad? Na srečo ne.



Če bi vse v spamu...

6 komentarjev

RIAA: 'spam' -- sredstvo osveščanja uporabnikov

atnewyork - Zadnje dni smo veliko pisali o spamu: kaj to sploh je, kako se spamerji bojujejo proti ZlobnimFiltrom in kako na drugi strani velika podjetja načrtujejo masovno regulacijo interneta, oprostite, "blokiranje razpečevanja spama" [:D].

RIAA, krožek ameriških glasbenikov, nadaljuje svojo humoristično serijo "Mp3z're bad, m'kay?". Tokrat so se odločili, da bodo svojo storitev ponujanja lažnih komadov razžirili na spamanje uporabnikov preko vgrajenih protokolov za instantno sporočanje. Sporočilo naj bi se po govoricah glasilo takole:
"When you break the law, you risk legal penalties. There is a simple way to avoid that risk: DON'T STEAL MUSIC, either by offering it to others to copy or downloading it on a "file-sharing" system like this ..."
V nadaljevanju nas opozarjajo tudi na morebitne viruse in nevarnosti, ki jih ti programi prinašajo; med drugim navajajo, da ti programi ponudijo v skupno internetno rabo nemalo datotek, ki jih imate na disku -- zato pozor, bralec -- nujno onemogoči...

4 komentarji

Spam, spam, spam, o moj ljubi spam

American Scientist - Besedo SPAM vsi dobro poznamo. Ta nadležnež je npr. v letu 2001 predstavljal 8% vse elektronske pošte, v letu 2002 je številka zrasla na 36% in je bila ta številka zadnjega dela lanskega leta kar 40%.Teme, ki so v teh e-mailih so ponavadi denar, seks, itd. Na American Scientist so spisali zanimiv članek o nadlogi vseh nadlog, tako da -- če vas zanima kaj o tem nepridipravu, si le poglejte ta članek.

9 komentarjev