»

Sedaj še Asus

X-Bit Labs - Asus Radeon 9800 XT Limited Edition je različica posebne izdaje kartice, ki pa je še bolj posebna. A ne samo da je posebna, še omejena je (kot da ni vse). Na trgu se bo pojavilo le 2000 takih kartic, oziroma bolje rečeno, multimedijskih paketov, saj bomo poleg same kartice dobili še USB 2.0 čitalnik za sedem različnih pomnilniških kartic in ovitek za CD-je veliko plastično škatlo ter kup navodil. Za ceno med 600 in 1000 ameriškimi dolarji naj jo kar imajo (moje mnenje).

9 komentarjev

Hercules All-in-Wonder 9000 Pro

All in Wonder 9000 Pro

vir: Overclockers Online
Overclockers Online -

Predstavniki ATI-jeve družine grafičnih kartic All in Wonder so "navadni" Rradeoni z dodano TV kartica, tako da si lahko z njimin napravimi pravcati multimedijski center. Tokrat si so pobliže ogledali na Overclockers Online Herculesov model Radeona 9000 Pro, vključujoč TV kartico, torej All in Wonder 9000 Pro.

Grafični procesor se poti pri 275 MHz, pomnilnik pa tiktaka pri 550 MHz (DDR). Na kartici se nahaja tudi 64 MB pomnilka, ki deluje s 128-bitnim vodilom. Kartica ima 4 cevovode in podpira DirectX 8.1. Kartico so preizkusili v nekaj testih, tudi navito, a kar takoj povejmo, da ne bo zadovoljila "hardcore" igralcem iger, kljub temu pa ponuja veliko za svojo ceno, ki znaša 250...

4 komentarji

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

9600 PRO versus 9500 PRO

9600pro(zelen)in 9500pro(rdeč)

FiringSquad - 17.4. smo spisali novico o testih grafične kartice 9600 PRO, ki temelji na Rv350 grafičnem čipu. Skupni imenovalec teh testov je bil, da je počasnejša od 9500 PRO, ki je grajena na grafičnem čipu R300. Malo kasneje pa so na HardOCP izdali test, kako se 9600 PRO sploh navija. Zaključek tega testa je seveda sledil: 9600 PRO ima velik overclockerski potencial -- seveda pa je velika večina pričakovala enakovreden test, kjer bi DolžinoRazkazala™ v medsebojnem...

6 komentarjev

Cooler Master Cooldrive 3

Viper's Lair - Ideja o hlajenju trdega diska sploh ni nova. Veliko ljudi hladi svoj disk ter ga tako ščiti pred pregrevanjem in mu podaljšuje življensko dobo. Viper's Lair so si ogledali Cooldrive 3, hladilnik velikosti 40x40x20 mm, ki deluje pri 12 V, se vrti s 4500 obrati v minuti ter oddaja glasnost 29 dB. Zanimiv je predvsem zaradi tega, ker ima vgrajene tudi LED diode v kontrolerju, ki ga namestimo v prosto 5,25" režo. Zunanji pa seveda ne dokazuje kakovosti. Trdi disk je hladilnik ohladil le za 3 stopinje Celzija, zato ga tudi na testu niso mogli priporočiti. Cooldrive 3

2 komentarja

Test grafične katice 9600pro

9600pro

vir: Beyond 3D
Tom's Hardware - Kot vemo je podjetje ATI nedolgo nazaj napovedalo splavitev novih grafičnih kartic na čipu RV350. In ena od teh je tudi Radeon 9600pro. Na Tom's Hardware so si jo podrobneje ogledali:
  • GPU tiktaka pri 400 MHz, rami pri 300MHz (600MHz če upoštevamo DDR način)
  • ima 128MB spomina
  • izdelan je v 0,13 mikronski tehnologiji
  • prepustnost spomina je 9,6 GB/s
  • podpora tehnologiji SMOOTHVISION 2.1
  • ima 4 ceveovode
In kako se je obnesla? Oglejte si celoten test. Naj povem da je 9600pro slabši od 9500pro, kar je presenečenje, saj naj bi novejši izdelek v tem razredu bil tudi hitrejši od predhodne kartice. No v tem primeru temu ni tako, v tolažbo pa lahko povem, da je hitrejši od geForce 5600ultra, konkurenče nVidie.
Do podobnega oz....

15 komentarjev

Radeon 9800 pro

vir: Guru 3D
Guru 3D - Podjetje ATI -- znano po fantastičnih grafičnih karticah -- je nedavno izdalo naslednika do sedaj najhitrejše grafične kartice Radeon 9700 Pro, Radeona 9800 Pro. V bistvu je prav presenetljivo, kako hitro je napredovalo to kanadsko podjetje. Še pred kakimi tremi leti so se borili za najnižji cenovni razred, danes pa so čisto pri vrhu. Ta kartica naj bi bila odgovor na nVidiino NV30 serijo. Na Guru 3D so na test postavili najnovejšega Radeona in spisali kar 17 strani dolg članek.

Kartica temelji na R350 jedru. Za razliko od Radeona 9700 Pro ima Radeon 9800 Pro GPU zgrajen v 0,13 mikronski tehnologiji. Grafični procesor deluje pri frekvenci 380 MHz, pomnilnik pri 680 MHz, upoštevajoč DDR. Prav tako uporablja...

38 komentarjev

ATi Radeon 9700 Pro All-In-Wonder

3dGameMan.com - Rodney Renolds nam je zopet pripravil enega izmed njihovih značilnih "videotestov". Tokrat so si ogledali eno izmed najboljših grafičnih kartic -- Radeon 9700 Pro All-In-Wonder, ki ima poleg grafičnega pospeševalnika vključeno še TV kartico, video vhode in izhode ter seveda DVI izhod, kateremu je priložen še konverter, ki spremeni DVi signal v RGB. Poleg vsega kablovja je v paket vključen tudi daljniskim upravljaljnik in kupček CDjev s potrebnimi gonilniki in nekaj demo programi. Film si lahko ogledate v *.WMV in v *.MOV obliki.

5 komentarjev

Sapphire Beast All-In-Wonder 9000 PRO

Beyond 3D - Grafične kartice so ene izmed ključnih komponent v računalu, saj brez njih ni slike (aja? nisem vedel! -- alien-w). Eni izmed boljših so ATI-jevi Radeoni, ki spadajo v sam vrh ponudbe. Na Beyond 3D so si ogledali manj močnega iz družine -- Radeona 9000 Pro.

Posebnost te kartice je v tem, da ima še nekaj dodatnih funkcij, kar lahko razberemo iz besedne zveze All in Wonder. Poleg grafikulje je vanj vključena še TV kartica z daljinskim upravljalnikom. Tako boste lahko izbirali med 125 različnimi televizijskimi kanali (če jih toliko lahko ponudi vaš ponudnik kabelske), kartica pa bo zadovoljila tudi skoraj vsakega igralca iger, saj so ostale lastnosti popolnoma enake običajnemu Radeonu 9000 Pro, vključno z 275MHz...

2 komentarja

Najhitrejši Radeon

vir: ATI
ATI - Tyanov Tachyon G9700 Pro bo novi Radeon v družini, ki pa ne bo popolnoma običajen. Zakaj? Že sama proizvodnja in opremljenost te pošasti bo slonila na mislili za overkloking. Kaj bodo kartici dodali, da bo tako nekaj posebnega? Prva zadeva je "Hardware monitoring", ki bo uporabniku preko preprostega vmesnika omogočal nastavljanje hitrosti vrtenja ventilatorja, hitrosti procesorja in pomnilnika ter temperature le-teh ter bo lahko opazoval napetosi na posameznih delih. Vse to se bo seveda izvajalo v realnem času.

Naslednja stvar je posebno dizajnirani hladilnik, ki bo dobro poskrbel tudi za hlajenje pomnilnika, ki bo baje lahko dosegel same...

9 komentarjev

Test TV kartic

LMBA Tech - No, po nekaj testih grafičnih kartic ter predvsem matičnih plošč se prileže še kakšen drug test, kajne. Tokrat vam na LMBATech predstavljajo test štirih TV kartic in sicer: Hauppauge WinTV Go, Hauppauge WinTV USB, Leadtek WinFast TV2000XP Deluxe ter Pinnacle PCTV Pro. V kolikor kupujete novo TV kartico in se ne morete odločiti, katera si bo pridobila častno mesto v vašem računalniku, klik!

10 komentarjev

ATI začel s prodajo Radeona AIW 9700 Pro

X-Bit Labs - Kot kaže, se je ATI ustrašil konkurence s strani GeForceaFX in takoj ukrepal. ATI je tako danes začel s pošiljanjem ter masovno prodajo svoje najhitrejše ter najbolj obložene grafične kartice v zgodovini. Radeon 9700 Pro, opremljen z vsemi mogočimi multimedijskimi ter televizijskimi dodatki, poimenovan All In Wonder, se bo prodajal s ceno 450 dolarjev, na voljo pa bo v prihodnjih dneh. Klik!

2 komentarja

Radeon 9700 Pro z bonbončki

Tech Report - ATI je s predstavitvijo Radeona 9700 dodobra razburkal trg grafičnih kartic. Razumljivo, saj gre za najhitrejšo kartico trenutno. In kaj dobimo, če tej megastični™ kartici dodamo še TV sprejemnik in jo še malce navijemo? Popolnost, Radeon 9700 Pro All In Wonder imenovano, ki naj bi se prodajala s ceno 500 dolarjev na ameriškem trgu. Pri Tech Report so se potrudili in spisali članek o tej zverini.

1 komentar

ATi All-In-Wonder R8500 128 MB

HardOCP - Če vas pa ne bo ta kartica prisilila k slinjenju, vas pa ne bo nobena. ATijev All-In-Wonder Radeon 8500 128 MB je odgovor na prošnje trga, naj že vendar izda eno presunljivo hitro ter z vsemi video-možnostmi naphano grafično kartico. Za razliko od prve AIW 8500 kartice ima le-te hitrost GPUja ter pomnilnika identično izvirnemu Radeonu 8500, torej 275/275 MHz. Poleg vseh bonbončkov, ki smo jih bili vajeni že iz časa čipa Rage 128 Pro, pa na tej kartici najdemo še FireWire vmesnik, ki omogoča priklop digitalne videokamere. Klik! Če stran slučajno trenutno ni dostopna, ne skrbite - kmalu bo nazaj.

1 komentar

Ati Radeon 8500 All in Wonder

Tom's Hardware - Kanadsko podjetje Ati je pred približno dvema mesecema predstavilo svojega novega aduta, Radeon 8500, ki temelji na čipu R200. Tako kot pri skoraj vsaki kartici doslej, je Ati tudi tukaj izdal All in Wonder verzijo. All in Wonder inačice kartic se ponašajo z vgrajenim TV-tunerjem ter ViVo modulom, ki omogoča TV izhod in TV vhod. Prva stvar, ki pade - vsaj meni - v oči, je frekvenca jedra, ki znaša 230 MHz in frekvenca pomnilnika - 190 MHz (380 DDR). Ati to znižanje frekvenc opravičuje z nižjo ceno kartice, kar posledično pomeni bolj privlačen nakup. Kljub temu, da so frekvence znižane, pa kartica za svojim hitrejšim bratom zaostaja "samo" za 15 %, kar jo postavi na nivo Geforcea 3 Ti 200. Klik!

3 komentarji

ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV

Reactor Critical - Še nekaj o R8500. ATI je včeraj predstavil tudi novo verzijo Radeon 2 kartic t.i. ATI All-In-Wonder Radeon 8500DV. Že samo ime vam pove, da gre za nadaljevanje ATIjeve tradicije in da gre za multimedijsko kartico. All-In-Wonder Radeon 8500DV nosi na sebi 64MB DDR SDRAMa in seveda nov Radeon 8500 grafični čip. Prav tako ima na sebi Stereo TV-Tuner z možnostjo sprejema 125 kanalov, DVI izhod in navaden VGA adapter in seveda priključke S-Video in Composite Video. To imajo ponavadi prejšnje All-In-Wonder grafične kartice tudi. Kaj to kartico od prejšnjih razlikuje je to, da ima na sebi še dva FireWire in S/PDIF priključka. Preko zadnjega lahko poslušamo zvok v Dolby Digitalu (AC-3) načinu. Zato zvočna kartica ni več potrebna. Lahko rečemo, da je to pot kartica res All in. Prav tako zraven dobimo še daljinski upravljalnik, ki ga lahko na računalnik priključimo preko USB vhoda. Kartica naj bi na trg prišla jeseni. Cena za ameriški trg je že znana in naj bi znašala manj kot $500. ...

1 komentar